Πάσχα last minute

Η Μεγάλη Εβδομάδα καταφτάνει, αλλά σίγουρα κάποιοι από εσάς ακόμα αναρωτιέστε πού θα πείτε φέτος το «Χριστός Ανέστη». Στα νησιά κάνοντας τις πρώτες βουτιές; Στα μεγάλα resorts με value for money πακέτα; Ή μήπως σε πανέμορφες εξοχές και ατμοσφαιρικές καστροπολιτείες; Οι απαντήσεις κρύβονται στο χορταστικό last minute αφιέρωμα που ακολουθεί.

Πάσχα last minute

Η Μεγάλη Εβδομάδα καταφτάνει, αλλά σίγουρα κάποιοι από εσάς ακόμα αναρωτιέστε πού θα πείτε φέτος το «Χριστός Ανέστη». Στα νησιά κάνοντας τις πρώτες βουτιές; Στα μεγάλα resorts με value for money πακέτα; Ή μήπως σε πανέμορφες εξοχές και ατμοσφαιρικές καστροπολιτείες; Οι απαντήσεις κρύβονται στο χορταστικό last minute αφιέρωμα που ακολουθεί.

Πρόβα καλοκαιριού στα νησιά

Πάσχα last minute - εικόνα 1
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται στο «The Skiathos Palace Hotel»

Έτσι αργά που πέφτει φέτος το Πάσχα τα νησιά φαντάζουν ιδανικά για όσους θέλουν να συνδυάσουν το Χριστός Ανέστη με τις πρώτες βουτιές. Στις κορυφαίες επιλογές συγκαταλέγεται η grande dame των Σποράδων Σκιάθος. Με δεδομένο τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της, αυτές τις ημέρες προσφέρει και τις απαραίτητες δόσεις κατάνυξης, αφού στις εκκλησίες του νησιού ακολουθείται το αγιορείτικο εθιμοτυπικό που θέλει τις λειτουργίες να ξεκινούν αργότερα από το συνηθισμένο. Χτισμένο αμφιθεατρικά σε λόφο πάνω από τις διάσημες Κουκουναριές και τριγυρισμένο από καταπράσινους κήπους, το «The Skiathos Palace Hotel» χαρίζει απλόχερα τη σιγουριά μιας μεγάλης και ιστορικής ξενοδοχειακής μονάδας σε συνδυασμό με σέρβις και παροχές υψηλού επιπέδου. Οι τιμές ξεκινούν από € 50 το άτομο και συμπεριλαμβάνουν τα εορταστικά γεύματα στο πανέμορφο εστιατόριο δίπλα στην πισίνα (ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες), ενώ αν σας έρθει η όρεξη για βουτιά δεν έχετε παρά να πάρετε το mini bus που συνδέει το «Skiathos Palace Hotel» με τις Κουκουναριές αλλά και τα Μάραθα, παραλία την οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχείο, με ωραίες ξαπλώστρες και ομπρέλες (2427049700).

Πάσχα last minute - εικόνα 2
«Νήιον»: Γνωρίστε την «άλλη» Λευκάδα

Αν σας δελεάζει η ατμόσφαιρα του κερκυραϊκού Πάσχα, αλλά σας προβληματίζουν τα πλήθη κόσμου που κάθε χρόνο τέτοιες μέρες συρρέουν στο νησί, μια καλή εναλλακτική προσφέρει η γειτονική Λευκάδα. Και εδώ θα δείτε κανάτια να σπάνε με την πρώτη Ανάσταση συνοδεία των φιλαρμονικών, οι οποίες δίνουν το μελωδικό τους «παρών» και κατά την περιφορά των επιταφίων όλων των ενοριών στα στενά της πόλης. Χαμένος στη φύση της ορεινής Λευκάδας που αυτή την εποχή οργιάζει, ο ξενώνας «Νήιον» ενδείκνυται για όσους επιζητούν χαλάρωση και ηρεμία. Βρίσκεται στο χωριό Αλέξανδρος και αποτελείται από τρία ανακαινισμένα πέτρινα κτίρια του 19ου αιώνα, καταμεσής ενός υπέροχου κήπου με απρόσκοπτη θέα στα νερά του Ιονίου. Μάλιστα, ένα από αυτά διατίθεται ολόκληρο για μεγάλες παρέες ή οικογένειες. Για το σπιτικό πρωινό οι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ντόπια προϊόντα, ενώ πολύ κατανυκτικές είναι και οι λειτουργίες των ημερών στα παλιά ξωκλήσια των γειτονικών οικισμών, όπως η Κιάφα και τα Κολυβάτα (€ 65, 2645041624).
Καθολικοί και ορθόδοξοι γιορτάζουν μαζί το Πάσχα στη Σύρο με όλους τους επιταφίους να συναντιούνται στα στενά της Ερμούπολης και εντυπωσιακά βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης. Σε εξαιρετικό σημείο στην αρχοντική συνοικία Βαπόρια της Ερμούπολης, το «Σύρου Μέλαθρον» στεγάζεται σε επιβλητικό νεοκλασικό του 19ου αιώνα με εντυπωσιακές οροφογραφίες, ακροκέραμα, αετώματα, ξυλόγλυπτες κατασκευές, μαρμάρινα μπαλκόνια και φινετσάτα έπιπλα. Η θέα από το roof garden είναι ασυναγώνιστη, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμα 6 σουίτες σε γειτονικό κτίριο του Μεσοπολέμου (€ 80 ανά ημέρα για 5 διαν/σεις, 2281086495).

