Κούλουμα εξπρές

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Κούλουμα εξπρές

Καρναβαλικό ski ή σαρακοστιανό τραπέζι δίπλα στη θάλασσα; Το σκεφτήκαμε πολύ πού να πεταχτούμε φέτος για το χαρταετό ή για μια εύκολη μονοήμερη και βάλαμε τρεις εναλλακτικές στην… κληρωτίδα.

Παραδοσιακά σε Λουτράκι και Αγίους Θεοδώρους

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 1

Οι καρναβαλικές παρελάσεις, τα πάρτι και τα σατιρικά δρώμενα του τύπου «Μαζί τα φάγαμε» δίνουν και παίρνουν τέτοιες μέρες στη γνωστή λουτρόπολη και στο έτερον μέλος του καλλικρατικού δήμου, τους Αγίους Θεοδώρους. Είσαι να την κάνουμε και να απολαύσουμε και το spa μας οικονομικά στο ανακαινισμένο υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου; Ή έστω ένα καλό σαρακοστιανό γεύμα στο «Ριγάνι»... Στο www.clag.gr υπάρχει όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πάντως την Καθαρά Δευτέρα ετοιμάζονται στους Αγίους Θεοδώρους για Βλάχικο Γάμο, στην Περαχώρα καίνε τη Σαραντούλα και χορεύουν την Τράτα, κι αν θέλετε κι άλλο, έχει χορό της Τράτας και το απόγευμα στο Λουτράκι.

Ψαροκατάσταση

στη Νέα Λάμψακο

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 2

Βάλτε το χαρταετό στο αυτοκίνητο, φορέστε μάσκα και κάντε όρεξη για ψαρομεζεδάκια, ένεκα της ημέρας. Στρίψτε από την εθνική προς Χαλκίδα μεριά και παρκάρετε στη Νέα Λάμψακο. Αφού πετάξετε χαρταετό δίπλα στο κύμα, αράξτε στα ταβερνάκια για να τιμήσετε τα Κούλουμα. Στον «Μπάτη» για φούσκες, πίνες, αχινούς και φρέσκα ψάρια ψημένα με μαστοριά (2221025060), στον «Κώστα» με το μικρό τζάκι για γαρίδες σαγανάκι, στρόμπια και καλαμαράκια τηγανητά (2221074272), στο «Φύκι» για νόστιμα τηγανόψωμα και ποικιλία σε φρέσκα ψάρια (2221021444) και στον «Καπετάνιο» για θαλασσινούς μεζέδες και ουζάκι (2221028191).

Λευκά κούλουμα στα Καλάβρυτα

Κούλουμα εξπρές - εικόνα 3

Μέρες που είναι, να μην κατεβούμε τη «Στύγα» μασκαρεμένοι; Απ’ ό,τι ακούσαμε, το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων θα είναι πλήρως συντονισμένο στο κλίμα των ημερών. Ακριβώς τι μας ετοιμάζουν για την Καθαρά Δευτέρα δεν είχε φιξαριστεί τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, αλλά αν μπορείτε να κάνετε την απόδραση τετραήμερη ή να γράψετε περισσότερες από μία μονοήμερες εκδρομές στον Χελμό, σημειώστε ότι για τέσσερις ημέρες (Παρασκευή-Κ. Δευτέρα) γιορτάζουν τα εγκαίνια του μεγαλύτερου Snow Park στην Ελλάδα, με νυχτερινό σκι την Παρασκευή, για να ρολάρετε στις πίστες μέχρι τις 9.30 μ.μ., και διαγωνισμό σκι και snowboard την Κυριακή, οπότε το χιονοδρομικό θα λειτουργήσει μέχρι τη δύση του ηλίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.

"Makedonia Palace", Θεσσαλονίκη: Ανάσταση αγναντεύοντας το Θερμαϊκό

Το πολυτελές ξενοδοχείο στη συμπρωτεύουσα, για τις κατανυκτικές μέρες του Πάσχα έχει ετοιμάσει γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν τη φινέτσα με την ελληνική παράδοση.