χιονοδρομικο Μαίναλου

Το πιο κοντινό στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο επιστρέφει φέτος φρεσκαρισμένο και με νέες υπηρεσίες, έχοντας περάσει στα χέρια του Κλαουδάτου. Πήγαμε, είδαμε, σολάραμε (λέμε τώρα...) και σας μεταφέρουμε τις τελευταίες εντυπώσεις από τις πίστες.

χιονοδρομικο Μαίναλου

Δυναμικό comeback

Το πιο κοντινό στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο επιστρέφει φέτος φρεσκαρισμένο και με νέες υπηρεσίες, έχοντας περάσει στα χέρια του Κλαουδάτου. Πήγαμε, είδαμε, σολάραμε (λέμε τώρα…) και σας μεταφέρουμε τις τελευταίες εντυπώσεις από τις πίστες.

χιονοδρομικο Μαίναλου - εικόνα 1

Η σούπερ εθνική Αθήνας-Τρίπολης σε συνδυασμό με την Αττική Οδό έχει φέρει πλέον ακόμη πιο κοντά μας την ορεινή Αρκαδία. Πόσο μάλλον το χιονοδρομικό της Οστρακίνας στην κορυφή του Μαινάλου, στο οποίο ανεβαίνεις πανεύκολα από τα Κάψια, χωρίς να προχωρήσεις καν προς Βυτίνα-Στεμνίτσα κ.λπ. Όσο κι αν το γεγονός ότι πρόκειται για μια μικρογραφία χιονοδρομικού δεν αλλάζει, φέτος που ανέλαβε το Μαίναλο ο Κλαουδάτος, δείχνει σημάδια ανανέωσης. Σάββατο πρωί στο σαλέ κοντά στο πάρκινγκ επικρατεί πανικός, ενώ για δάσκαλο του σκι ίσως χρειαστεί να περιμένεις αρκετή ώρα. Οι φίλοι-προχωρημένοι σκιέρ παίρνουν το λιφτ, ενώ εμείς χωνόμαστε στο πίσω μέρος του van-ερπυστριοφόρου και ξεκινάμε την ανάβαση για το κρυμμένο στις πίστες δεύτερο σαλέ. Ύστερα από κάνα τέταρτο ταρακουνήματος απολαμβάνουμε καυτό τσάι βουνού στη μικροσκοπική ξύλινη σάλα με το τζάκι, αφήνοντας το υπέροχο κάδρο έξω από το παράθυρο να μας αποσπάσει από τα πρόσωπα των συνομιλητών μας. Αν μη τι άλλο, οι πίστες του Μαινάλου προσφέρονται για… sightseeing ski. Οι προχωρημένοι πάντως έχουν παράπονα ότι σαββατιάτικα η μαύρη πίστα δεν είχε στρωθεί και αναγκάστηκαν να κατέβουν ακολουθώντας την εκτός πίστας διαδρομή.

Apres ski

χιονοδρομικο Μαίναλου - εικόνα 2

Στην καλοφτιαγμένη σάλα του Δρυμώνα στη Δημητσάνα απολαύσαμε τη σπιτική αίσθηση, το γρήγορο σέρβις σε ένα γεμάτο μαγαζί, το νόστιμο κόκορα με χυλοπίτες, τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες. Στην ψησταριά του Σαρακινιώτη στη Στεμνίτσα φάγαμε εξαιρετικά παϊδάκια και ντόπιο τυρί. Στη Βυτίνα η Κληματαριά και τα Κόκκινα Πιθάρια είναι κλασικές και εγγυημένες λύσεις για τοπικές γεύσεις. Στο Χάνι, έξω από το Λεβίδι, must τα ντόπια ψητά. Στο ρουστίκ Πέτρινο Στέκι της Δημητσάνας για λουκουμάδες και θέα στο φαράγγι. Ζεστές σοκολάτες και σπέσιαλ ποτά πίνουμε κλασικά στις Δρυάδες στην πλατεία της Βυτίνας, φέτος όμως κάναμε και μια μικρή απιστία για να δοκιμάσουμε το καινούργιο cafe-bar Πεταλούδες, στο ίδιο στυλ επίσης στην πλατεία. Στο Wolf δεν πήγαμε -ήμασταν πτώματα-, αλλά ακούσαμε ότι το greek style κέφι καλά κρατεί. Πού θα μείνετε