Στα μεγάλα resorts με ειδικά πακέτα

Πάσχα last minute - εικόνα 3
All inclusive πακέτα για το Πάσχα προσφέρει το «Daphnila Bay Thalasso» στην Κέρκυρα

Το Πάσχα στα ξενοδοχεία της Grecotel δεν γιορτάζεται μόνο με εντυπωσιακά βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης και παραδοσιακό οβελία την Κυριακή του Πάσχα αλλά και με ειδικά all inclusive πακέτα για απόλυτα ελεγχόμενο budget. Στο «Olympia Oasis» στο Κάστρο Κυλλήνης τα παιδιά θα απασχολούνται δημιουργικά συμμετέχοντας σε πατροπαράδοτα έθιμα, ενώ Ανάσταση θα κάνετε στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων εντός του ξενοδοχείου (€ 116 all inclusive κατ’ άτομο την ημέρα για 3 διαν/σεις σε δίκλινο και δωρεάν τα παιδιά έως 14 ετών στο δωμάτιο των γονιών, 2623064400). Αν πάλι θέλετε να πάρετε γεύση από το διάσημο κερκυραϊκό Πάσχα, προτιμήστε το «Daphnila Bay Thalasso» στη Δασιά, όπου τα παιδιά θα απασχολούνται στην Grecoland όσο εσείς απολαμβάνετε κάποια από τις αρωματοθεραπείες με φυσικά αιθέρια έλαια στο Elixir ThalassoSpa (€ 80 all inclusive κατ’ άτομο την ημέρα για 4 διαν/σεις σε δίκλινο δωμάτιο με θέα θάλασσα και δωρεάν τα παιδιά έως 14 ετών στο δωμάτιο των γονιών, 2661090320).
Συνδυάζοντας την πολυτελή διαμονή με τις παροχές υψηλού επιπέδου και την ειδική μέριμνα για τους μικρούς του επισκέπτες, το «Alkyon Resort Hotel & Spa» στο Βραχάτι ενδείκνυται για αποδράσεις όλες τις εποχές του χρόνου. Τα πασχαλινά πακέτα περιλαμβάνουν πλούσιο πρωινό και δείπνο όλες τις ημέρες, καλάθι με κουλουράκια και κόκκινα αβγά, ουζομεζέδες κατά το σούβλισμα του αρνιού, πασχαλινό γεύμα με παραδοσιακούς χορούς, κρασί κατά τη διάρκεια των γευμάτων και δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων του Spa Center (από € 55 κατ’ άτομο ανά ημέρα για 4 διαν/σεις, 2741052010).
Ως «Barceló Hydra Beach Resort» θα επαναλειτουργήσει την Πρωτομαγιά το ιστορικό Hydra Beach της Ερμιόνης, στα χέρια πλέον της γνωστής ισπανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Barceló Hotels & Resorts. Το ριζικά ανακαινισμένο πεντάστερο resort διαθέτει, μεταξύ άλλων, 2 πισίνες, 4 γήπεδα τένις και 2 ποδοσφαίρου, kids club, 4 εστιατόρια και 3 μπαρ (από € 45 κατ’ άτομο ανά ημέρα με ημιδιατροφή και € 68 all inclusive, σε double deluxe δωμάτιο και καθημερινό ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και ενήλικες, 2754098700).

