Insider's Guide: Άμστερνταμ

Καρνάγια-πολυχώροι, εστιατόρια talk of the town σε φουτουριστικά κέντρα τέχνης­, ντιζάιν μπουτίκ. Ο διευθυντής του γραφείου τουρισμού του Άμστερνταμ Stefan G.M. Diender ξεναγεί τη Δέσποινα Ζευκιλή στις νέες γειτονιές και στα hot spots μιας πόλης που δεν τελειώνει στις ποδηλατάδες, στα κανάλια και στους πίνακες του Βαν Γκογκ.

Insider's Guide: Άμστερνταμ

Καρνάγια-πολυχώροι, εστιατόρια talk of the town σε φουτουριστικά κέντρα τέχνης­, ντιζάιν μπουτίκ. Ο διευθυντής του γραφείου τουρισμού του Άμστερνταμ Stefan G.M. Diender ξεναγεί τη Δέσποινα Ζευκιλή στις νέες γειτονιές και στα hot spots μιας πόλης που δεν τελειώνει στις ποδηλατάδες, στα κανάλια και στους πίνακες του Βαν Γκογκ.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 1
Αν και οι νέες­ γειτονιές παίρνουν το πάνω χέρι­ σε trendy εστιατόρια και μαγαζιά, η γειτονιά­ των καναλιών παραμένει κλασική­ επιλογή

Kαφές στο κανάλι Singel με θέα στα ξύλινα σπιτάκια, sightseeing στην καταπληκτική οδό των μουσείων, arty βόλτες στην παλιά εβραϊκή γειτονιά Jordan με τις αντικερί, τις γκαλερί και τα vintage shops, low budget ethnic μύηση στα δεκάδες ινδονησιακά εστιατόρια, κλεφτή «μυρωδιά» από το cult Άμστερνταμ των coffee shops και της γειτονιάς με τα κόκκινα φώτα, τουλίπες-δώρο για τα κορίτσια στο γραφείο­ από την αγορά των λουλουδιών. Κάπως έτσι θυμάμαι την πρώτη μου επαφή με την πόλη πριν από καμιά δεκαπενταετία, όταν όντας ακόμη μαθητευόμενη δημοσιο­γράφος ανεβοκατέβαινα σε τραμ και ­ποδήλατα για να προλάβω να ζήσω σε ένα long weekend το Άμστερνταμ των ταξιδιω­τικών οδηγών: 767.457 κάτοικοι, 600.000 ποδήλατα, 220.000 δέντρα, 600.000 λουλούδια στα πάρκα, 165 κανάλια, 2.500 σπίτια-βάρκες, 22 πίνακες του Ρέμπραντ και 206 του Βαν Γκογκ...

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 2
Το «Mint Hotel», μέλος μιας­ ανερχόμενης βρετανικής αλυσίδας, ετοιμάζεται να ανοίξει σε ένα φουτουριστικό κτίριο με high tech παροχές

Δεν χρειάζονται ακόμη πολλά νούμερα για να φτιαχτεί το προφίλ μιας καρτ­ποσταλικής πόλης, η οποία με σημαία τα κανάλια, τα μουσεία, τη χαλαρή νεο-μποέμ­ ατμόσφαιρα, το δυνατό­ nightlife και την ανοχή στη διαφορετικότητα έχει καταφέρει να παραμένει εδώ και χρόνια στη δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ευρώπη. Ξαναβλέποντας το Άμστερνταμ του 2011 μέσα από τα μάτια του διευθυντή του γραφείου τουρισμού του, η αίσθηση που αποκομίζουμε είναι αρκετά διαφορετική. Τα ξύλινα σπιτάκια στα κανάλια, τα coffee shops, τα gay friendly bed & breakfast και το πρωτοποριακό Van Gogh Museum βρίσκονται, βέβαια, στη θέση τους. Ωστόσο, πέρα από το κλασικό τουριστικό κέντρο της πόλης, νέες hip γειτονιές αναπτύσσονται, παλιά καρνάγια και αποθήκες μεταμορφώνονται σε arty πολυχώρους αλλά και μοδάτα εστιατόρια και clubs, κτίρια φουτουριστικής αρχιτεκτονικής βάζουν στο χάρτη νέες, πρώην εγκαταλελειμμένες περιοχές, σούπερ ντούπερ design hotels ετοιμάζονται να ανοίξουν βάζοντας στο παιχνίδι top designers.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 3
Η αγορά των λουλουδιών­ είναι κλασικό spot

