"Πρασινίζουμε το Γκρίζο": Διαγωνισμός του Δήμου Αθηναίων για πράσινες γωνιές σε σπίτια και γειτονιές

Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές.

Πρασινίζουμε το Γκρίζο

Ο Δήμος Αθηναίων και το This is Athens ξεκινάνε τον πιο "πράσινο" διαγωνισμό της πόλης σε συνεργασία την Οργάνωση Γη, με τίτλο "Πρασινίζουμε το Γκρίζο". Οι κάτοικοι της Αθήνας καλούνται να φέρουν τη φύση στα σπίτια και τις γειτονιές τους, μετατρέποντας μπαλκόνια, ταράτσες, αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές. Αφού φωτογραφίσουν την "πράσινη γωνιά" τους και την "ανεβάσουν" στην ιστοσελίδα organizationearth.org, (από 10 Απριλίου έως 10 Μαΐου) μπορούν να κερδίσουν δώρα, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και όμορφης πόλης.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας αναφέρει: "Μέσα από τον διαγωνισμό 'Πρασινίζουμε το Γκρίζο', θέλουμε να κινητοποιήσουμε πιο ενεργά και δυναμικά τους πολίτες. Στο χέρι μας είναι να γίνει η Αθήνα πιο πράσινη, πιο ανθεκτική, πιο βιώσιμη. Καλούμε όλες και όλους τους κατοίκους της Αθήνας να συμμετέχουν. Πρασινίζοντας τα μπαλκόνια και τις αυλές μας, δημιουργούμε ανάσες δροσιάς, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας ενώ παράλληλα συμβάλλουμε στη συνολική αναβάθμισή της πόλης μας. Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Οι καλύτερες συμμετοχές θα αναδειχθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας που θα διαρκέσει από την 1η έως την 25η Μαΐου. Η βράβευση των νικητών θα γίνει κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Οι νικητές θα λάβουν τιμητικές διακρίσεις και δώρα από τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους χορηγούς της δράσης.

  • 1ο Βραβείο
    Δώρα αξίας 800 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson
  • 2ο Βραβείο
    Δώρα αξίας 500 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson
  • 3ο Βραβείο
    Δώρα αξίας 250 € από την Gardena και δείπνο γευσιγνωσίας για 2 άτομα σε επιλεγμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στην Αθήνα από την Betsson
  • Οι 10 επόμενες καλύτερες συμμετοχές θα λάβουν δώρα αξίας 90€ (έκαστη) από την Gardena.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Πασχαλινές περιηγήσεις σε σημαντικά αθηναϊκά τοπόσημα

Όσα ετοιμάζει το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, έναρξη για το This is Athens City Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/4 έως 3/5.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/04/2024

Τι έρχεται τον Μάιο στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων περιμένει τους επισκέπτες κάθε ηλικίας, με εικαστικά εργαστήρια και εκθέσεις, ενώ εγκαινιάζεται η συνεργασία του Μουσείου με το Ωδείο Αθηνών.

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.