Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση

Χαμηλοί λόφοι με ανοιχτό ορίζοντα στο Αιγαίο, ξανθά φαβοχώραφα, νωχελικές αγελάδες και κατσίκια, φίνες αμμουδιές και κρυφοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι, στέκια-έκπληξη για τους καλοφαγάδες.

Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση

Χαμηλοί λόφοι με ανοιχτό ορίζοντα στο Αιγαίο, ξανθά φαβοχώραφα, νωχελικές αγελάδες και κατσίκια, φίνες αμμουδιές και κρυφοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι, στέκια-έκπληξη για τους καλοφαγάδες.

Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση - εικόνα 1
Άπλα για ξάπλα στο Τσιγκούρι.

Χαμηλοί λόφοι με ανοιχτό ορίζοντα στο Αιγαίο, ξανθά φαβοχώραφα, νωχελικές αγελάδες και κατσίκια, φίνες αμμουδιές και κρυφοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι, στέκια-έκπληξη για τους καλοφαγάδες… Σκαρφαλωμένη σε μια πλαγιά με πελαγίσια θέα, η Χώρα της (ή Παναγιά) ξυπνά –χωρίς βιασύνες– με καφέδες στο φοιτητοστέκι «Χαρά» και σούπερ πρόγευμα στη δροσερή βεράντα του «Deli». Ο ανοιχτός ορίζοντας προς το πέλαγος μας δείχνει τον κατήφορο για την πρώτη βουτιά στο αμμουδερό Τσιγκούρι με τ’ αρμυρίκια και τους καναπέδες του beach bar. Αν όμως έχει έρθει η ώρα για σαφάρι παραλίας, ο χάρτης έχει πολλές προτάσεις. Οι οικογένειες τιμούν το απλόχωρο Λιβάδι, τον Κάμπο (φέρτε ομπρέλα) και την αμμουδιά του Λιόλιου («φταίνε» σαφώς και τα σπιτικά κυκλαδίτικα μαγειρέματα της κυρίας Ακαθής στο προσεγμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Lioliou Beach Hotel»).
Αν πάλι θέλετε μοναξιές, αναζητήστε τα μονοπάτια που οδηγούν στην «πριβέ» δεύτερη παραλία της Αλυγαριάς, στον Κάβο του Μιχάλη με τα απίθανα τιρκουάζ νερά και στη σκιερή αγκαλιά κάτω από τα βράχια στο Πορί. Κοντά στο γαλήνιο οικισμό της Μεσαριάς, δεν θα θέλετε να ξεκολλήσετε από την παραλία της Ψιλής Άμμου –κάποιοι βρίσκουν καβάντζα για μέρες κάτω από τα δέντρα στον αμμόλοφο που την αγκαλιάζει– και από το βαθύ, μοναχικό κόλπο του Γερολιμιώνα – κατηφορίστε απαραιτήτως με ομπρέλα στο μονοπάτι. Και μετά; Ραντεβού ασυζητητί στο «Πέτρινο της Μεσαριάς» για μαμαδίστικα μαγειρευτά ή για ψαρόσουπα και κριθαρότο γαρίδας από τον «Νικόλα της Σχοινούσας», στο Μερσίνι, το λιμάνι. Οι νύχτες όμως κατά βάση ανήκουν στη Χώρα, στο κεντρικό πλακόστρωτο: με ρακομεζέδες και αυτοσχέδια γλέντια με βιολιά και λαούτα στο παλιό καφενείο, με κοκτέιλ, γλυκά και πιάτα δουλεμένα με φαντασία στο «Deli», με γαλακτομπούρεκο στη «Λόζα» και σπιτική ελληνική κουζίνα στην «Κυρα-Ποθητή». Εδώ θα ξεκαλοκαιριάσει φέτος και το Μικρό Πολυτεχνείο, οργανώνοντας σεμινάρια, εκθέσεις, συναυλίες και μικρομηκάδικο κινηματογραφικό αφιέρωμα. Στις 5-7/7 ξαναχτυπά με γευστικά κεράσματα η Γιορτή της Φάβας κι ο ονομαστός οργανοπαίκτης Νίκος Οικονομίδης κουρδίζει ήδη το βιολί του!

Που να μείνετε

Σχοινούσα: Μπουκιά και απόλαυση - εικόνα 2
Γενναιόδωρη η θαλασσινή θέα από τα δωμάτια του «Lioliou Beach Hotel»

Οικογενειακή φιλοξενία σε άνετα δωμάτια και μεζονέτες διαμερίσματα, εκεί που σκάει το κύμα, στο «Lioliou Beach Hotel» (2285071975, 575). Παρτέρια με λουλούδια, μπαξές με κηπευτικά και πρωινό με προϊόντα της περιοχής στο χώρο της ταβέρνας. Περιποιημένα δωμάτια και θαλασσινή θέα στο «Iliovasilema Hotel» (2285071948) στη Χώρα και «Grispos Villas» (2285071930) στο Τσιγκούρι. Μποέμ mix ‘n’ match στα δωμάτια του «Μικρού Πολυτεχνείου εν πλω» στη Χώρα και στο «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» (6937100641).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.