Double Tree by Hilton Resort

Η Άρτεμις Τζίτζη απολαμβάνει το πανέμορφο ξενοδοχείο Double Tree by Hilton Resort, στην άκρη της τεράστιας αμμουδερής παραλίας στα Καρδάμαινα και προσκαλεί τον κ. Νίκο Τερζόπουλο, Διευθυντή Ξενοδοχείου, για ένα πινγκ -πόνγκ, ανάμεσα στα καλύτερα του resort και στα καλύτερα του νησιού.

Double Tree by Hilton Resort

Η Άρτεμις Τζίτζη απολαμβάνει το πανέμορφο ξενοδοχείο Double Tree by Hilton Resort, στην άκρη της τεράστιας αμμουδερής παραλίας στα Καρδάμαινα και προσκαλεί τον κ. Νίκο Τερζόπουλο, Διευθυντή Ξενοδοχείου, για ένα πινγκ -πόνγκ, ανάμεσα στα καλύτερα του resort και στα καλύτερα του νησιού.

Double Tree by Hilton Resort - εικόνα 1
Helona Pool & Villa

Ποια είναι η αγαπημένα σας γωνιά στο ξενοδοχείο;

Η βεράντα του Ulisses (Οδυσσέας), του lounge Bar. H μεγάλη πισίνα που βρίσκεται στο τέλος της, φαίνεται να ενώνεται με τη θάλασσα, αν και βρισκόμαστε στο ψηλότερο επίπεδο του ξενοδοχείου. Ιδιαίτερα το βράδυ, όταν έχει φεγγάρι, η μουσική, η θέα στη Νίσυρο, που φαίνεται να πλέει ανάμεσα σε ουρανό και σε θάλασσα, φτιάχνουν μια φοβερή ατμόσφαιρα, με πολύ χαλαρωτική ενέργεια.

Ποιο σημείο στο νησί θα διαλέγατε για τη θέα του;

Σίγουρα τη βεράντα της ταβέρνας "Ωρομέδων" (τηλ. 22410/69983), με το θαυμάσιο γεμιστό κατσικάκι και τα καταπληκτικά κατημέρια, στο ορεινό χωριό Ζία. Κάτω από την κληματαριά, από όπου βλέπεις πανοραμικά τις αλυκές και τη Νίσυρο.

Βρήκα πολύ καλό το φαγητό στο main restaurant. Απορώ πως καταφέρνει ο σεφ Θανάσης Σίμος και ετοιμάζει για 400 πάνω κάτω ανθρώπους, πάπια με δαμάσκηνα και σολομό γεμιστό, που αξίζουν βραβείο!

Θα συμφωνήσω απολύτως. Αλλά και το φρέσκο ψάρι και το γκουρμέ φαγητό στο a la carte εστιατόριο "Θάλασσα" -σαν να βρίσκεσαι πάνω σε πλοίο που ταξιδεύει, είναι τέλειο.

Το αγαπημένο σας ψαρομάγαζο στο νησί;

Οπωσδήποτε η "Κάλυμνος by Pericles" (22420/59197), στο λιμανάκι στο Μαστιχάρι. Όλα τα ψάρια ολόφρεσκα, καταπληκτική αχινοσαλάτα, κυδώνια, πορφύρες, μύδια, χταποδοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες. Και εγώ και όσοι έχουν φάει εκεί, λένε τα καλύτερα (σ.σ. συμφωνούμε και επαυξάνουμε).

Double Tree by Hilton Resort - εικόνα 2
Νίκος Τερζόπουλος

Αν και η παραλία είναι καταπληκτική, η εσωτερική πισίνα και το relaxation room, ίσως και οι διάφορες θεραπείες, μπορεί να φέρουν στο Spa, κάποιον σκληροπυρηνικό της καλοπέρασης. Σε ποιο σημείο του νησιού θα έβρισκε το ανάλογό του ένας πιο risky επισκέπτης της Κω;

Λοιπόν, αυτό που μου έρχεται στο νου, είναι τα Θερμά όπου υπάρχουν θερμές πηγές... Η άσφαλτος σταματάει απότομα στο γκρεμό και λίγο πιο πριν, ένας βατός χωματόδρομος κατηφορίζει στην μικρή παραλία ανάμεσα στο βάθος των βράχων. Υπάρχουν επισκέπτες που έρχονται στο νησί, μόνο και μόνο για τα Θερμά….

