Δονούσα: μυστικό chill out

Χωριό μια σταλιά, γυμνά βράχια, σκούρα μπλε νερά, λευκή αμμουδιά, αντίσκηνα στη σκιά των κέδρων. Αν το «less is more» είναι το μότο σας, αυτή η κουκίδα στο Αιγαίο θα γίνει ο παράδεισός σας.

Δονούσα: μυστικό chill out

Χωριό μια σταλιά, γυμνά βράχια, σκούρα μπλε νερά, λευκή αμμουδιά, αντίσκηνα στη σκιά των κέδρων. Αν το «less is more» είναι το μότο σας, αυτή η κουκίδα στο Αιγαίο θα γίνει ο παράδεισός σας.

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 1
Η παραλία του Κέδρου

«Land, ho!» που λένε και οι ναυτικοί όταν πιάνουν στεριά. Καταμεσήμερο και ο «Σκοπελίτης» ξεφορτώνει βρεγμένους ταξιδιώτες στο μικρό λιμανάκι, τον Σταυρό^ οι λιγότερο περιπετειώδεις, πάντως, προτιμήστε τα πλοία της Blue Star. Μια χούφτα γαλανόλευκα σπιτάκια, χτισμένα αμφιθεατρικά, δύο μπαράκια, δύο ταβέρνες, ένα ΑΤΜ… Λίγο πολύ αυτά είναι το φόντο στην ταμπέλα που υπόσχεται: «Καλωσορίσατε στη Δονούσα. Εδώ δεν θα σας ανακαλύψει κανείς»! Η σκιερή αυλή του «Corona Borealis» ενδείκνυται για στάση, άλλωστε από εκεί περνάει και ο δρόμος για την παραλία του Κέδρου.

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 2
Σταυρός

Σε απόσταση 1 χλμ., μέσα από ένα στριφογυριστό πλακόστρωτο μονοπάτι, η θέα θα σας συναρπάσει: κοφτερά βράχια, βαθύ μπλε χρώμα στη θάλασσα, λευκή αμμουδιά, κέδροι κι ένα ναυάγιο στα ρηχά, που φαίνεται πολύ καθαρά. Σπαρμένα παντού αντίσκηνα, ξεπερνούν τα 200, σαν ένα καλοκαιρινό χωριό κάτω από το δυνατό ήλιο. Σε ρόλο όασης το μπαράκι του Κέδρου –από όπου περνούν οι πάντες–, με μπίρες και σαλάτες, κερδίζει… Όσκαρ chill out καλοκαιριού, που αξίζει να το απαρνηθείτε για μια βουτιά στις κοντινές φυσικές πισίνες.

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 3
Μεσσαριά

Ακόμη πιο… μακριά, σε απόσταση 8 λεπτών με το αυτοκίνητο και με ορόσημο τον ανεμόμυλο, βρίσκονται ο οικισμός Μερσίνι και το ρεστοράν «Τζι-Τζι» με το υπέρτατο πατατάτο. Κρατήστε το στο μυαλό σας. Λίγο πιο κάτω, μια ταμπέλα στη μέση του πουθενά γράφει: «Προς εκεί». Από «εκεί», μέσω ενός μονοπατιού (15λεπτη κατάβαση), αποκαλύπτεται σεμνά το «μυστικό» Λιβάδι, το βασίλειο των free campers και των γυμνιστών. Όταν πέσει η νύχτα στον Σταυρό, τώρα, τα φώτα και τα λιγοστά αραγμένα ιστιοφόρα δίνουν γιορτινό τόνο στην ταβέρνα «Το Κύμα», όπου δεν πέφτει λέπι τον Αύγουστο. Όσο για τη συνέχεια; Μα φυσικά ποτάκι στο μπαρ «Σκαντζόχοιρος».

Πώς θα πάτε

Δονούσα: μυστικό chill out - εικόνα 4
Λιβάδι

Σύνδεση τέσσερις φορές την εβδομάδα από τον Πειραιά με επιβατηγά-οχηματαγωγά της Blue Star Ferries σε περίπου 7 ώρες (2108919800, εισιτ.: € 33,50). Επίσης, υπάρχουν συχνές συνδέσεις από Νάξο με τον «Σκοπελίτη» (2285022300, εισιτ.: € 7,50) σε περίπου 4 ώρες.

Πού να μείνετε

Χρύσα (Σταυρός, 2285051575, από € 25) Με μπαλκόνι στο Αιγαίο και μεγάλο ατού τη χαμογελαστή οικοδέσποινα, αυτό το κατάλυμα είναι «παγίδα», καθώς το βράδυ δεν θα θέλετε να φύγετε από τον εξώστη του. Αποσπερίτης (Σταυρός, 2285051571, από € 30) Λιτά και απέριττα –σχεδόν cult– δωμάτια. Και από το μπαλκόνι κατευθείαν στην αμμουδιά!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.