Αποστολή στην Ελλάδα

1

Μονάχα τα αστικά τοπία της Θεσσαλονίκης σώζονται από μια εκτροχιασμένη, προκάτ όσο και σεξιστική περιπέτεια.

Αποστολή στην Ελλάδα κριτική

Στα 90s, ο Ρένι Χάρλιν ("Βαρομετρικό Χαμηλό") διέγραψε μια τίμια πορεία, σκηνοθετώντας περιπέτειες, ωστόσο σήμερα φαίνεται να έχει χάσει προ πολλού τη φόρμα του. Βρισκόμαστε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη, όπου η τρομοκρατική δράση ενός μυστηριώδους προσώπου ωθεί τη CIA στην ενεργοποίηση ενός πρώην πράκτορά της ώστε να το εξουδετερώσει.

Πρόκειται για μια τυπική για το είδος πλοκή, η οποία τα βρίσκει σκούρα στην εκτέλεσή της. Οι περιορισμοί του χαμηλού προϋπολογισμού, το ανερμάτιστο σενάριο και οι φάλτσες ερμηνείες, με αποκορύφωμα τον κωμικά βλοσυρό Άαρον Έκχαρτ, εκτροχιάζουν από νωρίς μια ελάχιστα πειστική, προκάτ περιπέτεια. Κερασάκι στην action τούρτα, ο χαλαρός σεξισμός προς το χαρακτήρα της Νίνα Ντόμπρεβ, ο οποίος έχει γραφτεί σαν να χρειάζεται εγχειρίδιο ακόμα και για το άνοιγμα μιας πόρτας.

ΗΠΑ, Βουλγαρία, Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Αποστολή στην Ελλάδα

The Bricklayer
1
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 110 '
  • Ρένι Χάρλιν

Η τρομοκρατική δράση στην Ελλάδα ενός μυστηριώδους προσώπου που δολοφονεί δημοσιογράφους, καδράροντας τη CIA ως υπαίτια των εκτελέσεων, ωθεί την υπηρεσία στην ενεργοποίηση ενός πρώην πράκτορά της για την εξουδετέρωσή του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/05/2024

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.