Το πιο κοντινό ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό είναι το ατμοσφαιρικό ορεινό resort Αρχοντικό Καλτετζιώτη (2710/235822, 2106983079) στα Κάψια. Στη Στεμνίτσα στο πολυτελές Country Club Hellinikon (27910/31700-2) και στον καινούργιο μίνι ξενώνα Το Φιλόξενο Σπίτι (27950/29505-6). Στο Ελληνικό, στον ατμοσφαιρικό ξενώνα Ελαιών (27910/31400). Στην Τρίπολη, στο σοφιστικέ Mainalon Resort (2710/230300). Στη Δημητσάνα στον ατμοσφαιρικό Πύργο Ξενιού (27950/31750), στο ξενοδοχείο Δημητσάνα (27950/ 31518) και στον παραδοσιακό Ξενώνα Καζάκου (27950/31660). Στην Αλωνίσταινα στον ξενώνα Θεοξένια (2710/431363). Στη Βυτίνα στο Αρχοντικό Νικολόπουλου (27590/222740).

Ski tips

χιονοδρομικο Μαίναλου - εικόνα 3
  • Το χιονοδρομικό της Οστρακίνας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.600 μ. και είναι το πλησιέστερο στην Αθήνα. Ο καλύτερος δρόμος για να ανέβετε είναι από το χωριό Κάψια - ο δρόμος είναι πιο βατός και καθαρίζεται συχνότερα από αυτόν της Βυτίνας.

  • Τα Σαββατοκύριακα ο Κλαουδάτος βάζει ski bus για το Μαίναλο. Τιμή εισιτηρίου: € 10. Αναχώρηση από τα FLOCAFE του Παραδείσου Αμαρουσίου. Πληρ. και κρατήσεις στο 6979 911500.
  • Πάρτε μια πρόγευση από τις τελευταίες εξελίξεις στο χιονοδρομικό χαζεύοντας τις φωτογραφίες από τη «snowcam» του Κλαουδάτου στο

    www.snowreport.gr/snowcam/mainalo.

  • Η ιστοσελίδα του χιονοδρομικού (www.mainalo-ski.gr) είναι υπό κατασκευήν, μπορείτε όμως να πάρετε πληροφορίες και να δείτε τον καινούργιο χάρτη των πιστών στο www.klaoudatos.gr. Μου άρεσε: Το μικροσκοπικό σαλέ στο οποίο, αν δεν κάνεις σκι, ανεβαίνεις με ερπυστριοφόρο. Εντελώς μες στο δάσος, σερβίρει ζεστό τσάι του βουνού και ωραίες σοκολάτες. Με χάλασαν: Οι παγωμένοι σωλήνες (δηλαδή

    τουαλέτες χωρίς νερό...). Οι μη στρωμένες πίστες.

    Δέσποινα Ζευκιλή
    dzeykili@athinorama.gr

  • Διαβάστε ακόμα

    Τελευταία άρθρα Travel

    Οι ιδρυτές του Vamvakou Revival στοχεύουν σε μικρές νίκες για τη συνολική αναζωογόνηση του τόπου

    Η Ελένη Μάμου και ο Χάρης Βασιλάκος συζητούν για το πασχαλινό πρόγραμμα της Βαμβακούς, όσα έρχονται το καλοκαίρι αλλά και τους λόγους που αξίζει να επισκεφθούμε το μικρό χωριό της Λακωνίας.

    ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
    03/05/2024

    Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

    Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

    "Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

    Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

    MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

    Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

    Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

    Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

    Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

    Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

    "Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

    Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.