7 διεθνείς συναυλίες για τον Μάρτιο

Με τη μετάλλαξη Όμικρον να υποχωρεί, ο πρώτος μήνας της άνοιξης δείχνει ότι –έστω και δειλά– η Αθήνα επανέρχεται σε μέρες συναυλιακής κανονικότητας όσον αφορά τον ερχομό διεθνών ονομάτων.

March_front A Place To Bury Strangers © Heather Bickford

Το τέλος του 2021 ανάγκασε πολλές εγχώριες διοργανώσεις να πατήσουν φρένο στα σχέδιά τους, καθώς δεν επιβεβαιώθηκε το αισιόδοξο σενάριο για το πώς θα εξελισσόταν η πανδημία. Πλέον, όμως, η άνοιξη είναι κοντά και ήδη βλέπουμε να διαμορφώνεται μια διαφορετική εικόνα: έστω κι αν μεγάλα events σαν το Up The Hammers Festival προτίμησαν την ασφάλεια της αναβολής, τα διεθνή ονόματα επιστρέφουν στην Αθήνα. Μόνο για τον Μάρτιο, λοιπόν, αναμένονται 7 συναυλίες – και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχουμε αρκετές ακόμα εξαγγελίες, εστιασμένες στον Μάιο.

March_01
Kittin

Kittin 
(Σάββατο 5/3, "Six d.o.g.s.")

Μπορεί με τα χρόνια η Caroline Hervé να έβγαλε το "Miss" μπροστά από το Kittin – το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο με το οποίο πρωτοέγινε γνωστή στο πρώτο μισό των '00s – πάντως παραμένει αναγνωρίσιμη στη χώρα μας, που την έχει τιμήσει και σε προηγούμενούς της ερχομούς. Τώρα επιστρέφει με τη φόρα του "Forever Ravers" (τη συνεργασία του 2019 με την Anna), ως προσκεκλημένη της ομάδας Seds. Το event ξεκινά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τη Γαλλίδα παραγωγό θα πλαισιώσουν οι Street Outdoors Soundsystem, ο Clubkid και ο Lex.
 

March_02
Todd Terje

Todd Terje 
(Κυριακή 6/3, "Fuzz")

"Επιτέλους στην Αθήνα", γράφει η ανακοίνωση της ομάδας του Plisskën – κι εκφράζει αυτό που όντως σκέφτηκαν πολλοί, μαθαίνοντας τα νέα για τον ερχομό του. Ο Νορβηγός που παίζει στα δάχτυλα τη nu disco κι έχει στο ενεργητικό του πετυχημένα remixes και ιστορικές εμφανίσεις (π.χ. στο Sónar της Βαρκελώνης ή στο Coachella) καταφτάνει για ένα σπέσιαλ DJ set. Το οποίο συμπίπτει βέβαια με την κορύφωση των φετινών Αποκριών.

March_03
Harakiri For The Sky

Harakiri For The Sky 
(Σάββατο 12/3, "Gagarin")

Το αυστριακό δίδυμο συμπληρώνει 10 χρόνια δισκογραφικής δράσης, στα οποία κέρδισε σημαντική προσοχή από ένα νεότερο ακροατήριο που αναζητεί ήχους με "σκληρές" ρίζες και alternative ταυτότητα. Πίσω στο 2019 πέτυχαν αναπάντεχα sold-out στη χώρα μας, σκηνικό που αναμένεται τώρα να επαναληφθεί, τόσο στο Gagarin όσο και στη Θεσσαλονίκη. Η νυν περιοδεία εστιάζει στο άλμπουμ "Mære" (2021), το οποίο έκανε θραύση στη Γερμανία. 

