Όλο το Αιγαίο σε τρεις μέρες

Ως λαός μπορεί να μην έχουμε εγγράψει την κρουαζιέρα στο DNA των διακοπών μας, η όλη εμπειρία πάντως έχει τεράστιο (πολυ)πολιτισμικό ενδιαφέρον και δεν κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά. Ο Χρήστος Καρράς ταξίδεψε από τον Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» για ένα χορταστικό τριήμερο με ενδιάμεσους σταθμούς σε Μύκονο, Αρχαία Έφεσο, Πάτμο και Σαντορίνη και μας μεταφέρει την εμπειρία.

Όλο το Αιγαίο σε τρεις μέρες

Ως λαός μπορεί να μην έχουμε εγγράψει την κρουαζιέρα στο DNA των διακοπών μας, η όλη εμπειρία πάντως έχει τεράστιο (πολυ)πολιτισμικό ενδιαφέρον και δεν κοστίζει ιδιαίτερα ακριβά. Ο Χρήστος Καρράς ταξίδεψε από τον Πειραιά με το κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» για ένα χορταστικό τριήμερο με ενδιάμεσους σταθμούς σε Μύκονο, Αρχαία Έφεσο, Πάτμο και Σαντορίνη και μας μεταφέρει την εμπειρία.

Όλο το Αιγαίο σε τρεις μέρες - εικόνα 1

Κοιτάζω και ξανακοιτάζω τις φωτογραφίες και τα βίντεο από το περασμένο τριήμερο και αναρωτιέμαι πότε στο καλό πρόλαβα να κάνω τόσα πράγματα και να επισκεφθώ τόσα μέρη. Το «σπίτι» μας γι’ αυτές τις τρεις ημέρες, το «Louis Olympia», ήταν φιλόξενο και ακούνητο από τα «προβατάκια» που σηκώνουν οι άνεμοι του Αιγαίου. Το πρόσφατα ανακαινισμένο σκάφος του κυπριακού ομίλου Louis μπορεί να εντυπωσιάζει με τις διαστάσεις του, δεν παύει ωστόσο να είναι ένα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοιο. Μέσα και πάνω του ο χρόνος κυλά ανέμελα, με το mix ’n’ match κυρίως των ξένων τουριστών και του πολυεθνικού πληρώματος του «Louis Olympia» να συνθέτει μια πολύχρωμη ανθρωπογεωγραφία που συχνά αγγίζει τα όρια του σουρεαλιστικού fun. Αν, για παράδειγμα, τύχει να έχεις τα γενέθλιά σου τις ημέρες της κρουαζιέρας, τότε ένα crew Φιλιππινέζων θα έρθει στο τραπέζι σου την ώρα του δείπνου για να σου τραγουδήσει «Happy birthday». Περπατώντας στα σαλόνια του πλοίου, είδα μια Βραζιλιάνα να διδάσκει τα βασικά ελληνικά σε ένα γκρουπ Αμερικανών. Και όταν το βράδυ χαλάρωνα στο «Clipper bar» (ένας από τους ελάχιστους εσωτερικούς χώρους καπνιζόντων του πλοίου), το επίσης φιλιππινέζικο Mezzo Duo ερμήνευε, μεταξύ άλλων, τραγούδια του Μπιθικώτση και της Έλλης Κοκκίνου σε άπταιστα ελληνικά.

