Low budget Βαρκελώνη

Συνδυάζοντας τις επιλογές μιας δυτικο-ευρωπαϊκής μητρόπολης με το παρεϊστικο πνεύμα ενός γιγάντιου μεσογειακού… beach bar, η Βαρκελώνη παραμένει πεισματικά εντός budget. Περπατήσαμε τις κλασικές αλλά και τις ανερχόμενες γειτονιές και ξετρυπώσαμε value for money στέκια.

Low budget Βαρκελώνη

Συνδυάζοντας τις επιλογές μιας δυτικο-ευρωπαϊκής μητρόπολης με το παρεϊστικο πνεύμα ενός γιγάντιου μεσογειακού… beach bar, η Βαρκελώνη παραμένει πεισματικά εντός budget. Περπατήσαμε τις κλασικές αλλά και τις ανερχόμενες γειτονιές και ξετρυπώσαμε value for money στέκια.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη La Rambla

Low budget Βαρκελώνη - εικόνα 1
La Rambla

Mια μόνο ευθεία, που κατηφορίζει απ’ την κεντρική Πλ. Catalunya προς παραλία, αρκεί για να καταλάβετε τι θα πει Βαρκελώνη: μιλιούνια κόσμου, πάγκοι με λουλούδια και σουβενίρ, καφές-στο-χέρι και tapas, μάγοι και ανθρώπινα αγάλματα, η επιβλητική Όπερα (Gran Teatre del Liceu) – κανείς δεν φεύγει ασυγκίνητος απ’τη La Rambla. Aκολουθήστε τις μυρωδιές προς την ιστορική αγορά La Boqueria... Τζακπότ! Κάθε λογής ξηροί καρποί και ντόπια αλλαντικά, λαχταριστές φρουτοσαλάτες με καρπούς κάκτων, σπλάτερ γλώσσες ζώων - θα τα δείτε (και θα τα γευτείτε) όλα, από € 1, σε ατμόσφαιρα που αψηφά τον χρόνο. Το βραδάκι, το Cafe de l’ Opera σερβίρει ορντέβρ και σανγκρία σε κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, ενώ, κρυμμένο πίσω απ’τα δέντρα (δίπλα στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων), βρίσκεται το μικροσκοπικό Bosc de les Fades (με κάτι απο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών). Ανατολικά, ο λαβύρινθος της Γοτθικής Συνοικίας προσφέρεται για μνημειώδεις μπαρότσαρκες. Στην γραφική Πλ. Sant Josep Oriol, ανάμεσα σε ζωγράφους και ποιητές του δρόμου, στέκια όπως το μποέμ Bar del Pi (www.bardelpi.com) ψυχαγωγούν γενιές Καταλανών. Δοκιμάστε τυπική ιταλική piadina (λεπτή πίτα) με γέμιση στο Cicciolina, στην οδό Ample (έναν μικρό γευστικό ναό αφιερωμένο στη γνωστή πορνοστάρ/πολιτικό του ιταλικού κοινοβουλίου), πριν συνεχίστε στο Sweet Rebel (μια εξωτική ωδή στη reggae, σε ατμόσφαιρα beach bar της Καραϊβικής!), ή το Ample 32 για rock κοκτέιλ και vegetarian μεζέδες (προσφορές Κυρ. & Δευτ.). Δυτικά της La Rambla, το κάποτε απρόσιτο El Raval ξεσκονίζει από πάνω του τις κακές φήμες και χαρίζει τα πάντα - από vintage-style αντικείμενα την ημέρα (Boogaloo, Carrer Xucla 6), σε στέκια με καθαρό αψέντι τη νύχτα, στα παλιά λημέρια του Νταλί και του Πικάσο (Bar Marsella, Carrer de Sant Pau 65).

Αρχιτεκτονική βόλτα

Low budget Βαρκελώνη - εικόνα 2
Πάρκο Guell

O αρχιτεκτονικός χάρτης της Βαρκελώνης είναι τόσο πλούσιος και ιδιαιτερος, που προσφέρει συγκινήσεις στην κυριολεξία χωρίς να χαλάσετε ούτε σεντ. Το Πάρκο Guell – οι παραμυθένιοι κήποι του σήμα-κατατεθέν μοντερνιστή αρχιτέκτονα της πόλης Antoni Gaudi-, αποτελεί μια αστική όαση με πολύχρωμους φιδωτούς πάγκους, συντριβάνια με δράκους και ταβάνια με ευφάνταστα μωσαϊκά που θα τριγυρίσετε δωρεάν (πλην του Μουσείου Gaudi), με την πόλη να απλώνεται πανοραμικά στα πόδια σας. Οι φανταχτερές προσόψεις των La Pedrera και Casa Batllo, στην αχανή λεωφόρο Passeig de Gracia, αρκούν από μόνες τους να γεμίσουν ένα ολόκληρο φιλμ, αν και το εσωτερικό τους (έναντι αντιτίμου) αποκαλύπτει στο φουλ το δημιουργικό άγγιγμα Gaudi, που φτάνει μέχρι και τα έπιπλα. Τίποτα, βέβαια, δεν συγκρίνεται με το πιο διάσημο αριστούργημά του (ακόμα περισσότερο επειδή χτίζεται απ’το 1882!), το ναό Sagrada Familia, όπου το γοτθικό όραμα συναντά την αρτ νουβώ (αναζητείστε προσφορές και γλιτώστε τις ουρές στο www.gaudisagradafamilia.com ). Αν επιμείνετε στο δρόμο του μοντερνισμού, την Passeig de Gracia κοσμεί επίσης (και όχι μόνο) το Casa Lleo Morera του Lluis Domenech i Montaner, που υπογράφει και το εξαιρετικό Παλάτι της Καταλανικής Μουσικής στη La Ribera. Αν η αρχιτεκτονική δεν ήταν ανέκαθεν το φόρτε σας, θα γίνει τώρα.