Δεν είναι τυχαίο ότι η αρχιτεκτονική (σε ποσοστό 39%) και η ατμόσφαιρα (σε 33%) αποτελούν πλέον τους πρώτους λόγους για τους οποίους επιλέγει κάποιος να ταξιδέψει στην πόλη. Μιλώντας με τον κ. Diender και «ξεφυλλίζοντας» τους πολύ σύγχρονους online οδηγούς του τουριστικού γραφείου της πόλης, μέχρι πρότινος άγνωστες γειτονιές, όπως η Oostelijk Havengebied, είναι οι πρώτες που προβάλλονται τραβώντας την προσοχή του επισκέπτη πέρα από τα κλασικά. Ας ακούσουμε, όμως, τι λέει ο ίδιος.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 4
Μακέτα του Ziggo Dome, που ετοιμάζεται να ανοίξει στα τέλη του χρόνου και θα φιλοξενεί κορυφαίους DJs, συναυλίες αλλά και αθλητικά γεγονότα

Πώς θα χαρακτηρίζατε το πνεύμα της πόλης;

«Πνεύμα», σωστή η λέξη που χρησιμοποιή­σατε. Το Άμστερνταμ είναι γνωστό για το πνεύμα ελευθερίας. Αυτό σημαίνει ότι εδώ μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω και να απολαύσεις την πόλη και τους ανθρώπους της με το δικό σου ρυθμό, χωρίς να σε ενδιαφέρουν οι υπόλοιποι. Άλλωστε, είναι OK να είσαι μόνος σου εδώ. Στους ανθρώπους εδώ δεν αρέσουν οι κανόνες. Καλωσορίζουμε τη διαφορετικότητα – και συνεπώς καλωσορίζουμε κάθε είδους επισκέπτες: backpackers, business travelers, ηλικιωμένοι, singles, νεαρά ζευγάρια ή οικογένειες.

Ποια είναι τα don’t miss του;

Φημισμένα μουσεία, συναυλίες, μοντέρνα τέχνη, αριστουργήματα των grand masters της τέχνης, ιστορικά κτίρια, σπίτια-βάρκες, μια ακμάζουσα βιομηχανία διαμαντιών, μοναδικές γειτονιές για shopping και, βέβαια, η ζώνη των καναλιών [σ.σ.: μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το 2010] συνθέτουν μια ζωντανή πόλη, με πολλές και διαφορετικές προτάσεις για τους επισκέπτες. Για τους λάτρεις της μοντέρνας­ αρχιτεκτονικής η γειτονιά Oostelijke Eilanden, για trendy εστιατόρια η πρώην βιο­μηχανική γειτονιά Noord, για sightseeing τα Rijksmuseum και Van Gogh Museum, για shopping οι Nine Streets (vintage, νέοι σχεδιαστές) και PC Hooftstraat (luxury, επώνυμα). Επίσης η αστραφτερή βιομηχανία ­διαμαντιών, η βόλτα με βάρκα στα κανάλια και μετά με rent a bike.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 5
Η άνοιξη βρίσκει τα πάρκα γεμάτα­ πλανόδιους καλλιτέχνες και παρέες που κάνουν πικνίκ

Τι κάνει ένας διαχρονικά δημοφιλής προορισμός όπως το Άμστερνταμ για να ανανεώσει το προφίλ του;