Ανάσταση στη φύση

Πάσχα last minute - εικόνα 4
Προσεγμένος ο ξενώνας «Λείριον» στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας

Εδώ ας ρίξουν τους προβολείς τους όσοι επιθυμούν πασχαλινές διακοπές με άρωμα παράδοσης και φόντο τη φύση στα καλύτερά της. Σε ελατοσκέπαστη περιοχή πάνω από το Παλαιοχώρι Καλαμπάκας, ο πολυτελής ξενώνας «Λείριον» προσφέρει αίσθηση πλήρους απομόνωσης και προσεγμένη διαμονή σε δωμάτια με μαρμάρινα μπάνια, καθώς και έπιπλα και φωτιστικά φτιαγμένα κατά παραγγελία. Ο ξενώνας είναι κοντά τόσο στην Καλαμπάκα με τις κατανυκτικές λειτουργίες των ημερών στα μοναστήρια των Μετεώρων όσο και στο Περτούλι με τα περίφημα περτουλιώτικα λιβάδια (πακέτο 3 διαν/σεων σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό € 220, εορταστικά γεύματα με έξτρα χρέωση, 2432041502).
Με ισχυρό ατού την καταπληκτική θέα στη λίμνη Πλαστήρα, το «Νεβρός Hotel Resort & Spa» στο Νεοχώρι προσφέρει όλες τις παροχές ενός πολυτελούς resort σε value for money τιμές. Τα ευρύχωρα δωμάτια είναι καλόγουστα επιπλωμένα και διαθέτουν όλα μπαλκόνι με θέα στη λίμνη, ενώ οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν επίσης εστιατόριο συνεχούς λειτουργίας, μεγαλοπρεπές μπαρ και το χώρο αναζωογόνησης «Aloe Spa Centre» (πακέτο 3 διαν/σεων με ημιδιατροφή σε δίκλινο δωμάτιο με θέα στη λίμνη και χρήση spa στα € 450, 2441093201).
Στο προσεγμένο «Konitsa Mountain Hotel» στην κορυφή της Κόνιτσας, πέρα από την πανοραμική θέα στις πλαγιές της Τραπεζίτσας και τον Αωό, θα απολαύσετε και σπιτική φιλοξενία από την οικογένεια Εξάρχου. Στα άνετα και φωτεινά δωμάτια τις εντυπώσεις κλέβουν τα ξύλινα ταμπλαδωτά ταβάνια, ενώ στο μεγάλο σαλόνι με το wine bar θα σερβιριστούν και τα εορταστικά γεύματα των ημερών (με έξτρα χρέωση). Για τους λάτρεις της τεχνολογίας παρέχεται δωρεάν wi-fi (από € 70 ανά ημέρα για 3 διαν/σεις, 2655029390).
Στα Πράμαντα, στις πλαγιές των Τζουμέρκων, το ξενοδοχείο «Ορίζοντες Τζουμέρκων», εντυπωσιάζει με το μοντέρνο σχεδιασμό του που ξεφεύγει από το παραδοσιακό στιλ της περιοχής. Η πέτρα, το ξύλο και το γυαλί είναι τα υλικά που κυριαρχούν τόσο στα άνετα δωμάτια όσο και στον ενιαίο χώρο του ισογείου με καφέ, εστιατόριο και τεράστια τζαμαρία με θέα που κόβει την ανάσα (από € 80 ανά ημέρα για 4 διαν/σεις, εορταστικά γεύματα με έξτρα χρέωση, 2659061002).
Πρόσφατη άφιξη στην είσοδο της Βυτίνας, το «Arcadia Resort» προσφέρεται ως καλόγουστη βάση για πασχαλινό village hopping στα πανέμορφα χωριά της ορεινής Αρκαδίας. Την εσωτερική διακόσμηση, στα πρότυπα του English Country Style, υπογράφει ο Σωτήρης Μπακόπουλος. Οι πολυτελείς στόφες και οι ιδιαίτερες επιλογές σε ταπετσαρίες και χρώματα χαρίζουν ξεχωριστό χαρακτήρα στα δωμάτια και τις σουίτες, ενώ μόλις τέθηκε σε λειτουργία το ολοκαίνουριο spa (από € 100 ανά ημέρα για 3 διαν/σεις, 2795022330).
Πάνω στις όχθες του Αλιάκμονα και με τον Γράμμο σε απόσταση αναπνοής, ο ξενώνας «Βάττυνα» στο Νεστόριο Καστοριάς αποκλείεται να μην ξυπνήσει τον φυσιολάτρη που κρύβετε μέσα σας. Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα Παντελής Δημητριάδης διοργανώνει όλων των ειδών τις δραστηριότητες (από rafting, αναρρίχηση και ορειβασία μέχρι jeeping με τα δικά του οχήματα), ενώ ιδανικές για τις λειτουργίες των ημερών είναι οι βυζαντινές εκκλησίες της Καστοριάς (από € 45 ανά ημέρα για 2 διαν/σεις, 2467031118).

