Ας συζητήσουμε για τον χορό την εποχή της λιτότητας

«Αποκοπή και Επικόλληση: Υπεράσπιση του χορού στην εποχή της λιτότητας» είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί 4- 7 Ιουνίου με τη συμμετοχή 350 και πλέον ακαδημαϊκών, εισηγητών και δασκάλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ας συζητήσουμε για τον χορό την εποχή της λιτότητας

«Αποκοπή και Επικόλληση: Υπεράσπιση του χορού στην εποχή της λιτότητας» είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί 4- 7 Ιουνίου με τη συμμετοχή 350 και πλέον ακαδημαϊκών, εισηγητών και δασκάλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα.

Ας συζητήσουμε για τον χορό την εποχή της λιτότητας - εικόνα 1

Ο κόσμος του χορού αναζητά περισσότερες ευκαιρίες να συναντηθεί, να συζητήσει και να θέσει επί τάπητος σημαντικά θέματα που τον απασχολούν. Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου σε συνεργασία με τους φορείς Society of Dance History Scholars (SDHS) και Congress of Research in Dance (CORD), υπό την αιγίδα του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, διοργανώνει στην Αθήνα το ετήσιο Διεθνές Συνέδριο Χορού με τίτλο: «Αποκοπή και Επικόλληση: Υπεράσπιση του χορού στην εποχή της λιτότητας» (Cut and Paste: Dance advocacy in the age of austerity) από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου.

Θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 350 και πλέον ακαδημαϊκών, εισηγητών και δασκάλων από το εξωτερικό και την Ελλάδα και περιλαμβάνει: εισηγήσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Καθηγητών Πανεπιστημίων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, workshops/εργαστήρια με διαφορετικά είδη χορού τα οποία θα διδάξουν έμπειροι δάσκαλοι της πρακτικής του χορού (είσοδος ελεύθερη, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) και παραστάσεις Ελλήνων Χορογράφων, στις 5 και 6 Ιουνίου, ώρα 9 μ.μ., στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης)

Το πρόγραμμα των παραστάσεων Παρασκευή 5 Ιουνίου: «Duende» από το Χοροθέατρο Νατάσσα Ζούκα ( 9 μ.μ.), «(Χορευτικά) Νέα… Αλλά Παλιά…» από το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικής Μελέτης (9.30 μ.μ.), «Και τώρα;» σε χορογραφία της Έλενας Κουκόλη και της Κατερίνας Παραμάνα (10 μ.μ.). Στις 10.30 μ.μ. θα γίνει συζήτηση των συντελεστών των παραστάσεων με το κοινό. Σάββατο 6 Ιουνίου: «Δίνη» σε χορογραφία του Γιώργου Χρηστάκη και της Άρτεμις Ιγνατίου ( 9 μ.μ.), «ΜΕΤΑ – a duet» από την Ομάδα Χορού ΜΑΝ (9.30 μ.μ.), «One is Almost Never» σε χορογραφία της Ελπίδας Ορφανίδου (10.30 μ.μ.). Στις 11 μ.μ. θα γίνει συζήτηση των συντελεστών των παραστάσεων με το κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...