Βερολίνο σε 10 βήματα

Είναι ζωντανό, δυναμικό, έχει αύρα ιστορίας και ταυτόχρονα πολυδιάστατο, καλλιτεχνικό και νεανικό. Ξεχωρίσαμε 10 must visit σημεία και σας τα παρουσιάζουμε.

Βερολίνο σε 10 βήματα

Είναι ζωντανό, δυναμικό, έχει αύρα ιστορίας και ταυτόχρονα πολυδιάστατο, καλλιτεχνικό και νεανικό. Βερολίνο. Ξεχωρίσαμε 10 must visit σημεία και σας τα παρουσιάζουμε.

1. Unter den Linden

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 1

Μία από τις πλέον πολυσύχναστες οδούς του Βερολίνου, η Unter den Linden, φτάνει μέχρι την Πύλη του Βρανδεμβούργου και φιλοξενεί πολλά αξιοθέατα, αλλά και bars, clubs και εστιατόρια, galleries αλλά και μουσεία.

2. Η Πύλη του Βρανδεμβούργου

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 2

Σύμβολο της πόλης, βρίσκεται στην πλατεία Pariser και έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική των Προπυλαίων της Ακρόπολης. Πάνω της είναι χαραγμένες ανάγλυφες σκηνές από την ελληνική μυθολογία.

3. Potsdamer Platz

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 3

Η πιο σύγχρονη εκδοχή του Βερολίνου συναντάται σε αυτή την πλατεία με ντιζαϊνάτα μαγαζιά, μοντέρνα κτίρια και ένα υπερμεγέθες εμπορικό κέντρο.

4. Το Τείχος του Βερολίνου, Berliner Mauer

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 4

Υψώθηκε το 1961, για να χωρίσει τη χώρα στα δύο και μαζί και τους πολίτες. Κατεδαφίστηκε το 1989 με την ελπίδα ότι ο κόσμος θα πάψει να έχει υψώνει τείχη. Σήμερα αποτελεί τμήμα της νεότερης ιστορίας και χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης, καθώς έχει μετατραπεί σε μία τεράστια υπαίθρια πινακοθήκη.

5. Museuminsel

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 5

Είναι το λεγόμενο Νησί των Μουσείων που είναι και προστατευόμενο από την UNESCO. Πρόκειται για ένα χώρο ο οποίος είναι περικυκλωμένος από ποτάμια, και φιλοξενεί πανέμορφα κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Εδώ βρίσκεται και το Μουσείο της Περγάμου, το οποίο φιλοξενεί μια από τις σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων στην Ευρώπη.

6. Πύργος της Τηλεόρασης

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 6

Έχει ύψος 365μ. και αποτελεί ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα κτίρια. Βρίσκεται κοντά στην Alexanderplatz και είναι το ψηλότερο κτίριο της πόλης.

7. Kreuzberg

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 7

Μία hip πλέον γειτονιά με underground αίγλη, η οποία κάποτε αποτελούσε συνοικία των εργατών. Ένα πολύ ζωντανό μέρος της πόλης με πολλά μουσεία, bars, υπαίθριες αγορές.

8. Nikolaiviertel

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 8

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Spree, και χαρακτηρίζεται από τη γραφικότητά της, τη νοσταλγική διάθεση που αποπνέει καθώς και τα λαβυρινθώδη σοκάκια της Nikolaiviertel.

9. Prenzlauer Berg

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 9

Γεύση αυθεντική από το Ανατολικό Βερολίνο. Δείτε τις πολυκατοικίες που φιλοξενούσαν τους ανατολικοβερολινέζους, αλλά και πολλούς καλλιτέχνες και ανθρώπους της διανόησης, εξαιτίας των χαμηλών ενοικίων.

10. Propeller Island Hotel

Βερολίνο σε 10 βήματα - εικόνα 10

Σε εσάς που αρέσουν τα ιδιαίτερα ξενοδοχεία, επισκεφθείτε το και δείτε το… ανάποδο δωμάτιο, όπου τα πάντα είναι αντεστραμμένα, αλλά είναι διαστημικά, ενώ κάποια άλλα θα σας… απογειώσουν. Βρίσκεται κοντά στο σταθμό Charlottenburg. (www.propeller-island.com)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.