2 grand openings στα ελληνικά βουνά

Δύο πολυαναμενόμενες σούπερ ντούπερ αφίξεις μες στα έλατα ανεβάζουν τον πήχη της διαμονής σε Μέτσοβο και Λίμνη Πλαστήρα.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά

Δύο πολυαναμενόμενες σούπερ ντούπερ αφίξεις μες στα έλατα ανεβάζουν τον πήχη της διαμονής σε Μέτσοβο και Λίμνη Πλαστήρα.

Grand Forest Metsovo. Νέο resort εμπειρία.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 1

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο περίπου βρέθηκα στο Μέτσοβο, οι ιδιοκτήτες του «Grand Forest» Θέμης και Γιολάντα Μπαρμπαγιάννη με ξενάγησαν στο εργοτάξιο του ονείρου τους με τέτοιο πάθος που με έκαναν να περιμένω πολλά από το νέο τους δημιούργημα. Τους δυο τους οι μόνιμοι εραστές του Μετσόβου τους ξέρουν καλά από την πολύ ζεστή φιλοξενία που χρόνια προσφέρουν ως διαχειριστές του κοινοτικού ξενώνα «Γαλαξίας» και της πολύ καλής ομώνυμης ταβέρνας πάνω στην πλατεία της γραφικής κωμόπολης. Πριν από λίγες ημέρες έφτασε το μήνυμα: «ανοίγουμε τα Χριστούγεννα». Ένα μήνυμα που δεν σηματοδοτεί απλώς την άφιξη ενός νέου ξενοδοχείου, αλλά ανεβάζει πολύ τον πήχη της φιλοξενίας στην Ήπειρο. Γιατί το «Grand Forest Metsovo» έχει τα προσόντα να φέρει όλη την Ελλάδα πιο κοντά στο Μέτσοβο.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 2

Είναι πεντάστερο, σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Στυλιανίδης και χτισμένο στην αγκαλιά μιας ελατόφυτης περιοχής (1.350 μ.) που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά. Το πολυτελές νέο αυτό resort απέχει ελάχιστα λεπτά από τη διασταύρωση της Εγνατίας και διαθέτει 56 μεγάλα άρτια εξοπλισμένα δωμάτια, τα μισά από τα οποία έχουν τζάκι, και 6 σουίτες με ασύλληπτη θέα στο Μέτσοβο και τα γύρω βουνά, μεγάλους ιδιαίτερους κοινόχρηστους χώρους, spa και πισίνες και ένα εστιατόριο με την επιμέλεια του Έκτορα Μποτρίνι – η πρώτη συνεργασία του πολυβραβευμενου σεφ με ξενοδοχείο βουνού. Στόχος των ιδιοκτητών είναι η εμπειρία της διαμονής να αφήνει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό του επισκέπτη τον προορισμό. Το στοίχημα είναι μεγάλο. Εμείς θα επανέλθουμε μετά την πρώτη μας επίσκεψη (2656300500).

Montanema Handmade Village. Προορισμός… βαθύ πράσινο.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 3

Από τις πιο πολυαναμενόμενες αφίξεις της σεζόν, το «Montanema Handmade Village» θα μας υποδέχεται από τα τέλη Ιανουαρίου στην εκπληκτική του τοποθεσία μέσα στο ελατόδασος, δίπλα στον καταρράκτη του Ανθοχωρίου, 4,5 χλμ. από τη Λίμνη Πλαστήρα. Αυτό το τοπίο (για να φτάσεις περνάς 3,5 χλμ. δάσους σε υψόμετρο 1.100 μ.) ερωτεύτηκαν πριν από χρόνια ο Χρήστος Αθανασιάδης (αλυσίδα κομμωτηρίων Chic Shock, «Okio Music Café») και ο Δημήτρης Παναγόπουλος («Belle Amie», «Kitchen Bar», «Piu Verde» κ.ά.) και αγόρασαν εκεί ένα κονάκι (όπου παλιότερα ξεκαλοκαίριαζαν οι βοσκοί). Κάπως έτσι ξεκίνησε το όνειρο, το οποίο θέλησαν να μοιραστούν με περισσότερους, δημιουργώντας ένα ξενοδοχείο που θυμίζει χωριό, αποτελούμενο από 32 σπίτια (μονόχωρα ως τρίχωρα) και 4 σουίτες, που συνδυάζουν θαλπωρή, άνεση και απόλυτη επαφή με τη φύση.

2 grand openings στα ελληνικά βουνά - εικόνα 4

Το συγκρότημα είναι χτισμένο με φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές (πολιτικός μηχανικός Ευάγγελος Κατσαρός, αρχιτεκτονική επιμέλεια Ζήσης Παπαμίχος) και θα περιλαμβάνει εστιατόριο (με γάστρες, σούβλες, ξυλόφουρνους και έμφαση στις τοπικές γεύσεις), café και μεγάλη πισίνα ανοιχτά και σε επισκέπτες εκτός των ενοίκων. Η κλειστή πισίνα, το γυμναστήριο και το spa με θέα στα έλατα, το κελάρι και ο πολυχώρος-συνεδριακό κέντρο συμπληρώνουν μια ορεινή μονάδα αξιώσεων χωρίς προηγούμενο στην περιοχή, που αναμένεται να γίνει από μόνη της προορισμός. Πληροφορίες: 6947275714 (Άρτεμις Κοκκίνου).

Photo Credits Ζήσης Παπαμίχος, http://www.zitateam.gr/> .

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

"Bahar Boutique Hotel": διαμονή με ιστορία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

Διατηρώντας στοιχεία που διηγούνται ιστορίες και εξασφαλίζοντας όλες τις σύγχρονες ανέσεις, προσφέρει μια ευχάριστη διαμονή για κάθε επισκέπτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

MyCoast: Έτοιμη η ψηφιακή πλατφόρμα για καταγγελίες περί αυθαίρετης κατάληψης παραλιών και αιγιαλού

Η εφαρμογή "MyCoast" διατίθεται δωρεάν στους πολίτες, προκειμένου να υποβάλουν καταγγελίες για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού ή για υπέρβαση της παραχώρησης.

Πού θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες;

Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση το Πάσχα.

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.