2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη με bazaar, παρουσιάσεις βιβλίων και ξεναγήσεις σε εκθέσεις

Δείτε τι περιλαμβάνει το γιορτινό τριήμερο στο Μουσείο Μπενάκη.

2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Το Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου τη 2η Γιορτή βιβλίου, με ένα μεγάλο bazaar βιβλίων, με τίτλους, που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο Μπενάκη, με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει τμήμα με second hand βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Παρουσιάσεις βιβλίων

26/4 | 6.30-8 μ.μ.

Παρουσίαση-συζήτηση για τις πρόσφατες εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη που σχετίζονται με την Ισλαμική Συλλογή. Θα μιλήσουν οι: Deborah Freeman Fahid, Ιστορικός τέχνης, Γιώργης Μαγγίνης, Επιστημονικός Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη, Ροζάννα Μπαλλιάν, Ιστορικός τέχνης, Μίνα Μωραΐτου, Επιμελήτρια Μουσείου Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης και Πλάτων Πετρίδης, Καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ.

2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

27/4 | 7-8.30 μ.μ.

Παρουσίαση της έκδοσης του Ευγένιου Ματθιόπουλου "Πέρα απ’ την εγκράτεια και την απόλαυση: ο έρως που δημιουργεί τον κόσμο". Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Υπεύθυνος "Τμήματος Εκδόσεων Τάσσος και Angele Νομικού" Μουσείου Μπενάκη, Ευγένιος Ματθιόπουλος, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Καθηγητής, Τμήμα Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Ξεναγήσεις

"Νίκος Αλεξίου. Η Συλλογή" | 26/4 | 6.30 μ.μ.

Ξενάγηση στην έκθεση "Νίκος Αλεξίου. Η Συλλογή" από τους επιμελητές της, την Πολύνα Κοσμαδάκη, επιμελήτρια μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, υπεύθυνη του Tμήματος Zωγραφικής, Xαρακτικών και Σχεδίων του Μουσείου Μπενάκη, και τον Γιώργο Τζιρτζιλάκη, καθηγητή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

"Renee Revah. Tehom" | 27/4 | 6 μ.μ.

Ξενάγηση στην έκθεση "Renee Revah. Tehom" από τη φωτογράφο Renée Revah και τον επιμελητή της έκθεσης Κωστή Αντωνιάδη, Ομότιμο Καθηγητή Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

"Στάσου να παίξουμε!" | 28/4 | 11 π.μ.-3 μ.μ.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης προσκαλεί τα παιδιά κάθε ηλικίας να εξερευνήσουν την ανανεωμένη και εμπλουτισμένη μουσειοσκευή "Τα Ελληνικά Λαϊκά Παιχνίδια". Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυθεντικά λαϊκά παιχνίδια και να ακούσουν την ιστορία κάποιων από αυτά, να παρατηρήσουν φωτογραφίες μιας άλλης εποχής αλλά και να "στήσουν" τον πάγκο του πανηγυρά με παιχνίδια που γίνονταν ανάρπαστα στα πανηγύρια. Οι μεγάλοι, πάλι, θα έχουν την ευκαιρία να ανασύρουν αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια.

Ελεύθερη συμμετοχή

2η Γιορτή βιβλίου στο Μουσείο Μπενάκη

Συγκέντρωση βιβλίων

26/4 & 27/4 | 10 π.μ.-10 μ.μ., 28/4 | 10 π.μ.-6 μ.μ.

Συγκεντρώσουμε βιβλία για παιδιά και εφήβους για την ενίσχυση των Βιβλιοθηκών του Κέντρου Ημέρας Εφήβων "Πλόες" - Μονάδα Ψυχικής Υγείας και της Παιδικής Βιβλιοθήκης "Μυρσίνη Ζορμπά"/Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού. Ως αντίδωρο, το Μουσείο Μπενάκη θα προσφέρει μια έκδοσή του από έναν επιλεγμένο κατάλογο βιβλίων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.

"What bodies want to do": Το απελευθερωτικό συναίσθημα της απραξίας

Η εικαστικός Ελένη Μπαγάκη διερευνά το σώμα και τη σχέση του με τον ελεύθερο χρόνο.

"AMVRAKIA.MIA": Μια συζήτηση για τη σύγχρονη τοπιογραφία στη μεταβαλλόμενη νεοελληνική σκηνή

Η συζήτηση έχει ως αφετηρία την έκθεση του Πάνου Χαραλάμπους στην γκαλερί Citronne.

Το Comicdom CON Athens 2024 ετοιμάζει αφιέρωμα στα manga

Το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ comics έρχεται τον Μάιο στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.