Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά!

Μεγάλο –και ονειρικά μετέωρο– κεφάλαιο τα εξωτικά νησιά για τους απανταχού ταξιδιώτες. Βουτάμε στο όνειρο στην Μαδέιρα, τις Μαλδίβες και την Βερμούδα.

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά!

Μεγάλο –και ονειρικά μετέωρο– κεφάλαιο τα εξωτικά νησιά για τους απανταχού ταξιδιώτες. Βουτάμε στο όνειρο στη Μαδέιρα, τις Μαλδίβες και την Βερμούδα.

Μαδέρα

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά! - εικόνα 1

Το νησί της Μαδέρα – που ανήκει διοικητικά στην Πορτογαλία και βρίσκεται στα ανοιχτά της βορειοδυτικής Αφρικής – θεωρείται δημοφιλής προορισμός εδώ και σχεδόν… δύο αιώνες! Προφανώς, σε αυτή την επίδοση έχουν παίξει τον ρόλο τους το ήπιο κλίμα, οι καταπράσινες πλαγιές, τα γραφικά ορεινά χωριουδάκια ή αντίστοιχα τα ζωηρά ψαροχώρια και οι γοητευτικές αντιθέσεις μεταξύ βουνού και θάλασσας.

Βασική ατραξιόν η πρωτεύουσα Funchal με τα εστέτ εστιατόρια, τους πλούσιους κήπους, την κεντρική λαϊκή αγορά που σφύζει από χρώματα και αρώματα και την νυχτερινή ζωή που – μπορεί να μην σας μαγνητίσει αλλά – θα σας κρατήσει σε εγρήγορση. Όμως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξερευνήσετε όλο το νησί. Οι λύσεις είναι πολλές και σχετικά φτηνές. Τα λεωφορεία έχουν αρκετά αξιόπιστα και συχνά δρομολόγια. Επίσης, οι τιμές για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι χαμηλές (σ.σ: μην προτιμήσετε μηχανάκι διότι υπάρχουν πολλές δύσκολες ανηφόρες στο οδικό δίκτυο). Η καλύτερη λύση πάντως για όσους το αντέχουν οικονομικά είναι τα ταξί που χρεώνουν περίπου 65-70 την ημέρα.

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά! - εικόνα 2

Οι εκδρομές για οποιαδήποτε παραλία θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω, παρότι η πιο όμορφη από όλες βρίσκεται στο νησάκι του Porto Santo (σ.σ: σε απόσταση 2 ωρών με καταμαράν). Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το ψάρεμα και οι φυσιολατρικοί περίπατοι είναι μέρος της καθημερινότητας σαν εναλλακτικές δραστηριότητες. Τέλος, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το γραφικό Monte – που βρίσκεται γαντζωμένο στην κορυφή ενός λόφου – και να κάνετε μία βόλτα με toboggan, ένα είδος οχήματος όπου ο ταλαντούχος οδηγός του σας ξεναγεί στην πόλη σαν να είστε σε ένα τρελό rollercoaster που θα σας γεμίσει αδρεναλίνη και θα σας φτιάξει την διάθεση.

Πότε να πάτε: Η καλύτερη εποχή είναι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος, που είναι φυσικά και η high-seasonτου νησιού. Το ήπιο υποτροπικό κλίμα δίνει συνήθως μέσες θερμοκρασίες μεταξύ 18°C και 25°C.

Μαλδίβες

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά! - εικόνα 3

Πόσες φορές να έχετε άραγε ακούσει το όνομά τους, χωρίς να ξέρετε που ακριβώς πέφτουν; Οι Μαλδίβες είναι ένα σύμπλεγμα από κοραλλιογενείς ατόλες στον Ινδικό Ωκεανό. Ένας τροπικός παράδεισος από παραλίες με κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και επιβλητικούς φοίνικες.

Διόλου τυχαία είναι κορυφαίος προορισμός για καταδύσεις λόγω του απαράμιλλου βυθού που προσφέρουν οι κοραλλιογενείς ύφαλοι. Φυσικά, οι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το μοναδικό μέρος όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία ξεκάθαρη «πράσινη» και φιλική προς το περιβάλλον κατεύθυνση.