March_04
Monophonics

Monophonics 
(Παρασκευή 18/3, "Κέντρο Αθηνών")

Δεν χρειάζονται και πολλές συστάσεις για τη μπάντα από το Σαν Φρανσίσκο, αφού έχουν ξανάρθει κάμποσες φορές, βρίσκοντας πιστό κοινό στα μέρη μας. Φέτος επιστρέφουν στo πλαίσιo μιας μίνι περιοδείας ανά την Ελλάδα (θα παίξουν και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα αλλά και στον Βόλο), με το γνώριμο πια χαρμάνι από soul, R&B και psych pop ρυθμούς να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

March_05
Rival Consoles © Αφροδίτη Ζαγγανά

Rival Consoles 
(Παρασκευή 18/3, "Fuzz")

Χάρη σε μια σειρά δίσκων στην Erased Tapes, που κέρδισαν τόσο τους φίλους της ambient πλευράς των ηλεκτρονικών όσο και το indie κοινό, ο Βρετανός Ryan Lee West διακρίθηκε ως ένα από τα πιο φρέσκα και ενδιαφέροντα ονόματα που ανέδειξε η δεκαετία των 2010s. Τα live sets του έχουν κερδίσει ισάξια προσοχή, και στην Αθήνα υπόσχεται να έρθει με ένα πλήρες οπτικοακουστικό σόου, το οποίο στοχεύει να εντυπωσιάσει. Το support θα αναλάβει ο Llyr.

A Place to Bury Strangers 
(Σάββατο 19/3, "Temple")

Το μεγάλο ραντεβού της εγχώριας εναλλακτικής κοινότητας έχει δοθεί για εδώ, αφού οι Νεοϋορκέζοι noise rockers έχουν 7 χρόνια να φανούν στην Αθήνα. Τελευταία πέρασαν από κάμποσες τρικυμίες, ωστόσο ο Oliver Ackermann συνεχίζει ακάθεκτος, πλέον με ενισχύσεις από τους Ceremony East Coast: τον John Fedowitz στο μπάσο και τη Sandra Fedowitz στα ντραμς. 

March_06
Bjarki

VTSS & Bjarki 
(Κυριακή 27/3, Ωδείο Αθηνών)

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους της ασυμβίβαστα "σκληρής" techno αισθητικής, αφού το event του Plisskën ενώνει δύο από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα των τελευταίων ετών: την Πολωνή DJ & performer VTSS και τον Ισλανδό παραγωγό Bjarki. Αναμένεται ατόφια club αισθητική, μπόλικος ιδρώτας και χορός μέχρι τελικής πτώσεως.

Περισσότερες πληροφορίες

Gagarin 205 Live Music Space

Λιοσίων 205 (στάση μετρό Αττική)
  • Συναυλίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Temple

Ιάκχου 17, Γκάζι
  • Συναυλίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Άνισες εντυπώσεις από συναυλίες της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Μέγαρο

Παρά το ενδιαφέρον του προγραμματισμού, οι "άτακτες" εμφανίσεις του συνόλου σε διάφορους χώρους δεν επιτρέπουν ξεκάθαρη αποτίμηση της προόδου του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΥΤΥΧΙΟς Δ. ΧΩΡΙΑΤΑΚΗς
01/05/2024

Dave Holland: Τζαζ θρίαμβος στα St Paul's Sessions, παρέα με το νέο του τρίο

Εκπληκτική βραδιά στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δεσποτόπουλος" του Ωδείου Αθηνών, με διαρκείς ζητωκραυγές για τον σπουδαίο Βρετανό κοντραμπασίστα και τις καινούριες του περιπέτειες με τους Αμερικανούς παιχταράδες Jaleel Shaw (άλτο σαξόφωνο) & Eric Harland (ντραμς).

Indie Playground Festival vol.2: Ένα διήμερο πάρτι στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ένα event αφιερωμένο στη σύγχρονη ανεξάρτητη ελληνική indie, alternative rock, pop και electronica σκηνή.

Η Ταράτσα του Φοίβου ανάβει ξανά τα φώτα της στο θέατρο Άλσος

Καλεσμένοι στις δύο πρώτες παραστάσεις η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Βύρων Θεοδωρόπουλος.

O συνθέτης Σταύρος Σοφιανόπουλος μάς λέει "Λέξεις που δεν είπαμε"

Με μια εξαιρετική ομάδα μουσικών παρουσιάζουν την νέα του δισκογραφική δουλειά, καθώς και παλαιότερες μουσικές και τραγούδια, που κέρδισαν την αναγνώριση και αγάπη του κοινού.

José Carreras και Plácido Domingo σε μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο

Σε ένα πρόγραμμα δομημένο με άριες που άφησαν εποχή και ντουέτα από μερικές από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.