Ως γραφείο τουρισμού δίνουμε έμφαση­ στο να κάνουμε τους επισκέπτες να απλωθούν σε όλη την πόλη. Σίγουρα οι βόλτες­ στα κανάλια στο κέντρο είναι μοναδική­ εμπειρία, αλλά έχουμε μερικές πολύ ιδιαί­τερες γειτονιές έξω από τη ζώνη των ­καναλιών που έχουν μεταμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και είναι γεμάτες hot spots κι εκδηλώσεις. Ιδιαίτερα δημοφιλής είναι η «I amsterdam City Card», η οποία προσφέρει δωρεάν βαρκάδα στα κανάλια, δωρεάν συγκοινωνίες, είσοδο σε σχεδόν όλα τα μουσεία και ποικιλία από προσφορές.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 6
Η Red Light District του Άμστερνταμ και το Μουσείο Ερωτισμού αποτελούν κλασικά spots για τους επισκέπτες της πρώτης φοράς

Ποιες είναι, λοιπόν, οι ανερχόμενες ­γειτονιές;

Το Noord, το βόρειο κομμάτι της πόλης­ πάνω από τον ποταμό IJ, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, συνδυάζει έντονη πολιτιστική ζωή, βόλτες δίπλα στο νερό­ και πράσινο. Η πάλαι ποτέ βιομηχανική αυτή περιοχή με τις αποβάθρες στεγάζει πλέον μερικούς από τους πιο δραστήριους χώρους πολιτισμού, δεκάδες φεστιβάλ, ιδιαίτερα πολυτελή διαμερίσματα στα παλιά­ ναυπηγεία, μοντέρνα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι, πλοία που έχουν αλλάξει χρήση (όπως το ξενοδοχείο «Amstel Botel»), στούντιο καλλιτεχνών και ντιζάινερ καθώς και την αφρόκρεμα της δημιουργικής βιομηχανίας της πόλης (π.χ. MTV). Μια βόλτα με ποδήλατο στα γύρω χωριά (Durgerdam, Ransdorp, Holysloot) θα σας αποκαλύψει­ το αρχετυπικό ολλανδικό τοπίο με τις λιμνούλες, τα πολύχρωμα ξύλινα σπίτια και τις φάρμες παραγωγής τυριών. Μια άλλη­ ιδιαίτερη γειτονιά είναι η Oostelijk Havengebied, η οποία παλιότερα ήταν από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης και μπορούσες να φτάσεις εκεί μόνο­ μέσω ενός στενού φράγματος. Μετά τη ­μεταμόρφωσή της κατά την τελευταία εικοσαετία έχει εξελιχτεί στην πιο πρωτοποριακή από αρχιτεκτονικής άποψης γειτονιά της πόλης. Συνδυάζοντας τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με το στοιχείο του νερού, το νησιωτικό σύμπλεγμα της Oostelijk Havengebied αποτελεί πόλο έλξης με hip design shops, εστιατόρια και ξενοδοχεία και, φυσικά, ιδιαίτερα κτίρια τα οποία σηματοδοτούνται από ενημερωτικές πινακίδες. Μπορείς να περπατήσεις τη γειτονιά μέσω των διαφόρων γεφυρών ή να τη γυρίσεις με σκάφος. Το φουτουριστικό concert hall Muziekgebouw αποτελεί το φυσικό σύνορο της γειτονιάς. εδώ στεγάζονται και το διεθνούς φήμης jazz club «Bimhuis», κι ένα καφέ-εστιατόριο με πανοραμική θέα. Το Loods 6 (αποθήκη Νο 6), στο KNSM-laan, είναι η Μέκκα των design lovers, με trendy μαγαζιά όπως τα Sissy-Boy Homeland, Pol’s Potten και Keet in Huis. Ακόμη τρεις arty γειτονιές με ιδιαίτερες μπουτίκ, γκαλερί κι εστιατόρια είναι οι De Pijp, Nine Streets και Jordan.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 7
Η επίσκεψη στην κοντινή πόλη Almere, σε απόσταση 26 χλμ. από το Άμστερνταμ, είναι must για τους λάτρεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής

Μιλήστε μας λίγο για την εστιατορική σκηνή της πόλης.

