4 αφορμές για weekend στον Αργοσαρωνικό

Στο «αθηνόραμα Travel» που κυκλοφορεί με αυτό το τεύχος σάς ετοιμάσαμε προτάσεις για ανοιξιάτικα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Εδώ σας δίνουμε 4 συγκεκριμένες αφορμές για εύκολες αποδράσεις στα νησιά της διπλανής πόρτας, τα οποία δεν λένε να ξεκολλήσουν από το μυαλό μας λόγω της λιακάδας...

4 αφορμές για weekend στον Αργοσαρωνικό

Στο «αθηνόραμα Travel» που κυκλοφορεί με αυτό το τεύχος σάς ετοιμάσαμε προτάσεις για ανοιξιάτικα ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Εδώ σας δίνουμε 4 συγκεκριμένες αφορμές για εύκολες αποδράσεις στα νησιά της διπλανής πόρτας, τα οποία δεν λένε να ξεκολλήσουν από το μυαλό μας λόγω της λιακάδας...

Στην Αίγινα για…

4 αφορμές για weekend στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 1
Αίγινα

Πικνίκ στην

Παλαιοχώρα

Φτάνουμε σε λιγότερο από μιάμιση ώρα με το πλοίο (με το Δελφίνι θα ήμασταν εκεί σε 40 λεπτά, αλλά έχουμε πάρει μαζί και το αυτοκίνητο…), ψωνίζουμε φρέσκα φρούτα από το ψαράδικο - μανάβικο και ακολουθούμε το δρόμο προς τον Άγιο Νεκτάριο. Λίγα λεπτά αφότου αφήσουμε πίσω μας το λιμάνι, παρκάρουμε στα «πόδια» της ερειπωμένης πλέον μεσαιωνικής πρωτεύουσας του νησιού. Είναι σκαρφαλωμένη σε απόκρημνα βράχια και αυτήν την εποχή τα λιθόστρωτα δρομάκια της, ανάμεσα στα αναστυλωμένα βυζαντινά εκκλησάκια, είναι γεμάτα αγριολούλουδα, ενώ τα σκιερά πλατώματα μας «καλούν» για πικνίκ. Δεν το παρακάνουμε όμως, γιατί επιστρέφοντας στην πόλη μάς περιμένουν σούπερ θαλασσινοί μεζέδες στην ταβέρνα «Σκοτάδης» (στην παραλία της Αίγινας, μπροστά από την ψαραγορά, 2297024014) και old fashioned παγωτό μόκα στο «Αιάκειο» (αν βρούμε, θα πάρουμε και γλυκό φιστίκι για το σπίτι). Ακόμη κι αν επιστρέψουμε στην Αθήνα το βράδυ, έχουμε ήδη γεμίσει με εικόνες… Αλλά γιατί να μην απολαύσουμε και το πρωί της επόμενης ημέρας στην αυλή του όμορφου ξενώνα «Ραστώνη»; Ανοίγει αυτήν την εβδομάδα (στη 1/4) για τη νέα σεζόν (2297027039, www.rastoni.gr, από € 80).

Στον Πόρο για…

4 αφορμές για weekend στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 2
Πόρος

Low budget

ποδηλατάδες

Και μόνο οι γλυκές εκπτώσεις 10-15% του ατμοσφαιρικού ξενώνα «Στο Ρολόι» (2298025808, www.storoloi-poros.gr), με το δωμάτιο των € 90 να πέφτει στα € 60, μας βάζουν στην πρίζα για weekend. Δεν θα μείνουμε μόνο στα κλασικά της πόλης, θα αγοράσουμε αμυγδαλωτά από το εργαστήρι του Δαγκλή και θα κατευθυνθούμε με νοικιασμένα ποδήλατα για το Νεώριο και τον Ρώσικο Ναύσταθμο. Ή μήπως να πάμε προς το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής; Φίλοι από το νησί, πάντως, μας έβαλαν κι άλλες ιδέες: να ανεβούμε με ταξί στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα, να συνεχίσουμε με τα πόδια στον ασφαλτόδρομο προς τη Φούσα, ανάμεσα στα χωράφια με τα λιόδεντρα και τις λεμονιές, και να κατηφορίσουμε τελικά στον Ρώσικο Ναύσταθμο. Αν σας βάλαμε ιδέες για το Πάσχα, λάβετε υπόψη ότι η βεντάλια των επιλογών διαμονής ανοίγει: η βεράντα του στιλάτου ξενοδοχείου «Best Western Poros Image» (2298022216, www.porosimage.gr), η οποία βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, προσφέρει ωραίο πανοραμίκ στα βεγγαλικά της Ανάστασης (το πακέτο για διαμονή από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα κοστίζει € 524, με ημιδιατροφή). Αντίστοιχο εορταστικό σκηνικό «παίζει» και στο ανανεωμένο σε minimal chic γραμμές «Sirene Blue Resort» (2298022741, www.sireneblueresort.gr) κοντά στο μοναστήρι (€ 560 για το τετραήμερο, με ημιδιατροφή).

