Air shot για τον τουρισμό του γκολφ

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am” στο Aphrodite Hills Resort & Golf  της Πάφου επιβεβαίωσε το κύρος μιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου και συνέχισε την προσπάθεια προώθησης του τουρισμό του γκολφ.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ

Το 7o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am” στο Aphrodite Hills Resort & Golf της Πάφου επιβεβαίωσε το κύρος μιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου και συνέχισε την προσπάθεια προώθησης του τουρισμό του γκολφ.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ - εικόνα 1

Με 180 παίκτες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από 13 χώρες του κόσμου να διαγωνίζονται, τον Κριστιάν Καρεμπέ να δίνει μαθήματα γκολφ στους δημοσιογράφους με ειλικρινή ενθουσιασμό και τον Πρέντρακ Τζώρτζεβιτς να παίρνει το βάφτισμα του πυρρός στο green, το 7o Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines Pro-Am” πέτυχε για μια ακόμη φορά διπλό στόχο. Να επιβεβαιώσει το κύρος μιας διοργάνωσης διεθνούς επιπέδου και να προωθήσει ταυτόχρονα το άθλημα αλλά και τον τουρισμό του γκολφ. Άλλωστε ο χώρος όπου φιλοξενήθηκε το event το “Aphrodite Hills Resort & Golf”, στην Πάφο της Κύπρου, είναι από εκείνα τα ξενοδοχεία που είναι ικανά να βγάλουν τον γκόλφερ μέσα σου ακόμα και στους άσχετους με το άθλημα. Με γήπεδο 18 οπών με θέα στη θάλασσα, ακαδημία γκολφ για διαφορετικές ανάγκες, πολυτελές clubhouse, μια καταπληκτική μπουτίκ με ρούχα και εξοπλισμό για το σπορ, αλλά και τη θέα στους γαλήνιους πράσινους λόφους από τα μπάνγκαλοουζ να σε βάζει στο κλίμα. Στην ομιλία του στην Τελετή Απονομής Επάθλων και στη Δεξίωση, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Pro-Am και Πρόεδρος της Aegean Airlines, Θεόδωρος Βασιλάκης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το γκολφ είναι μια δυναμική αγορά, που επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, προσελκύει ποιοτικό τουρισμό και το πιο σημαντικό βελτιώνει το τουριστικό προφίλ του προορισμού. Η Aegean Airlines αποτελεί μάλιστα από το 2011 τον «προτιμώμενο αερομεταφορέα» της Ευρωπαϊκής ένωσης επαγγελματιών του γκολφ μεταφέροντας τους παίκτες με ειδικές τιμές και προνόμια.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ - εικόνα 2

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το τουρνουά διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα των PGAs της Ευρώπης και υπό την πλήρη υποστήριξη του PGA της Ελλάδας, της Κυπριακής και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ. Το φετινό τουρνουά, το οποίο διεξήχθη από 30 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2012, τίμησαν με τη συμμετοχή τους 45 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία και τρεις ερασιτέχνες παίκτες. Οι 45 επαγγελματίες παίκτες συμμετείχαν στο φετινό τουρνουά διεκδικώντας σε επαγγελματικό επίπεδο το υψηλότερο prize fund της Ευρώπης σε αγώνα Pro- Am για επαγγελματίες. Μετά από έντονο ανταγωνισμό, νικητής στην κατηγορία των επαγγελματιών του 7ου “Aegean Airlines Pro-Am” αναδείχθηκε ο Ισπανός Zeke Martinez (Italy) ενώ δεύτερος ακολούθησε ο Ουαλός Liam Bond (UK). Στην κατηγορία των ομάδων την πρώτη θέση κατέλαβε η ομάδα από το “Marriot St Pierre Country Club”, με τον επαγγελματία παίκτη Liam Bond, ενώ δεύτερη ήρθε η ομάδα του “Lamborghini Golf Club” με τον επαγγελματία παίκτη Zeke Martinez.

Air shot για τον τουρισμό του γκολφ - εικόνα 3

Το σημαντικό χρηματικό ποσό των 62.700€ μοιράστηκε στους 45 PGA επαγγελματίες, ενώ δόθηκαν εξαιρετικά έπαθλα – δώρα στους ερασιτέχνες. Ο πρώτος στην κατάταξη επαγγελματίας Zeke Martinez έλαβε το «Τρόπαιο Aegean Airlines Pro-Am», μαζί με μια επιταγή €7.000!
Παράλληλα, όπως κάθε τουρνουά “Aegean Airlines Pro-Am” έτσι και το φετινό, συνέδεσε το όνομά του με έναν κοινωφελή σκοπό. Σε αυτό το πλαίσιο, το “7ο Aegean Airlines Pro-Am” προσέφερε το ποσό των 8,000€ στο Ίδρυμα «Χρήστου Στέλιου Ιωάννου». Η φιλοσοφία πάνω στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του Ιδρύματος, είναι η αντιμετώπιση των ατόμων με πνευματική υστέρηση ως ανθρώπων με ανάγκες, αισθήματα, δικαιώματα, ικανότητες, ενδιαφέροντα αλλά και υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.