Η πολυπολιτισμικότητα χαρακτηρίζει τη γευστική σκηνή της πόλης – θα βρείτε από αιθιοπικά και βραζιλιάνικα εστιατόρια μέχρι αιγυπτιακά και κορεάτικα. Και ολλανδικά βεβαίως. Τα ινδονησιακά εστιατόρια είναι πολύ καλά, με αυθεντικές γεύσεις.

Τα πιο trendy εστιατόρια βρίσκονται στις «νέες» γειτονιές της πόλης, έξω από το ιστορικό κέντρο, όπως οι Noord και Oostelijk Havengebied.

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές street food;

Μας αρέσει να αγοράζουμε αυτό που εμείς αποκαλούμε «σνακ από το παράθυρο». Πρόκειται για μια μηχανή που βρίσκεις στα snack bars, στην οποία βάζοντας ένα ευρώ μπορείς να ανοίξεις ένα μικρό παράθυρο για να πάρεις frikandel (κάτι­ σαν χοτ ντογκ με λουκάνικο από κιμά) ή kipcorn (κροκέτα κοτόπουλου). Μην ξεχάσετε, όμως, και τα καροτσάκια με τις ρέγκες. ωμό ψάρι και μάλιστα πολύ υγιεινό. Εμείς τις τρώμε με κρεμμύδια, σε άλλα μέρη της Ολλανδίας προσθέτουν και πίκλες.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 8
Το ποδήλατο είναι το βασικό μέσο μετακίνησης. Νοικιάστε κι εσείς ένα και θα ευχαριστηθείτε τις βόλτες στην πόλη

Το Άμστερνταμ υπήρξε πάντα πρωτοπόρο στη νυχτερινή διασκέδαση.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις;

Οι καλύτεροι DJs του κόσμου προέρχονται από εδώ και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Έχουμε και καταπληκτικούς συναυλιακούς χώρους, όπως τα «Melkweg», «Paradiso», «Heineken Music Hall», ενώ στα τέλη του χρόνου θα περιμένουμε να ανοίξει το Ziggo Dome. Μην ξεχνάτε ότι τα μεγαλύτερα dance events στον κόσμο λαμβάνουν χώρα εδώ.

Ποιες είναι πιο ιδιαίτερες γειτονιές για shopping;

Οι Nine Streets δημιουργούν μια πολύ ξεχωριστή γειτονιά με vintage και ιδιαίτερες μπουτίκ. Οι διεθνείς επώνυμες φίρμες είναι συγκεντρωμένες στην PC Hooftstraat, όπως και στο γνωστό πολυκατάστημα Bijenkorf στην Dam Square. Όσο για τις αγορές, η Dappermarkt έχει ανακηρυχτεί η καλύτερη αγορά της Ολλανδίας δύο σερί χρονιές, στη Waterlooplein Market θα βρείτε second hand, ενώ η Albert Cuyp Market είναι η μεγαλύτερη της χώρας με ρούχα, τρόφιμα και διάφορα άλλα είδη. ­Ειδική μνεία αξίζει, βέβαια, η αγορά των λουλουδιών, η οποία είναι ανοιχτή καθημερινά.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 9
Ο διευθυντής του γραφείου τουρισμού της πόλης Stefan G.M. Diender, ξεναγός μας

στις ανερχόμενες γειτονιές του Άμστερνταμ

Ποια μουσεία δεν πρέπει να χάσουμε;