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά! - εικόνα 4

Η επιλογή του νησιού που θα μείνετε θέλει προσοχή καθώς κάθε νησάκι έχει συνήθως ένα και μόνο τουριστικό θέρετρο και από την στιγμή που έχετε κάνει κράτηση σε αυτό είναι σαν… να το έχετε παντρευτεί! Οπότε, φροντίστε να μάθετε για την απόσταση από την παραλία και τις εθνικότητες που συνήθως το προτιμούν (σ.σ: προτιμήστε κάποιο νησί που έχει τουρίστες από όλο τον κόσμο). Εξάλλου, στις Μαλδίβες δεν είναι και τόσο εφικτό (λόγω αραιών συνδέσεων) το σπορ του island-hopping. Σαφώς πιο τουριστικές οι νότιες ατόλες, καλό θα ήταν να επιλέξετε τις βόρειες αν θέλετε να ζήσετε μία εμπειρία πιο κοντά στο κλίμα των ντόπιων.

Πότε να πάτε: Η high-season είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, ενώ ο καιρός φτιάχνει από τον Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Αποφύγετε την επίσκεψη τον υπόλοιπο χρόνο διότι ο βροχερός και ανεμοδαρμένος καιρός δεν θα σας αφήνει πολλά περιθώρια για μετακινήσεις δραστηριότητες.

Βερμούδα

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά! - εικόνα 5

Ξεπερνώντας τους θρύλους για το θρυλικό τρίγωνο των Βερμούδων και τα εξαφανισμένα αεροπλάνα – που η αλήθεια είναι ότι έχουν εκλείψει εσχάτως – αυτή είναι μία πολύ καλή στιγμή να παραδεχθούμε ότι οι Βερμούδες είναι μία από τις καλύτερες επιλογές εκτός Καραβαϊκής.

Σχεδόν 700 μίλια στα ανοιχτά της ακτογραμμής των ΗΠΑ, η Βερμούδα παραμένει βρετανικό έδαφος από επιλογή και διαθέτει λαμπρό χαρακτήρα και μία ανεπιτήδευτα φιλόξενη αύρα. Μπορεί πλέον το Χάμιλτον να έχει μετεξελιχθεί σε χρηματοοικονομικό hub, όμως παραμένει δημοφιλείς προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι είναι το αγαπημένο νησί των Αμερικάνων της ανατολικής ακτής για long weekends.

Χαθείτε στις αμμώδεις παραλίες με το χαρακτηριστικό ροζέ χρώμα. Νότια θα βρείτε το Elbow beach και το Horseshow bay που θεωρούνται από τις κορυφαίες. Ψάρεμα, καταδύσεις και ιστιοπλοϊα είναι κάποιες από τις δραστηριότητες της ξέγνοιαστης ημερήσιας διάταξης. Ο καλύτερος τρόπος για να γυρίσετε το νησί είναι μακράν με σκούτερ που κοστίζουν περίπου 50 δολάρια την ημέρα.

Βουτιές σε τρία πανέμορφα εξωτικά νησιά! - εικόνα 6

Η πεζοπορία στο καταπράσινο και τροπικό Walsingham Nature Reserve θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, καθώς θα σας φέρει όσο πιο κοντά στην ζούγκλα μπορείτε να φανταστείτε. Το ναυάγιο του HMS Vixen θα σας αναγκάσει να το κοιτάτε με τις ώρες, ενώ η παλιά πόλη του St. George (σ.σ: η πρώτη βρετανική αποικία στην Βερμούδα και προπύργιο του θαυμαστού Νέου Κόσμου) θα σας ταξιδέψει με τον δικό του τρόπο πολύ πίσω στον χρόνο.

Πότε να πάτε: Με σχετικά συγκρατημένες τουριστικές ροές όλο τον χρόνο, καθώς το καλοκαίρι (μέση γύρω στους 30°C) διαρκεί από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο και ο χειμώνας (μέση γύρω στους 20°C) από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, δεν θα έπρεπε να σας ανησυχούν οι βροχές (που δεν μένουν για πάνω από μία ημέρα), ούτε οι τυφώνες (που λόγω του μικρού μεγέθους του νησιού είναι απλώς περαστικοί επισκέπτες).

Ταξίδι στους πιο εξωτικούς προορισμούς

Τα αντηλιακά προϊόντα Hei Poa, με το μεθυστικό, τροπικό τους άρωμα, την αισθησιακή τους υφή θα μας «ταξιδέψουν» νοερά φέτος στην Ταϊτή, πατρίδα του μοναδικού δημοφιλούς ελαίου Μonoi. Το απόλυτο ελιξίριο περιποίησης και ομορφιάς, που συνδυάζει λάδι καρύδας για θρέψη και αναδόμηση της επιδερμίδας, άνθος tiare που καταπραΰνει την επιδερμίδα και βιταμίνη Ε με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.