Και αν φύγουμε από την καταπληκτική παραλία της Χελώνας όπου βρίσκεται το resort, σε ποιες άλλες παραλίες θα πάμε στο νησί; Και ένα beach bar παρακαλώ, εκτός από το δικό σας…

Διαλέγω δύο "μυστικές" παραλίες κοντά στην Κέφαλο: την παραλία Χάρακα χωμένη στο απόκρημνο βραχώδες τοπίο και την παραλία Κολυχάρι και την τεράστια αμμώδη παραλία Κατά στον Άγ Θεολόγο. Καμία δεν είναι οργανωμένη, όλες είναι πανέμορφες. Όσον αφορά στο beach bar, επιλέγω το "Nostos Beach Bar" (τηλ. 22420 - 48208) στο Ψαλίδι, για τα εξωτικά θαυμάσια κοκτέιλ και την ανεβασμένη ατμόσφαιρα.

Double Tree by Hilton Resort - εικόνα 3
Helona Ulysses Bar

Μου αρέσει πολύ το δωμάτιο που μένω. Ισόγειο, με sharing πισίνα και μόλις δυο μέτρα μετά το χαμηλό πεζούλι που ορίζει τον κήπο, η άμμος με την άνυδρη βλάστηση. Άμεση επαφή με τη γη και το νερό. Και σε 20 μέτρα η παραλία. Ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο δωμάτιο στο ξενοδοχείο;

Ά, μένετε σε ένα superior δίκλινο. Χαίρομαι που σας αρέσει. Αλλά για μένα, η βίλα, είναι το αγαπημένο μου "δωμάτιο". Μια πολύ όμορη μεγάλη μεζονέτα, με δική της πισίνα, καταπληκτική θέα, ανεξαρτησία, ιδιωτικότητα. Ένας βασιλικός τόπος για διακοπές!

Αν σας ζητούσα να μου πείτε ένα σημείο στην Κω, ανάλογο στην ατμόσφαιρα, στην τοποθεσία, στο ύφος, στην ενέργεια, με το Double Tree by Hilton Resort, ποιο θα ήταν;

Το ενετικό κάστρο της Αντιμάχειας με την υπέροχη θέα και το αγέρωχο στήσιμό του.. Τα ενετικά στοιχεία της αρχιστεκτονικής του ξενοδοχείου, η άπλα του, τηη θετική ενέργεια που αποπνέει, το βραχώδες μέρος που ακουμπάει, εκεί με στέλνουν. Και για να κάνω και εγώ μια ερώτηση: τι σας αρέσει το ξενοδοχείο μας;

Μου αρέσει πολύ ο ήχος του νερού που ακούγεται παντού, μέρα και νύχτα, από τις πισίνες που είναι απλωμένες σε όλα τα επίπεδα. Κάτι σαν κρεμαστοί υδάτινοι κήποι. Σχεδόν δεν ξεχωρίζει από το λόφο που βρίσκεται πίσω του. Το χρώμα της σέπιας, οι μαλακές οι φόρμες, η συνύπαρξη των περιποιημένων κήπων με τη φυσική, χαμηλή βλάστηση της άμμου. Δεν έχει επηρεάσει το τοπίο. Με εντυπωσιάζουν τα oriental διακοσμητικά στοιχεία -θόλοι, σφυρήλατα φωτιστικά, αλλά και οι μεγάλες βεράντες που "ακουμπούν" στην ιταλική αρχιτεκτονική κληρονομιά των Δωδεκανήσων. Θα ήταν πολύ να ρωτήσω τι αρέσει σε εσάς;

Μου αρέσει διότι είναι Doubltree. Δηλαδή, ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που λειτουργεί με τις υψηλές προδιαγραφές του διάσημου brand του Hilton, και ανταποκρίνεται σε πελάτες με υψηλές απαιτήσεις. Και λατρεύω το location…Επάνω στην αμμουδιά, απόμερα, ήσυχα, φοβερή θέα από όλα τα επίπεδα. Αγαπάς να το προτείνεις.

Doubletree by Hilton, Resort Kos -Helona

Καρδάμαινα, Τηλ. 22420/45041, www.koshelonaresort.doubletreebyhilton.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.