Υδάτινες νότες και ζωή-πατίνι

Low budget Βαρκελώνη - εικόνα 3
La Boqueria

Το κεντρικό Πάρκο της Ciutadella φημίζεται, πέρα απ’την ιστορία του, για χαλαρές περαντζάδες και βαρκάδες σε υδάτινες οάσεις (όπως ο καταρράκτης Cascada), διάσπαρτες με ζωόμορφα αγάλματα, κομψά ή ιδιότροπα κτίρια, όπως το μεσαιωνικής έμπνευσης Castel dels Tres Dragons και το καταλανικό κοινοβούλιο - ενώ όλο και θα πετύχετε κάποιο φεστιβάλ με μπύρες και σάλσα, ή χορευτές capoeira με τα bongos τους. Λίγο παρακάτω, η Barceloneta προσφέρεται για ψαρικά, tapas και φτηνούς αφρώδεις οίνους σε αυθεντικά μπαρ-της-γειτονιάς, όπως το πολύβουο Can Paixano. Μπορεί η παραλία ν’αδειάζει το χειμώνα από λουόμενους, οι βιαστικοί με τα πατίνια, όμως, και οι παρέες με τις μπύρες κάνουν σταθερά ένα πέρασμα. Οι πιο σοβαροί πότες, πάλι, θα κινηθούν προς την μεριά του Born, όπου το πεζοδρομημένο Passeig del Born προσφέρει απλόχερα από mojitos (El Copetin) σε caipirinhas (Berimbau).

Low budget Βαρκελώνη - εικόνα 4

Όπου κι αν κατευθύνεστε πριν ή μετά, φροντίστε κατά το σούρουπο να πιάσετε θέση στον λόφο Μοntjuic για να απολαύσετε (εντελώς δωρεάν) τις μελωδικές ακροβασίες του Μαγικού Συντριβανιού (La Font Magica, με φόντο το νεο-μπαρόκ Palau Nacional. Ένα... βροχερό έργο τέχνης που αλλάζει 50 χρωματικές αποχρώσεις υπό το σάουντρακ του Νονού και της λυρικής zarzuela (εναλλασσόμενα ωράρια, www.bcn.cat ).

Tips

Low budget Βαρκελώνη - εικόνα 5
To Tapa Tapa στην Passeig de Gracia

Η Barcelona Card προσφέρει δωρεάν συγκοινωνίες και εκπτώσεις στις ατρακτιόν Gaudi, τα Μουσεία Πικάσσο και Μιρό, τον Ζωλογικό Κήπο και το Ενυδρείο (must για τα πιτσιρίκια), εστιατόρια και σουβενίρ (€ 25-47/2-5 ημέρες).

Εναλλακτικά, προμηθευτείτε το Barcelona Museum Pass (από € 30 για 7 μεγάλα μουσεία) και ένα T-10 (€ 9,45/10 διαδρομές) για τις μεταφορές. Ή αλωνίστε τις λεωφόρους με ποδήλατο (από € 6/2ωρο, € 15/ημέρα).
Αν χορτάσατε ψώνια με υπογραφή στο πολυεπίπεδο El Corte Ingles (Πλ. Catalunya), στην αγορά του 19ου αιώνα Sant Antoni (El Raval) θα ανακαλύψετε από φτηνές γραβάτες μέχρι συλλεκτικά βιβλία, μακριά απ’ τον τουριστικό πανικό.

Αν και δεν θα δείτε πολλούς τουρίστες, η γειτονιά της Gracia ανεβαίνει όλο και περισσότερο, χάρη στα ζωηρά μπαρ της Πλ. del Sol (Woody’s, Sol de Nit κ.ά.), τα εξωτικά ρεστοράν (όπως το γιαπωνέζικο Kibuka) και τις ανεξάρτητες μπουτίκ της οδού Verdi (Suite).

Προσοχή στους τσαντάκηδες!

Φτηνές απευθείας πτήσεις πραγματοποιεί η Vueling ( www.vueling.com )

Διαμονή

Hostel One Barcelona Centro Δυο βήματα απ’την Αψίδα του Θριάμβου, ευρύχωρο, πεντακάθαρο, μοντέρνο, φιλικό, απρόσμενα εξοπλισμένο. Hostel είπατε;… (www.hostelworld.com , από € 16/άτομο).

Pension Casablanca Ξενοδοχείο δύο αστέρων στην κεντρικότατη Via Laietana – ενίοτε λίγο θορυβώδες, αλλά φιλικό και καθαρό (www.barcelona30.com , από € 23/άτομο).

Aparthotel Silver Στιλάτο τριάστερο ξενοδοχείο στην ανερχόμενη γειτονιά της Gracia ( www.hotelsilver.com , προσφορές από 69 ευρώ/δίκλινο με κουζινίτσα).

Ηotel Catalonia Born Άνετο τετράστερο ξενοδοχείο σ’ ένα ανακαινισμένο κτίριο του 19ου αιώνα στην γειτονιά του Πικάσο (www.barcelona30.com , από € 45/άτομο).

Αν ταξιδεύετε παρέα 3-4 και άνω ατόμων, η πόλη διαθέτει εξαιρετική ποικιλία διαμερισμάτων με όλα τα κομφόρ ( www.barcelonaforrent.com , από € 20/άτομο).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.