Στις καστροπολιτείες της Πελοποννήσου

Το Πάσχα στη Μονεμβασιά, με τις κατανυκτικές λειτουργίες στο ναό του Ελκόμενου Χριστού και την περιφορά του Επιταφίου στα πλακόστρωτα σοκάκια, είναι σίγουρα ξεχωριστό. Πάνω στην πλατεία της Χρυσαφίτισσας και με ανεμπόδιστη θέα στο πέλαγος, το «Θεοφανώ Art Hotel» στεγάζεται σε τέσσερα κτίρια με μακραίωνη ιστορία, τα οποία αναστηλώθηκαν υποδειγματικά. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει το δικό του χαρακτήρα, καθώς η ιδιοκτήτρια Φανή Ζαμπέλη χρησιμοποίησε για τη διακόσμησή τους αντίκες, παλιά κομμάτια και έργα τέχνης. Το πρωινό είναι σπιτικό, ενώ σίγουρα θα λατρέψετε τη θέα από το roof terrace (από € 98 ανά ημέρα για 4 διαν/σεις, 2732061212).
Μόλις τρία δωμάτια διαθέτει ο κουκλίστικος ξενώνας «Ιζαμπώ» που βρίσκεται σκαρφαλωμένος στα ψηλά της Κάτω Πόλης. Πέρα από τη χαλαρωτική θέα στο Μυρτώο Πέλαγος, ισχυρό προσόν του ξενώνα είναι η ζεστή φιλοξενία που παρέχει στους επισκέπτες της η ιδιοκτήτρια Μαίρη Παπαδάκη (από € 100 ανά ημέρα, 6945413966).

Πάσχα last minute - εικόνα 5
Νέα πολυτελής άφιξη στη Μονεμβασιά οι σουίτες «Moni Emvasis»

Το «Moni Emvasis» είναι η νέα πολυτελής άφιξη πάνω στο κεντρικό στενό του Κάστρου. Αποτελείται από τρεις σουίτες οι οποίες μοιράζονται σε διαφορετικά επίπεδα ενός πετρόκτιστου κτιρίου με πέτρινους θόλους και έντονη μεσαιωνική αύρα, ενώ τα design έπιπλα από κορυφαίους οίκους και οι σπάνιες για το Κάστρο ανέσεις (όπως τα μπάνια με υδρομασάζ) υπογραμμίζουν τον exclusive χαρακτήρα του εγχειρήματος. Ακριβώς από κάτω, στο all day εστιατόριο «Χρυσόβουλο» της ίδιας ιδιοκτησίας, την κουζίνα επιμελείται ο Μιχάλης Ντουνέτας (€ 320 ανά ημέρα για 4 διαν/σεις συν μία δώρο, 2732062122).
Πανέμορφη είναι αυτή την εποχή και η Λακωνική Μάνη. Όνειρο ζωής για τον ιδιοκτήτη του Κώστα Ζαρέα και χτισμένο εξ ολοκλήρου από τοπική πέτρα και ξύλο, το ξενοδοχείο «Ξεμόνι» ορθώνεται σαν φρούριο στην άκρη του Οιτύλου. Στα 15 δωμάτια και σουίτες οι ζεστές και πολυτελείς νότες συνδυάζονται με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ενώ ξεχωριστή μνεία αξίζει στο πλούσιο πρωινό με τις τοπικές νοστιμιές. Ξεχωριστή η αναστάσιμη λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό του Οιτύλου σε ένα μικρό μπαλκόνι στην άκρη του παλιού κάστρου (πακέτο 3 διαν/σεων στα € 350, εορταστικά γεύματα με έξτρα χρέωση, 2733055283).
Μπροστά στον συμπαθέστατο ξενώνα «Λάουλα» σκάνε τα κύματα στο γειτονικό όρμο του Γερολιμένα. Τα δωμάτια του τριώροφου ξενώνα είναι ζεστά και χαρίζουν μαγευτική θέα από τα μεγάλα μπαλκόνια τους, όπως άλλωστε και το ατμοσφαιρικό café του ισογείου. (από € 80 ανά ημέρα για 3 διαν/σεις σε δίκλινο δωμάτιο με θέα στη θάλασσα, 2733054271).