Όλο το Αιγαίο σε τρεις μέρες - εικόνα 2

Από δραστηριότητες δε, όρεξη να ’χεις! Παιδική χαρά και κυνήγι χαμένου θησαυρού για τους μικρούς επιβάτες, βουτιές στις δύο πισίνες (με θαλασσινό νερό) του καταστρώματος, ηλιοθεραπεία, επιδείξεις παρασκευής cocktail με fleur δεξιοτεχνία, μαθήματα towel art, παιχνίδια γνώσεων, μαθήματα ελληνικών χορών, ραντεβού με την τύχη σου στο καζίνο, μασάζ και spa, χαλάρωση στο «Sky Bar» με θέα στο απέραντο γαλάζιο ή ακόμη και συναντήσεις Ανώνυμων Αλκοολικών! Η καρδιά της διασκέδασης, πάντως, χτυπά στο πέμπτο επίπεδο του πλοίου, όπου δεσπόζει η επιβλητική κι ευρύχωρη αίθουσα «Can Can» με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει από ρεμπέτικες συναυλίες μέχρι cabaret και ταχυδακτυλουργικά σόου, ενώ διοργανώνονται και θεματικές κρουαζιέρες με μεγαλύτερα ονόματα όπως οι Onirama και τα Κόκκινα Χαλιά. Μ’ άλλα λόγια, αποκλείεται να βαρεθείς… πολύ δε περισσότερο να εκνευριστείς. Με εξέπληξαν θετικά η ετοιμότητα, η ευγένεια, η πραότητα και τα χαμογελαστά πρόσωπα του προσωπικού του «Louis Olympia», το οποίο είναι εκπαιδευμένο έτσι ώστε να παρέχει αβίαστα μια υψηλού επιπέδου φιλοξενία.

Destination hopping

Όλο το Αιγαίο σε τρεις μέρες - εικόνα 3

Όλη αυτή η χαρούμενη και cosy ατμόσφαιρα μπορεί, χωρίς να το καταλάβεις, να σε κρατήσει στο πλοίο και να σε κάνει να ξεχάσεις τους προορισμούς της κρουαζιέρας. Οι οποίοι είναι και το ζητούμενο. Ποιος όμως θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα σύντομο απογευματινό περίπατο στα Ματογιάννια, στη Μικρή Βενετία και στις μπουτίκ της Xώρας της Μυκόνου; Ποιος θα αντιστεκόταν στην πρόκληση να ακολουθήσει την ξενάγηση στους τέσσερις δρόμους της Αρχαίας Εφέσου, στα δυτικά παράλια της Τουρκίας, και να σταθεί με δέος μπροστά στο επιβλητικό θέατρο της πόλης προσπαθώντας να αναδομήσει με τη φαντασία του τη ζωή σε ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας; Ποιος δεν θα ήθελε να περιπλανηθεί στο παζάρι του Κουσάντασι ή ακόμ και να ξεμακρύνει από την τουριστική ζωή της παράλιας πόλης, ώστε να πάρει μια ιδέα για το πώς συνυπάρχουν στη γειτονική χώρα οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί ανάπτυξης και η άψογη τουριστική βιτρίνα με τη φτώχεια και τον εθνικισμό; Ποιος δεν θα ήθελε να χαθεί στα σοκάκια της Χώρας της Πάτμου μετά τη θρησκευτικού κι εξαιρετικού ενδιαφέροντος επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη ή να επισκεφθεί, τέλος, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης τώρα που –μετά την κατασκευή του νέου στεγάστρου– του ξαναδίνεται η ευκαιρία να δει από κοντά μία από τις καλύτερα σωζόμενες πόλεις των Προϊστορικών Χρόνων; Υπάρχουν και κάποιες μικρές τζούρες ελεύθερου χρόνου μέσα σε όλο αυτό το μπες-βγες στις λάντζες και στα λεωφορεία που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ταξιδιωτών από το πλοίο προς τους τόπους ξενάγησης, όμως εντέλει σε αυτές τις κρουαζιέρες το νόημα δεν είναι να πάρεις το χρόνο σου ή να ξεκουραστείς, αλλά το να ζήσεις σε ένα τριήμερο μια συμπυκνωμένη, γεμάτη εικόνες κι ερεθίσματα εμπειρία η οποία θα σου έπαιρνε πολύ περισσότερο χρόνο –και χρήμα– αν ήθελες να οργανώσεις από μόνος σου.

Το «Louis Olympia» αναχωρεί κάθε Παρασκευή από το Λιμάνι του Πειραιά στις 8 π.μ. κι επιστρέφει τη Δευτέρα στις 6 π.μ. Οι τιμές ξεκινούν από € 223 ανά άτομο και περιλαμβάνουν πλήρη διατροφή. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: www.louiscruises.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.