Λέρος

Το παρεξηγημένο μέχρι πρότινος νησί τραβά σαν μαγνήτης τους Ευρωπαίους διανοούμενους με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις ψαγμένες προτάσεις του.

Λέρος

Το παρεξηγημένο μέχρι πρότινος νησί τραβά σαν μαγνήτης τους Ευρωπαίους διανοούμενους με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις ψαγμένες προτάσεις του.

Λέρος - εικόνα 1
To γραφικό Παντέλι

Απαξιωμένο για χρόνια λόγω των αρνητικών συνειρμών του ψυχιατρείου, το μικρονήσι ανάμεσα στην Κάλυμνο και στους Λειψούς δεν θα σας εξιτάρει με απλόχωρες αμμουδιές κι εξεζητημένες πολυτέλειες. Είναι οι χαλαροί ρυθμοί που θα σας φέρουν εδώ: η ευκαιρία να ξεχνιέσαι με ποτό και κουβέντα δίπλα στη θάλασσα στην πρωτεύουσα Αγία Μαρίνα (ξεκινάς από το μπαρ «Θάλασσα», συνεχίζεις στον «Φάρο» και κλείνεις με ροκιές μέχρι πρωίας στο «Μελτέμι»). η γοητεία τού να μπορείς να ρίχνεις μοναχικές βουτιές στα διάφανα νερά ενός βοτσαλωτού κολπίσκου ακόμη και τον Δεκαπενταύγουστο. οι απροσδόκητες διαδρομές στο χώρο και το χρόνο που θα σε βγάλουν, π.χ., σε ένα υπόγειο οχυρό από τα χρόνια της Ιταλοκρατίας. Μετρημένα στα δάχτυλα, τα αξιοθέατα δεν θα δεσμεύσουν πάνω από ένα διήμερο για τις περιηγήσεις σας. Μια βόλτα, πάντως, θα την αφιερώσετε σίγουρα στο λιμάνι, το μεσοπολεμικό Λακκί, που οι αρχιτέκτονες παινεύουν ως ξεχωριστό δείγμα νέου μεσογειακού ρασιοναλισμού του ’30. Το Πολεμικό Μουσείο Τούνελ σας περιμένει στη Μερικιά, όπως και μία από τις πιο όμορφες βοτσαλάδες του νησιού, τα Κόκκινα. Αν, βέβαια, αναζητάτε φάση με beach bar, στρίψτε προς Βρομόλιθο για το «Del Mar». Ένα απόγευμα αξίζει να χαθείτε ανάμεσα στα σοκάκια του Πλάτανου με τα αρχοντικά προτού «δέσετε» στο μώλο για λεριώτικα γλυκά (σιροπιαστά και πουγκάκια) στο «Παραδοσιακό». Γύρω από το δημοφιλές θέρετρο Άλιντα προσφέρονται για βουτιές τα Δύο Λισκάρια και ο Κρυφός (πρόσβαση με τα πόδια τουλάχιστον σε ένα εικοσάλεπτο ή με σκάφος). Με εξοπλισμό... παραλίας μπορείτε να φτάσετε οδηγώντας ακόμη μέχρι τέρμα Βορρά, στη μικροσκοπική Αγία Κιουρά με τα τιρκουάζ νερά και την αμμουδιά στο Μπλεφούτι.

Λέρος - εικόνα 2
Χειροποίητη φιλοξενία με άρωμα εποχής στο Αρχοντικό Αγγέλου

Πού να φάτε
Για μακαρονάδα του ψαρά στην Ψαροπούλα, στο Παντέλι, θαλασσινά στον Μύλο στην Αγία Μαρίνα, καβούρια στον Σώτο στον Δρυμώνα.

Πού να μείνετε

Αρχοντικό Αγγέλου Ατμοσφαιρικό μικρό ξενοδοχείο σε παλιό αρχοντικό στα Άλιντα, ιδανικό για relax κι εναλλακτικά σεμινάρια. Η ιδιοκτήτρια Μαριάννα Αγγέλου βάζει τη σφραγίδα της στο σπιτικό πρωινό και στα χειροποίητα καλλυντικά (2247022749, www.hotel-angelou-leros.com, από € 70).

Hotel des Couleurs Έξι δωμάτια σε ένα αρχοντικό στον Πλάτανο. (2247023341, από € 70).
Crithoni’s Paradise Μεγάλο ξενοδοχείο διακοπών (2247025120, από € 60).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.