Με το κρασί "Salto Wild Yeast" κάνεις σαρακοστιανό "σάλτο" στο τραπέζι!

Το Κτήμα Σκούρα “στρώνει” σαρακοστιανό τραπέζι με το κρασί “Salto Wild Yeast” να σερβίρει τις πιο ωραίες και πηγαίες παρέες.

Salto

Σάλτο λοιπόν προς την Σαρακοστή! Μία περίοδος που φλερτάρει με διαφορετικές διατροφικές συνήθειες συνεπώς και με διαφορετικές γαστρονομικές επιλογές οι οποίες φυσικά  θέλουν την ιδανική τους συντροφιά η οποία δεν είναι άλλη από ένα κρασί.

Ένα κρασί όμως εκφραστικό, πηγαίο που να μιλάει απευθείας στις μεγάλες παρέες, φιλικό, ξεχωριστό για να είναι ο πρωταγωνιστής μαζί με σένα σε ένα σκηνικό που η φύση "ρέει” άφθονα. Όπως άφθονα θα ρέει και η ετικέτα που θα επιλέξεις για να παντρέψεις είτε μεγάλα τσιμπολογήματα είτε αγαπημένα γεύματα της Σαρακοστής δίπλα στη θάλασσα ή στα ορεινά.

Εσύ άλλωστε θα βρεις την τοποθεσία εμείς σίγουρα θα φτιάξουμε το τραπέζι το οποίο απαιτείται να είναι κόζι και γαστρονομικό. Να συνοδεύεται από ευχάριστες γεύσεις που εκτοξεύουν συναισθήματα αλλά και από αρώματα που έχουν νοσταλγία και μοναδικότητα.

Το Κτήμα Σκούρα με μία ιστορία και παράδοση μακρά από το 1986 βρίσκεται μέσα στη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, στην ΠΟΠ Νεμέα προσφέροντας μέχρι σήμερα κρασιά υψηλής ποιότητας ικανά να χαρίσουν δυνατές συγκινήσεις αλλά και οινοτουριστικές εμπειρίες premium και βιωματικές που ο επισκέπτης θα θέλει να πραγματοποιεί ξανά και ξανά.

Με την Σαρακοστή να είναι προ των πυλών, εσύ και οι αγαπημένοι σου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μέσα σε αυτή την περίοδο και όχι μόνο, ένα κρασί που θα γίνει το δικό σου οινικό "ορόσημο” σε κάθε τραπέζι. Είναι το  "Salto Wild Yeast” από μία ποικιλία που αν δεν την γνωρίζεις ήρθε η ώρα να την μάθεις. Ένα λευκό κρασί από 100% Μαυροφίλερο το οποίο ευδοκιμεί στη περιοχή της Μαντινείας δίνοντας αυτό το κάτι  ξεχωριστό.

Και δεν είναι ξεχωριστό μόνο λόγω της φρεσκάδας και της υπέροχης ποιότητας του αλλά και για κάτι άλλο! Πρόκειται για μία γηγενής ποικιλία της Πελοποννήσου η οποία προέρχεται από τους πιο αρωματικούς κλώνους του Μοσχοφίλερου και έχει την δυναμική να κάνει το άλμα αυτό που της αξίζει. Για αυτό και οι αμπελουργοί & οινοποιοί του Κτήματος Σκούρα την ερευνούν και την βγάζουν μπροστά, επιμένοντας με πάθος και αφοσίωση να την αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η συνθήκη από μόνη της περικλείει ένα μεγαλύτερο συναίσθημα που εκτοξεύει το "Salto Wild Yeast” ακόμα περισσότερο.

Salto Κτήμα Σκούρας

Νευρώδες και φίνο ταυτόχρονα με ανθικό πλούτο και πολυπλοκότητα συγκινεί με μία μοναδική οξύτητα αλλά και μία μεταλλικότητα που προκαλεί σαγήνη. Με τα πλούσια αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκολέμονου, lime, γκρέιπφρουτ αλλά και λουίζας να προσφέρουν μία δυνατή μύτη αλλά και ένα στόμα καθαρό με φρεσκάδα και δροσιά που αποζητάς σε κάθε γουλιά σου. 

Αξίζει να πούμε πως το Μαυρoφίλερο ζυμώνει με άγριες ζύμες και ο λόγος της επιλογής αυτής ήταν η επίτευξη της άριστης έκφρασης των αρωμάτων της ποικιλίας και η ενίσχυση της εξέλιξης του κρασιού μέσα στη φιάλη.

Tο γευστικό πάντρεμα με το συγκεκριμένο κρασί θα αποτελέσει ένα εκπληκτικό γαστρονομικό παιχνίδι καθώς μπορεί να συνδυαστεί με οστρακοειδή όπως κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, μύδια και πετροσωλήνες αλλά και πράσινες σαλάτες όλο δροσιά. Στην γευστική ατζέντα συμπεριλαμβάνονται τα ζυμαρικά με θαλασσινά ενώ λόγω της οξύτητας του ταιριάζει με  τηγανητά ψάρια όπως  μπαρμπούνι και γλώσσα αλλά και πλάι σε ένα πικάντικο και αρωματικό ceviche λαβράκι.

Με το "Salto Wild Yeast” η Σαρακοστή έχει γεύση & γουλιά…όνειρο!

www.skouras.gr | facebook: Domaine Skouras | instagram: @domaineskouras | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751 023688

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.