Το Άμστερνταμ διαθέτει πάνω κάτω 42 μουσεία, από πασίγνωστες πινακοθήκες όπως το Hermitage, που ξανάνοιξε πριν από λίγο καιρό και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, τα Van Gogh Museum και Rijksmuseum μέχρι το Tassenmuseum, το μοναδικό στον κόσμο μουσείο με τσάντες χειρός (!). ­Δυστυχώς, αυτόν τον καιρό το φημισμένο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Stedelijk είναι κλειστό για ανακαίνιση (είναι επισκέψιμο μόνο ένα μέρος του). Μερικά πιο άγνωστα, αλλά πολύ ωραία μουσεία είναι το Museum het Schip, που εστιάζει στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της πόλης, και το Μουσείο Φωτογραφίας Foam. Το καινούργιο Μουσείο Κινηματογράφου EYE χτίζεται στη γειτονιά Noord και θα εγκαινιαστεί το 2012 – προς το παρόν βρίσκεται στο Vondelpark.

Τον Απρίλιο ανοίγει το Grachtenhuis, ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στη ζώνη των ­καναλιών, ενώ τον Σεπτέμβριο ξανανοίγει το ανακαινισμένο Μουσείο Ναυτιλίας.

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 10
Το νέο ξενοδοχείο «Lloyd Hotel» έδωσε design πνοή σε ένα ιστορικό κτίριο

του Μεσοπολέμου

Τι θα προτείνατε σε οικογένειες με

μικρά παιδιά;

Τα περισσότερα μουσεία –ιδιαίτερα το Tropic και το Εβραϊκό– προσφέρουν ειδικά προγράμματα για παιδιά. Τα παιδιά θα απολαύσουν τον Ζωολογικό Κήπο Artis με τα 6.100 ζώα, ένα τουρ στα κανάλια, το Μουσείο Επιστήμης Nemo και, βέβαια, τη βόλτα στο –ιδανικό και για πικνίκ– Vondelpark με τους skaters και τους μουσικούς. Όπως επίσης και το υπόγειο λούνα παρκ TunFun. Αν κουραστούν από το πολύ περπάτημα, μάλιστα, μπορείτε να πάρετε οικογενειακώς από την Dam Square ένα ταξί-ποδήλατο.

Το Άμστερνταμ βίωσε την κρίση;

Φυσικά και βιώσαμε την κρίση, αλλά ευτυχώς ανακάμπτουμε. Έχουμε ξανά τον ίδιο αριθμό επισκεπτών με το 2007, που ήταν η καλύτερή μας χρονιά, πολλά καινούργια ξενοδοχεία κι εκδηλώσεις. Και περιμένουμε με ανυπομονησία το 2013, οπότε και η ζώνη των καναλιών θα γιορτάσει τα 400 χρόνια της, καθώς πιστεύουμε ότι θα είναι μια πολύ χρονιά για το Άμστερνταμ.

Βλέπω ότι τώρα τελευταία ανοίγουν ­ιδιαίτερα design ξενοδοχεία στην πόλη.

Όντως. Ένα εκπληκτικό concept hotel, λόγου χάρη, είναι το «Casa 400»: φιλικό­ προς το περιβάλλον και με φαγητό υψηλής ποιό­τητας. Το «Lloyd Hotel», πάλι, μέλος των Design Hotels, άνοιξε­ πριν από λίγα χρόνια σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1921 με αντικείμενα γνωστών σχεδιαστών. Δύο ηχηρά openings που περιμένουμε την άνοιξη είναι το υπερπολυτελές «Conservatorium Hotel» και το «Mint Hotel».

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

KNOW HOW

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 11
Το νέο εστιατόριο «Fifteen» του Jamie Oliver στεγάζεται σε έναν art πολυχώρο

Πού να μεiνετε

Casa 400 Μοντέρνο city hotel με 520 δωμάτια και καλό εστια­τόριο στο ευρύτερο κέντρο, στην Amstel District (www.hotelcasa400.nl).