Πάσχα last minute - εικόνα 6
O «Ξενώνας Μαζαράκη» είναι το ιδανικό ορμητήριο για Πάσχα στον Μυστρά

Το Πάσχα στην καστροπολιτεία του Μυστρά έχει χρώμα παραδοσιακό και συνδυάζεται κάλλιστα με ανέμελους περιπάτους στον αρχαιολογικό χώρο. Χτισμένος σε υψόμετρο 600 μ., στα Πικουλιάνικα, το κοντινότερο χωριό στον Μυστρά, ο «Ξενώνας Μαζαράκη» διαθέτει εννέα δωμάτια (που μοιράζονται σε έξι πέτρινες κατοικίες), διακοσμημένα από τη βραβευμένη σκηνογράφο Ελένη Μανωλοπούλου σε στιλ agro chic. Όλα διαθέτουν μπαλκόνι με θέα από τον Μυστρά ως τον Ταΰγετο και την κοιλάδα του Ευρώτα, ενώ το πρωινό έρχεται στο δωμάτιο όποτε το ζητήσετε (από € 95, 2731020414).
Όσοι πάλι προτιμήσετε το Ναύπλιο, προτείνουμε για διαμονή τον προσιτό ξενώνα «Anthemion». Διαθέτει πέντε δίκλινα δωμάτια, δύο εκ των οποίων interconnecting και άρα ιδανικά για οικογένειες ή μεγάλες παρέες, και τέσσερις σουίτες των 40 τ.μ. με ξεχωριστή κρεβατοκάμαρα, κουζίνα και καθιστικό. Στα συν ο μεγάλος κήπος με γκαζόν, πισίνα και bbq και η δωρεάν μεταφορά από και προς τα ΚΤΕΛ Ναυπλίου (από € 70 ανά ημέρα για 3 διαν/σεις, 2752022912).

Πάσχα στη συμπρωτεύουσα

Στο στιλάτο «Nikopolis Hotel Thessaloniki», μέλος των Small Luxury Hotels, η μοντέρνα αρχιτεκτονική και το καλό γούστο συνδυάζονται με φίνα έπιπλα, επιβλητικούς θόλους και υπέροχους κήπους με καταρράκτες. Το εστιατόριο «Da Vinci» παίζει δυνατά στο ιταλικό γευστικό τερέν. Για τις ημέρες του Πάσχα ισχύει πακέτο 3 διαν/σεων σε superior δωμάτιο με αμερικάνικο πρωινό, απεριόριστη χρήση spa, δωρεάν εξωτερικό πάρκινγκ και late check out κατόπιν διαθεσιμότητας στα € 240 (2310401000).

Οι τιμές εκτός πακέτων προσφοράς αφορούν διαμονή σε στάνταρ δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν πρωινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Η Air France επεκτείνει το δίκτυό της και συνεχίζει την ανανέωση των καμπινών στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Το καλοκαίρι του 2024, η Air France θα μεταφέρει περισσότερους επιβάτες προς τη Β. Αμερική.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

"Pearl Island Chios Hotel & Spa": Η Χίος ετοιμάζεται να υποδεχτεί το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο του νησιού

Το νέο ξενοδοχείο προσφέρει ένα χώρο χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διαθέτει εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση events, γαμήλιων δεξιώσεων και συνεδρίων.

Το "Amyth Super Paradise" υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για τη φετινή τουριστική σεζόν

Ο όμιλος Thanos Hotels and Resorts διευρύνει το αποτύπωμά του στην Ελλάδα με ένα δεύτερο "Amyth" στη Μύκονο, στη δημοφιλή τοποθεσία του Super Paradise.

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Η ενημέρωση θα γίνει μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ τα αποτελέσματα της κλήρωσης καθώς και ο προσωρινός και οριστικός πίνακας δικαιούχων είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Η Hilton ανοίγει δέκα νέα resorts σε δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Δέκα νέα θέρετρα αναμένεται να ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι σε νησιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των resorts που διαχειρίζεται ή κατασκευάζει η Hilton σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική σε σχεδόν εκατό.

"Routes Europe 2024": Πρώτο και πάλι στην Ευρώπη το αεροδρόμιο της Αθήνας

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση για τη στρατηγική μάρκετινγκ και τις ενέργειές του για την ανάπτυξη της αγοράς της Αθήνας, στην κατηγορία άνω των 20 εκατομμυρίων επιβατών.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία: Ξεχωριστές προτάσεις για Πάσχα στην Αθήνα

Το εμβληματικό αθηναϊκό ξενοδοχείο, για τις μέρες του φετινού Πάσχα προτείνει εντυπωσιακές ιδέες δώρων από το "GB Corner Gifts & Flavors" και στρώνει πασχαλινό τραπέζι στο πλήρως ανακαινισμένο "GB Roof Garden" με το κάδρο της Ακρόπολης σε πρώτο πλάνο.