Τριπλό ραντεβού στο "Jazzét"

KLM Piano Trio, Haig Yazdjian Acoustic Trio και Μάτα Κυριακού σε ένα αυτοσχεδιαστικό μουσικό τριήμερο.

Haig Yazdjian Haig Yazdjian

Το "Jazzét Music Hall" παρουσιάζει τρία ξεχωριστά σχήματα από το χώρο της original jazz, το KLM Piano Trio (24/5), της έθνικ και αυτοσχεδιαστικής μουσικής, το Haig Yazdjian Acoustic Trio (25/5) και της σειράς Jazzét on Classical με το ρεσιτάλ πιάνου της Μάτα Κυριακού (26/5).

Ένα original jazz trio με εξαίρετες συνθέσεις

Το "Jazzét Music Hall", την Παρασκευή 24 Μαΐου, παρουσιάζει το νεοσύστατο σχήμα KLM (Koromilas -Livadas - Micros) Piano Trio που αποτελείται από τους Γιώργο Μικρό στο πιάνο, Χρήστο Κορομηλά στο κοντραμπάσο και Γιώργο Λιβαδά στα τύμπανα. 

Οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, γνωστοί για τις πολυάριθμες συνεργασίες του στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής προετοιμάζουν την πρώτη δισκογραφική τους παρουσίαση που περιέχει πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του.

Συνδρομή: 8€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Αυτοσχεδιασμός και δημιουργική διάθεση από το Haig Yazdjian Acoustic Trio

Tη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 25 Μαΐου το Haig Yazdjian Acoustic Trio, μια εξαίρετη ομάδα τριών δεξιοτεχνών μουσικών, τον Haig Yazdjian στο ούτι και το τραγούδι, τον Τάσο Πούλιο στο κανονάκι και τον Θάνο Χατζηαναγνώστου στα ντραμς. 

O Haig Yazdjian γεννημένος στην Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Η καταγωγή του, οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, τον οδήγησαν να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης, διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων και ανυψώνοντας τη μουσική του δημιουργικότητα.

Το Haig Yazdjian Acoustic Τrio θα παρουσιάσει συνθέσεις από τα προσωπικά του άλμπουμ 
Talar, Garin, το Κτήνος στο Φεγγάρι, Υeraz και Amalur καθώς επίσης και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα  και την Εγγύς Ανατολή. 

Συνδρομή: 10€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Jazzét on Classical με την πιανίστα Μάτα Κυριακού

Το "Jazzét Music Hall", συνεχίζει για 2η χρονιά τις επιτυχημένες συναυλίες κλασσικής μουσικής, μέσα από τη σειρά συναυλιών Jazzét on Classical υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κιθαριστή και συνθέτη, Νίκου Χατζηελευθερίου. Την Κυριακή 26 Μαΐου στις 9 το βράδυ παρουσιάζει την πιανίστα Μάτα Κυριακού, όπου θα ερμηνεύσει διαχρονικά και "ανεκτίμητα" έργα των Bach, Scarlatti, Beethoven, Chopin και Debussy. 

To πρόγραμμα του piano recital της Μάτας Κρητικού περιλαμβάνει τα έργα: Bach: Toccata σε Μι ελάσσονα, Scarlatti: Sonata σε Φα ελάσσονα, Beethoven: Sonata σε Μι ύφεση μείζονα, Α' μέρος (Les Adieux) του αποχαιρετισμού, Β' μέρος (L'Absence) η απουσία, Γ' μέρος (Le Retour) η επιστροφή, Chopin: Etude opus 25 Νο1 σε Λα ύφεση μείζονα, Chopin: Scherzo No 3 σε Ντο δίεση ελάσσονα, Chopin: Fantaisie Impromptu Opus 66 σε Ντο δίεση ελάσσονα, Debussy: "Suite pour le piano", Α' μέρος: Prelude, Β' μέρος: Sarabande, Γ' μέρος: Toccata

Συνδρομή: 10€
Ελάχιστη κατανάλωση: 6€

Δείτε όλες τις συναυλίες της εβδομάδας εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".