Γκάτσος, Λόρκα και Σεφέρης υπό το φως του φεγγαριού

Το φεγγάρι του Αυγούστου δίνει την ιδανική αφορμή για μία απ’ τις πιο ποιητικές συναυλίες του καλοκαιριού.

Γκάτσος, Λόρκα και Σεφέρης υπό το φως του φεγγαριού

Από το Λόρκα μέχρι το Γκάτσο, όλοι οι μεγάλοι ποιητές έχουν υμνήσει το φεγγάρι του Αυγούστου. Κάθε χρονιά, στα τέλη του Αυγούστου, το ίδιο αυτό φεγγάρι γεμίζει και στήνει το ιδανικό σκηνικό για τις τελευταίες συναυλίες του καλοκαιριού. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, το αποτέλεσμα αναμένεται μαγευτικό.

Όσο για τη μουσική, οι συνθέσεις του Γιώργου Ανδρέου, αλλά και τραγούδια άλλων σημαντικών δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, με χαρακτήρα παραδοσιακό και λαϊκό, θα ακουστούν στο Ναό του Ποσειδώνος, την Κυριακή 26 Αυγούστου. Μαζί με τον διακεκριμένο συνθέτη και πιανίστα, ο Γιάννης Κότσιρας θα χαρίσει στα επιλεγμένα τραγούδια την στιβαρότητα αλλά και την απαιτούμενη ευαισθησία που χρειάζονται για να αναδειχθούν.

Την βραδιά έρχεται να συμπληρώσει ένα ανερχόμενο ταλέντο στον χώρο της μουσικής, η Κορίνα Λεγάκη, αλλά και μία ορχήστρα από αναγνωρισμένους μουσικούς εκτελεστές.

i Κυριακή 26 Αυγούστου | Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ. | Είσοδος Ελεύθερη | Ναός Ποσειδώνα /Σούνιο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Πέντε μουσικοί ενώνουν τις παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό

Οι Χάρης Λαμπράκης, Omar Abozekry, Daniele De Santis, Βίκη Στείρη και Dario Papavassiliou συναντιούνται σε μια βραδιά πειραματικής μουσικής, με live video του Rami el Sabbagh.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/10/2026

Ο Παναγιώτης Μάργαρης ταξιδεύει στη μουσική της Μεσογείου

Ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη "Μεσόγειο" στο Theatre of the No από την 1η Νοεμβρίου, με τραγούδια και μελωδίες από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις.

Ο Eagle-Eye Cherry έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο δημιουργός του θρυλικού "Save Tonight" έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας παρουσιάζοντας δύο ξεχωριστά live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Karen Edwards πιστεύει ότι η μουσική είναι διάλογος μεταξύ ίσων

H Karen Edwards, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, στο Theatre of the NO. Μιλά στο "α".

Η Χριστίνα Σαμαρά δίνει προτεραιότητα στη ζωή και στους ανθρώπους

Στις 20 Οκτωβρίου, το άλμπουμ "Κοντά 30" της Χριστίνας Σαμαρά παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ένα live εφ’ όλης της ύλης, στο Club του Σταυρού του Νότου. Πριν από αυτό, η νεαρή καλλιτέχνιδα μιλά στο 'α'.

Οι The Charlatans λένε ότι το μυστικό είναι να έχεις τα αφτιά σου ανοιχτά

Οι The Charlatans ήρθαν πάλι στα μέρη μας χαρίζοντας στο φανατισμένο κοινό του που κατέκλυσε το Floyd μια καθηλωτική συναυλία.

Οι Acid Arab σε ένα live με underground χορευτική κουλτούρα και ανατολίτικη παράδοση

Οι Acid Arab επιστρέφουν στην Αθήνα, για ένα club night - σημείο συνάντησης της ηλεκτρονικής μουσικής και της underground χορευτικής κουλτούρας με την ανατολίτικη παράδοση.