Διπλό ραντεβού με τη νέα all-star μπάντα του Frank Gambale

Το νέο super group θα παρουσιάσει στην σκηνή του "Αθηνά Live" μερικά από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια του Gambale και νέες συνθέσεις.

FRANK GAMBALE ALL STAR BAND

Η νέα all-star μπάντα του βραβευμένου με Grammy κιθαρίστα Frank Gambale έρχεται στο "Αθηνά Live" για δύο μοναδικές συναυλίες, Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 (9.30 μ.μ.). Ο Frank Gambale, είναι ο επί 36 χρόνια κιθαρίστας του θρύλου της Jazz Chick Corea. Έχει επίσης λαμπρή σόλο καριέρα ως τραγουδοποιός, συνθέτης, συγγραφέας και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 20 σόλο άλμπουμ, 3 bestseller εκπαιδευτικά βίντεο για κιθάρα και πολλά βιβλία. Σε νεαρή ηλικία, επηρεασμένος και εμπνευσμένος από τους αυτοσχεδιασμούς του Corea και του Brecker, άρχισε να εξελίσσει την Sweep Picking Technique. Μια τεχνική την οποία ανακάλυψε ο ίδιος και που πλέον έχει μείνει στην ιστορία της κιθάρας σαν το προσωπικό στυλ του Frank Gambale. 

Μαζί του θα βρίσκεται ο μπασίστας Hadrien Feraud, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους μπασίστες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, μπήκε στο χώρο της μουσικής από πολύ μικρός παίζοντας κιθάρα και drums. Με το μπάσο παθιάστηκε, όταν σε ηλικία 12 ετών άκουσε για πρώτη φορά τον Jaco Pastorius. Έχει συνεργαστεί με John McLaughlin, Chick Corea, Billy Cobham, Lee Ritenour, Bireli Lagrene κλπ.

Στα πλήκτρα ο Jerry Leonide, o νέος εξαιρετικός και πολλά υποσχόμενος κιμπορντίστας. Ενώ στην καρδιά του εκπληκτικού line up, βρίσκεται ο δυναμικός drummer, Gergo Borlai. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 300 cds, έχει γυρίσει την Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Νότιο Αμερική, Κορέα κάνοντας σεμινάρια, έχει κερδίσει το Golden Drumstick Prize και είναι επίσης γνωστός για τα solos του που σου κόβουν την ανάσα. Η μπάντα έκανε περιοδεία στην Ευρώπη την άνοιξη του 2022 με όλες του τις συναυλίες sold out, θα παρουσιάσει στην Αθήνα αγαπημένα του κομμάτια του Gambale καθώς και άλλα πιο νέα που γράφτηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο σχήμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.

Maustetytöt: Γνωρίζουμε καλύτερα τη φινλανδική indie band από τα "Πεσμένα Φύλλα"

Οι αδελφές Karjalainen, που εμφανίζονται στην τελευταία ταινία του Άκι Καουρισμάκι έρχονται για μια συναυλία για σινεφίλ στο "Gazarte".