Όλα τα τραγούδια που πρέπει να ξέρετε απ' έξω τη St. Patrick's Day

Η εθνική γιορτή των Ιρλανδών είναι αφορμή για ξέφρενο γλέντι όλου του πλανήτη, και εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα must κλασικά τραγούδια για να τιμήσετε την ημέρα.

Όλα τα τραγούδια που πρέπει να ξέρετε απ' έξω τη St. Patrick's Day

Η εθνική γιορτή των Ιρλανδών είναι αφορμή για ξέφρενο γλέντι όλου του πλανήτη, και εμείς συγκεντρώσαμε όλα τα must κλασικά τραγούδια για να τιμήσετε την ημέρα.

Διαβάστε Επίσης

Ένα βράδυ ενώ βρισκόμουν στη γαλλική πόλη του Metz, ο Δουβλινέζος φίλος μου Κέβιν με ρώτησε: "Στην Ελλάδα όταν γυρνάτε από ξενύχτι τι τραγουδάτε στο δρόμο;" Απόρησα ειλικρινά, γιατί συνειδητοποίησα πως κανείς που ήξερα δεν το έκανε αυτό (ειδικά μετά από ξενύχτι). "Ααα πολύ κακώς φίλε μου, εγώ πάντα έχω κέφι και τραγουδάω αφού έχω πιεί μερικές μπίρες..." μου είπε, και άρχισε να τραγουδά το κλασικό folk τραγούδι "Auld Triangle", που έχουν ερμηνεύσει αμίμητα οι The Dubliners.

Έκτοτε καθιερώθηκε ως το τραγούδι της επιστροφής μας τα βράδια, και γρήγορα επιβεβαίωσα όσα είχα ψιλιαστεί για τους Ιρλανδούς από όσα άκουγα στη μουσική τους: για εκείνους τα τραγούδια είναι συντροφιά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, και ποιο θα μπορούσε να είναι το καλύτερο μέρος για να τη μοιραστεί κανείς πέρα από την τοπική παμπ; Ο σκηνοθέτης Τέρενς Ντέιβις αποτύπωσε μαεστρικά τη μαγική τους ατμόσφαιρα στο σπαρακτικό ντεμπούτο του "Distant Voices, Still Lives":

Και γιατί τελοσπάντων τέτοιος χαμός ανήμερα του St. Patrick; Η 17η Μαρτίου καθιερώθηκε ως εθνική γιορτή των Ιρλανδών προς τιμήν του Αγίου Πατρικίου, του σημαντικότερου προστάτη άγιου της χώρας. Ο λόγος που η μέρα γιορτάζεται οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει ανοιχτή παμπ είναι απλός. Για τους Ιρλανδούς είναι η μοναδική μέρα που επιτρέπεται να διακόψουν τη νηστεία της Σαρακοστής και για όλους τους υπόλοιπους είναι η ιδανική ευκαιρία να τραγουδήσουμε ιρλανδικά τραγούδια και να πιούμε όσοι μαύρη μπύρα αντέξουμε.

Όλα τα τραγούδια που πρέπει να ξέρετε απ' έξω τη St. Patrick's Day - εικόνα 2
The Dubliners

Διαβάστε Επίσης

Η μουσική τους παράδοση που μετρά αιώνες, κουβαλά ιστορική μνήμη, μοναδικά πρόσωπα, αστεία σκηνικά και την ατμόσφαιρα των πόλεων που χάρη στα τραγούδια έμειναν αναλλοίωτα ως σήμερα. Στη λίστα που ετοιμάσαμε υπάρχουν συγκεντρωμένα τα κλασσικά κομμάτια της ημέρας, από πρωτότυπες εκτελέσεις μέχρι punk διασκευές, αλλά και μερικά λιγότερο γνωστά όπως το τελευταίο που ανήκει στην αξεπέραστη Margaret Barry, την αυτοδίδακτη μουσικό που επηρέασε σπουδαίους τραγουδοποιούς των '60s όπως ο Bod Dylan και ο Luke Kelly των Dubliners.
 

Ακούστε εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Ο θρυλικος Νeeme Järvi για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Ο διάσημος μαέστρος θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην συναυλία - τιμή στα 200 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της Ενάτης Συμφωνίας του Μπετόβεν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/05/2024

Sold out ο Slimane στο Παλλάς: Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση

Εννέα μήνες προτού εμφανιστεί στην Αθήνα, όλα τα εισιτήρια για την πολυναμαενόμενη συναυλία εξαντλήθηκαν σε 8 ώρες.

"Πηνελόπη" του Φωρέ και "Μετζέ" του Σαμάρα στα "Ολύμπια": Σημαίνουσες συναυλιακές πρεμιέρες γαλλικών λυρικών έργων με ελληνικό ενδιαφέρον

Δύο ιστορικής σημασίας παραγωγές γαλλικής όπερας με ελληνικό ενδιαφέρον απολαύσαμε το τελευταίο τρίμηνο στο "Ολύμπια" Δημοτικό Μουσικό Θέατρο της Αθήνας.

"Come Out And Play": Οι Offspring γιορτάζουν τα 40 ερχόμενοι στην Ελλάδα

Τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή τους και τρεις από τότε που άναψαν παγκόσμιες φωτιές με το "Smash", οι Καλιφορνέζοι καταφτάνουν στην Αθήνα με διάθεση για πάρτι (Κυριακή 9/6, Πλατεία Νερού), υποσχόμενοι εκρηκτικό ξεκίνημα στο φετινό Release Athens Festival.

"Τόσκα": Η επιστροφή ενός πολυαγαπημένου μουσικού θρίλερ

Η "Τόσκα" του Πουτσίνι σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα, μια μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, επιστρέφει, με εν μέρει νέα διανομή, για 4 παραστάσεις (1-2, 6 & 11 Ιουνίου) στο Ηρώδειο, εγκαινιάζοντας το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών.

Δέκα μέρες έμειναν για την έναρξη του Release Athens 2024

Η αντίστροφη μέτρηση για το αγαπημένο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει.

Προετοιμαστείτε για το desert noir ταξίδι των Still Corners στο "Gagarin 205"

Επιλέξαμε πέντε κομμάτια που ανυπομονούμε να ακούσουμε στο live της dream pop μπάντας.