Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο

2

Ακόμα ένα αμερικάνικο success story διασκευάζεται ως καλοκουρδισμένο, διασκεδαστικότατο δράμα χαρακτήρων, όλους συγκινητικά αφοσιωμένους στο κυνήγι του καπιταλιστικού ονείρου.

Air

Στη σαραντάχρονη κινηματογραφική καριέρα του, ο οσκαρικός Μπεν Άφλεκ έχει κάτσει πέντε φορές στην καρέκλα του σκηνοθέτη, τις περισσότερες με εντυπωσιακά αποτελέσματα ("Χωρίς Ίχνη", "The Town", "Επιχείρηση: Argo", "Ο Νόμος της Νύχτας").  Μετά το "…Argo" επιστρέφει σε άλλη μία αληθινή ιστορία, αλλά με πολύ πιο ανάλαφρη διάθεση, έχοντας και πάλι σαν φόντο την πρόσφατη αμερικανική ιστορία. Όχι της κατασκοπείας αυτήν τη φορά, αλλά των σπορ και της επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα εκείνη του πωλητή Σόνι Βακάρο, ο οποίος το 1984 έχει μια παράτολμη και λαμπρή, όπως θα αποδειχθεί, ιδέα για να λανσάρει το καινούργιο παπούτσι της Nike: να το συνδέσει με ένα ανερχόμενο ταλέντο του μπάσκετμπολ. Θα πρέπει όμως πρώτα να πείσει τους ανωτέρους του και κατόπιν τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν. Ακολουθεί η διασκεδαστικότατη, σκηνοθετικά καλοκουρδισμένη εξιστόρηση ενός ακόμα American success story γεμάτου ζωηρούς, εμπνευσμένους και μερακλήδες χαρακτήρες – όλους συγκινητικά αφοσιωμένους στο κυνήγι του καπιταλιστικού ονείρου, το οποίο μάλιστα απονέμει στο τέλος και… κοινωνική δικαιοσύνη.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Air: Κυνηγώντας Ένα Θρύλο

Air
2
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 112 '
  • Μπεν Άφλεκ

Για να λανσάρει το καινούργιο παπούτσι της Nike, ο πωλητής Σόνι Βακάρο έχει μια ιδέα: να το συνδέσει με ένα ανερχόμενο ταλέντο του μπάσκετμπολ. Πρέπει όμως πρώτα να πείσει τους ανωτέρους του και κατόπιν τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.