Inima Chardonnay Ντεμπίνα: Νέο γαστρονομικό κρασί από το Κατώγι Αβέρωφ

Με τα χαρακτηριστικά του Chardonnay και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της Ντεμπίνας, το νέο κρασί της σειράς Inima έχει κοσμοπολίτικο αέρα και ηπειρώτικη καταγωγή.

Το νέο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα

Η Ντεμπίνα είναι αυτόχθονη ποικιλία της Ηπείρου και παράγει κρασιά με κομψό αρωματικό χαρακτήρα, μέτριο σώμα και ευχάριστη οξύτητα. Στο κρασί Inima Chardonnay Ντεμπίνα, οι δύο ποικιλίες ζυμώνουν και ωριμάζουν σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, το κρασί αποκτά σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα και πλούσια "βουτυράτη" γεύση.

Η οινοποίηση

Αποραγισμός, έκθλιψη και ελαφρά πίεση για το Chardonnay σε πνευματικό πιεστήριο ενώ στη συνέχεια το γλεύκος απολασπώνεται ελαφρά, εμβολιάζεται και οδηγείται σε βαρέλια από δρύ και ακακία, οπού πραγματοποιεί την αλκοολική ζύμωση. Ομοίως, η Ντεμπίνα ζυμώνεται έπειτα από ελαφρά απολάσπωση και αυτή σε βαρέλια δρυός και ακακίας. Μετά το πέρας των ζύμωσεων οι δύο οίνοι αναμιγνύονται σε μία αναλογία 70% Chardonnay 30% Ντεμπίνα, ενώ επιστρέφουν στα βαρέλια για ακόμα τέσσερεις μήνες προκειμένου να εμπλουτιστούν σε πολυσακχαρίτες και αρωματικά συστατικά από την αυτόλυση των μυκήτων.

Το προφίλ

Λαμπερό και διαυγές κίτρινο χρώμα. Πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο, με νότες εσπεριδοειδών, αχλαδιού, ροδάκινου και βανίλιας. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από λιπαρότητα, πλούσιο σώμα και μεγάλη ένταση αρωμάτων. Η γεύση του διακρίνεται από την αρμονία που του χαρίζει η οξύτητά του, πλαισιώνοντας τη βουτυράτη αίσθηση και εξασφαλίζοντας μια μακριά επίγευση.

Το νέο μέλος της σειράς Inima έχει ήδη κυκλοφορήσει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα λευκό γαστρονομικό κρασί. Συνοδεύει λιπαρά ψάρια, ζυμαρικά, λευκά κρέατα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...