Νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

23.347 επισκέπτες όλων των ηλικιών, περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, ένας χρόνος λειτουργίας. Ενάμιση χρόνο πριν την αναμενόμενη ολοκλήρωση του έργου στο Δέλτα Φαλήρου, το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει να μας δίνει ειδικές αφορμές για διάλογο και δημιουργία με φόντο το εργοτάξιο.

Νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

23.347 επισκέπτες όλων των ηλικιών (εκ των οποίων οι 3.104 μαθητές από σχολεία της Αττικής), περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, ένας χρόνος λειτουργίας. Με τον φέροντα οργανισμό του κτιρίου να έχει ολοκληρωθεί και το εντυπωσιακό ενεργειακό στέγαστρο έκτασης δέκα στρεμμάτων από φωτοβολταϊκά πάνελ να έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει όχι μόνο ως προς τα κατασκευαστικά αλλά εντατικοποιεί και τις προσκλήσεις του με ειδική αφορμή στο Κέντρο Επισκεπτών.

«Το κοινό έχει ανταποκριθεί πάρα πολύ θετικά στις δράσεις του προγράμματος “Ακτίνες δράσης – Σημεία επαφής”» ανέφερε στο «α» στο πλαίσιο της σημερινής συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος η Λειτουργική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Έλλη Ανδριοπούλου. «Υπάρχουν οικογένειες που έρχονται και ξανάρχονται στις εκδηλώσεις ή ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποια οργανωμένη δράση, απλά για να παίξουν τις Κυριακές στην παιδική γωνιά. Επίσης, πολύς κόσμος από τις σχολές αρχιτεκτονικής έρχεται για τις τεχνικές διαλέξεις. Βλέπουμε πάρα πολύ θετική ανταπόκριση γιατί αισθάνονται ότι ζούνε εμπειρικά το πώς θα είναι το έργο μετά».

Σε σταθερή συνομιλία με τον χαρακτήρα του ΚΠΙΣΝ και ως προάγγελος των υπηρεσιών που θα προσφέρει, έως τον Δεκέμβριο του 2014 το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει πολύμορφες μηνιαίες θεματικές δράσεις για μικρούς, μεγάλους αλλά και για ειδικές ομάδες κοινού (ηθοποιούς, θεατρολόγους, ψυχολόγους, άτομα σε απεξάρτηση, εκπαιδευτικούς, αρχιτέκτονες, άτομα με προβλήματα όρασης).

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στα υλικά και τους αριθμούς φέρνοντας συνδέσεις με το CERN και σχετικές ομιλίες, εργαστήρια θεάτρου, μουσικής, τρισδιάστατης εκτύπωσης και… γιαπωνέζικης βιβλιοδεσίας, αλλά και συναυλίες τσέπης από την Εθνική Λυρική Σκηνή κάθε Σάββατο.

Με επίκεντρο την έννοια του φωτός, τον Νοέμβριο υπόσχονται να μας εισάγουν στην παραγωγή πειραματικών ταινιών, στην τέχνη των κόμικς αλλά και στον χορό (μέσα από ένα εργαστήριο αλλά και διαλέξεις), ενώ δύο εκθέσεις φωτογραφίας αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στη ζωή του εργοταξίου μέσα από τα μάτια τόσο των εργαζόμενων σ’ αυτό όσο και του γνωστού φωτογράφου και αρχιτέκτονα Γιώργη Γερόλυμπου (φωτό).

Μεταβατικός μήνας προς τη νέα χρονιά, ο Δεκέμβριος επικεντρώνεται στην έννοια του περάσματος με αφηγήσεις παραμυθιών από τη γνωστή ιστορήτρια Λίλη Λαμπρέλλη και προβολές γνωστών ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού, με εργαστήρια mixed media arts από την ομάδα Medea Electronique για εφήβους και ενήλικες αλλά και με αφετηρία το μεταναστευτικό ταξίδι των πουλιών για τα πιτσιρίκια, με διαλέξεις για την ιστορία της όπερας αλλά και εορταστική όπερα… τσέπης με δύο τραγουδιστές, ένα πιανίστα και ένα μπαούλο!

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ανοιχτών εκδηλώσεων «Ακτίνες δράσεις – Σημεία επαφής» για το τελευταίο τρίμηνο του 2014 εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

  • Εκδηλώσεις

Δείτε το εργοτάξιο και τη σχετική έκθεση για το μεγαλύτερο project πολιτισμού στην πόλη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fam trip ΕΟΤ: Προώθηση της συμπεριληπτικής τουριστικής Ελλάδας στις ΗΠΑ

Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": Παράταση ανοιχτής πρόσκλησης

Κοινό και καλλιτέχνες θα μοιραστούν εμπειρίες πολιτισμού και καλοκαιρινής ψυχαγωγίας, στις 7 δημοτικές κοινότητες της πόλης.

Όσα θα δούμε στην Τεχνόπολη τον Μάιο

Athens Music Week, συναυλίες, εκθέσεις, δράσεις για παιδιά και το 23o Athens Jazz είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

Η ομάδα CoHab μάς καλεί στον συνεργατικό διαγωνισμό νέων για την συνεταιριστική κατοικία στην Ελλάδα

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η επεξεργασία εναλλακτικών σεναρίων για τη μετατροπή κενών κτιρίων σε διαφορετικούς τύπους σεναρίων συνεταιριστικής στέγασης σύμφωνα με τις τοπικές και κοινοτικές ανάγκες.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Μάιο στο Athens Book Space

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που περιμένουν τους επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας.

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.