Στις Σπέτσες για…

4 αφορμές για weekend στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 3
La Cupola Suite, «Poseidonion Grand Hotel»

Να μείνουμε στη

«La Cupola Suite»

Μοιρασμένη σε δύο επίπεδα μες στον ιστορικό θόλο του ξενοδοχείου «Poseidonion Grand Hotel», η «La Cupola Suite» είναι η νέα προσθήκη στο δυναμικό του grand hotel του Αργοσαρωνικού, το οποίο ανοίγει στις 14/4 για τη θερινή σεζόν. Η εντυπωσιακή οροφή με τα ξύλινα δοκάρια παραπέμπει σε παραδοσιακό καΐκι, ενώ καταλήγει σε μια ιδιαίτερη γυάλινη κατασκευή στην κορυφή. Διαθέτει ιδιωτικό ανελκυστήρα και άνετη βεράντα με πανοραμική θέα στην πόλη των Σπετσών. Πάντως, ακόμη κι αν δεν μείνουμε εκεί, το «Poseidonion» διεκδικεί την προσοχή μας με τα εστιατόρια «Aneton on the Verandah» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2011) και «Freud Oriental» του ξενοδοχείου, τα οποία προμηθεύονται καθημερινά τα λαχανικά τους από το βιολογικό λαχανόκηπό του, που αποτελεί με τη σειρά του ειδυλλιακό σκηνικό για πικνίκ μετά πανοραμικής θέας αλλά και ποδηλατάδα – δεν ξεχνάμε βέβαια και το νέο spa (www.poseidonion.com).

Στην Ύδρα για…

4 αφορμές για weekend στον Αργοσαρωνικό - εικόνα 4
«Hydra Hotel»

Ρομαντζάδα για δύο

Αυτό το σαββατοκύριακο δεν θα πάμε μακριά… Μόνο σκάλες θα ανεβοκατεβούμε – άντε να πάρουμε και το μονοπάτι που συνδέει την πόλη της Ύδρας με το Καμίνι και τον Βλυχό για μια βόλτα μες στα αγριολούλουδα, με τη θάλασσα για φόντο. Τον πρώτο μας καφέ στο νησί (ή το απεριτίφ μας, ανάλογα με την ώρα που θα φτάσουμε) θα τον πιούμε κλασικά στον «Πειρατή» στην άκρη του λιμανιού, τον οποίο βρήκαμε στα πάνω του κατά την τελευταία μας επίσκεψη. Τα σπιτικά πιάτα και τα γλυκά ημέρας της Γουέντι είναι εγγύηση – εμείς πετύχαμε γιαούρτι αρωματισμένο με σαφράν και με ξερά φρούτα (σύκο, βερίκοκο κ.ά.) σβησμένα με Porto. Μένουμε σε κάποιον από τους ρομαντικούς ξενώνες της πόλης: στο ανανεωμένο «Bratsera» (2298053971, www.bratserahotel.com), το καλύτερο ξενοδοχείο και χωρίς καθόλου σκαλιά, το επίσης ανακαινισμένο κι εύκολα προσβάσιμο «Λητώ» (2298053385, www.letohydra.gr) ή το «Hydra Hotel» (2298053420, www.hydra-hotel.gr), η πανοραμική θέα από ορισμένα δωμάτια και το χαλαρό, cool ύφος του οποίου μας αποζημιώνουν για το λαχάνιασμα της ανάβασης. Shopping στο Speak Out, ποτάκι στο «Amalour», off περαντζάδα με μεζεδάκια και πιάτα της ώρας στα καινούργια «Γεφύρια», ατμοσφαιρικό dinner στον «Όμιλο», είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που δεν λείπουν πότε από την ατζέντα μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.