Lloyd Hotel Στρατηγικά τοποθετημένο στο Oostelijk Havengebied, στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο του 1921, ανακαινισμένο από το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Ρότερνταμ MVRDV, σε συνεργασία με μερικούς από τους κορυφαίους Ολλανδούς­ σχεδιαστές. Τα 117 δωμάτιά του διαφέρουν μεταξύ τους σε τετραγωνικά­ και στιλ: άλλα είναι πιο country και άλλα πιο metropolitan. Στους κοινόχρηστους χώρους, τέλος, τον τόνο δίνουν τα ιδιαίτερα ντιζάιν κομμάτια από φίρμες όπως οι Droog και Moooi (www.lloydhotel.com).

College Hotel Ατμοσφαιρικό boutique hotel στο ανακαινισμένο κτίριο ενός παλιού κολεγίου, στο κέντρο της πόλης, κοντά στη γειτονιά των μουσείων. Celebrity επισκέπτες και σοφιστικέ ατμόσφαιρα (www.thecollegehotel.com).

Mint Hotel Το πρώτο διεθνές μέλος της design βρετανικής αλυσίδας ετοιμάζεται να ανοίξει στο Oosterdokseiland, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Σύγχρονες παροχές­ (iMac computer σε κάθε δωμάτιο) και πολυτελείς σουίτες σύγχρονου ντιζάιν­, με εκπληκτική θέα στο ποτάμι (www.minthotel.com).

Conservatorium Hotel Καινούργιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που θα ανοίξει σύντομα στο κέντρο της πόλης, κοντά στη shopping πιάτσα της PC Hooftstraat. Τα 130 δωμάτια και οι σουίτες στεγάζονται σε ένα ιστορικό σύμπλεγμα κτιρίων ανακαινισμένο υπό την επίβλεψη του Ιταλού βραβευμένου designer Piero Lissoni (www.conservatoriumhotel.com).

Insider's Guide: Άμστερνταμ - εικόνα 12
Βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Φαγητo-nightlife

Στο Noord ιδιαίτερες επιλογές είναι το cafe-restaurant Wilhelmina-Dok (www.wilhelmina-dok.nl), σε ένα φουτουριστικό γυάλινο θόλο δίπλα στο νερό, και η ζωντανή brasserie IJ-Kantine (www.ijkantine.nl) με καρτ­ποσταλική θέα.

Στο Oostelijk Havengebied οι hipsters της πόλης­ δίνουν ραντεβού στα εστιατόρια των πολιτιστικών κέντρων­ που ξεπροβάλλουν στις παλιές αποθήκες, όπως το Pakhuis De Zwijger, με στούντιο και cafe-restaurant, και το Pakhuis Wilhelmina, ένα χώρο δημιουργίας για νέους καλλιτέχνες, όπου στεγάζεται πλέον και το εστιατόριο Fifteen του Jamie Oliver (www.fifteen.nl). Στην ίδια γειτονιά, στο Grand Cafe Restaurant de Kompaszaal (www.kompaszaal.nl), θα απολαύσετε από high tea μέχρι δείπνο με live jazz και tango. Το Havencentrale, ρεπλίκα ενός παλιού ρωσικού εμπορικού πλοίου, στεγάζει το Club Panama (www.panama.nl), με cafe-restaurant, club και discotheque.

Χρήσιμα sites

Στο www.iamsterdam.com θα βρείτε πάμπολλες χρηστικές­ πληροφορίες. Ειδικά­ στο e-book www.iamsterdam.com/ebooks/ATCB_exploreAmsterdam/magazine.html θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για εστιατόρια, μπαρ και άλλα σημεία ενδιαφέροντος. Τέλος, χρήσιμο site για shopping είναι το www.21stcenturyvillage.com.

© Amsterdam Tourism & Convention Board

© ziggodome.nl

© laif / www.iml.gr

© Carlo Irek / Grand Tour / Corbis / Apeiron

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Γαλλικό Ινστιτούτο: Πρόσκληση συμμετοχής για καλλιτεχνική διαμονή στο Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο: "Καλλιτεχνική διαμονή έρευνας πάνω στη σύγχρονη κεραμική".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.