Δημήτρης Μιχαλάκης: «Μας ενδιαφέρουν οι θετικές ιστορίες που γίνονται ταινίες»

Ο διευθυντής του OTE TV Δημήτρης Μιχαλάκης μιλά για τη στρατηγική επιλογή της συνδρομητικής πλατφόρμας να στηρίξει το ελληνικό σινεμά, για τη μέχρι τώρα επιτυχημένη δραστηριοποίησή της στο χώρο και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Δημήτρης Μιχαλάκης: «Μας ενδιαφέρουν οι θετικές ιστορίες που γίνονται ταινίες»

Ο διευθυντής του OTE TV Δημήτρης Μιχαλάκης μιλά για τη στρατηγική επιλογή της συνδρομητικής πλατφόρμας να στηρίξει το ελληνικό σινεμά, για τη μέχρι τώρα επιτυχημένη δραστηριοποίησή της στο χώρο και για τα μελλοντικά της σχέδια.

Δημήτρης Μιχαλάκης: «Μας ενδιαφέρουν οι θετικές ιστορίες που γίνονται ταινίες» - εικόνα 1

Eδώ και δύο χρόνια έχετε βρεθεί σε αρκετές συμπαραγωγές ελληνικών ταινιών. Τι σας οδήγησε σε αυτήν τη στρατηγική κίνηση;
Καταρχάς θέλουμε να έχουμε ελληνικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα. Είναι κάτι που ζητάνε οι πελάτες μας. Επίσης, γενικότερα ο όμιλος ΟΤΕ θέλει να ενισχύει την ελληνική δημιουργία. Ειδικά στον ΟΤΕ TV αυτή η στρατηγική επιλογή μετουσιώνεται με έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο, καθώς στηρίζουμε τους Έλληνες σκηνοθέτες και τις ταινίες τους. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να κάνουμε πολλές συμπαραγωγές και θα προχωρήσουμε σε ακόμη περισσότερες. Η αλήθεια είναι ότι μας πετυχαίνετε σε μια φάση δημιουργικού οργασμού στον κινηματογραφικό τομέα…
Θεωρείτε επιτυχημένη τη μέχρι στιγμής δραστηριοποίηση στο χώρο του ελληνικού σινεμά;
O OTE TV ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στις κινηματογραφικές συμπαραγωγές το 2012. Ανάμεσα στις ταινίες στις οποίες έχουμε εμπλακεί υπάρχουν τίτλοι όπως το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» του Γιάννη Σμαραγδή, το «Αν…» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, το «Οικόπεδο 12» του Κυριάκου Τοφαρίδη και η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη. Θέλουμε να κάνουμε ταινίες που οι ιστορίες τους να αγγίζουν το ευρύ κοινό. Γενικότερος στόχος μας είναι να συνδεθούμε ακόμη περισσότερο με τον ελληνικό κινηματογράφο. Προσπαθούμε να το επιτύχουμε με πολλούς τρόπους πέρα από την παραγωγή. Ένας από αυτούς είναι η υποστήριξή μας στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτμου και στο διαγωνισμό σεναρίου Fade In που οργανώθηκε εκεί.
Μέσα σε λιγότερο από ενάμιση μήνα που «έτρεξε» ο διαγωνισμός μαζεύτηκαν 424 συμμετοχές! Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ελληνική δημιουργικότητα, η οποία έχει καταπιεστεί εν μέσω κρίσης και πρέπει να πάρει σάρκα και οστά. Επίσης, για να κοιτάζεις στο μέλλον, πρέπει να έχεις άριστη γνώση του παρελθόντος του ελληνικού σινεμά, που γιορτάζει φέτος τα εκατοστά του γενέθλια. Με αφορμή αυτή την επέτειο συνεργαστήκαμε με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας αποκαθιστώντας μουσικά τέσσερις βωβές ταινίες και πιο συγκεκριμένα τις «Δάφνις και Χλόη», «Αστέρω», «Οι Περιπέτειες του Βιλάρ» και «Ο Μάγος της Αθήνας».

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω το στόρι παίζει μεγάλο ρόλο για να μπείτε σε μια συμπαραγωγή…
Μας ενδιαφέρει να υπάρχουν θετικές ιστορίες που γίνονται ταινίες. Στην Ελλάδα είμαστε σε μια φάση που υπάρχει οξυμένος προβληματισμός στην καθημερινότητα. Εμάς μας ενδιαφέρει να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία της χώρας, αυτά που μας έχουν πάει μπροστά ως λαό. Για παράδειγμα, ο ΟΤΕ TV θα υποστήριζε με όλες του τις δυνάμεις μια ιστορική ταινία γυρισμένη από Έλληνα δημιουργό…
Είναι στις προτεραιότητές σας να κάνετε και άλλες διεθνείς συμπαραγωγές, πέρα από το ελληνο-φινλανδικό «Περιπέτεια στο Αιγαίο» που κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο στις αίθουσες;
Βρεθήκαμε στο σωστό timing, προλάβαμε και μπήκαμε στην παραγωγή της «Περιπέτειας στο Αιγαίο». Είναι ένα φιλμ που αναδεικνύει την Ελλάδα και περνά θετικά μηνύματα. Δεν αποκλείεται να ξαναστηρίξουμε διεθνείς συμπαραγωγές, αρκεί να έχουν έντονο το ελληνικό στοιχείο.
Ποιες είναι οι συμπαραγωγές που θα δούμε στο άμεσο μέλλον στο σινεμά από τον ΟΤΕ ΤV;
Ανακοινώσιμοι τίτλοι δεν υπάρχουν ακόμα. Υπάρχουν τρεις-τέσσερις συμπαραγωγές μυθοπλασίας αυτήν τη στιγμή που κοιτάμε αν θα εμπλακούμε και σε ποιο βαθμό. Ένα άλλο κομμάτι που μας ενδιαφέρει πολύ είναι το ελληνικό ντοκιμαντέρ. Ήδη έχουμε ξεκινήσει με μια σειρά ιστορικού περιεχομένου, που θα ανακοινωθεί σύντομα, στην οποία είμαστε συμπαραγωγοί. Επιπλέον, σίγουρα θα υποστηρίζαμε ντοκιμαντέρ σε ό,τι έχει να κάνει με ελληνικά ήθη και έθιμα, ελληνική ιστορία, πολιτισμό, γεωγραφία και γαστρονομία.
Ο ερχομός των tablets και των smartphones διαφοροποιεί την κατανάλωση του κινηματογραφικού προϊόντος; Ο OTE TV πώς βλέπει αυτές τις εξελίξεις;
Εμείς δίνουμε πρακτικά τη δυνατότητα στον πελάτη μας να έχει πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το πού, πώς και πότε βλέπει κάποιος το περιεχόμενο του OTE TV. Μάλιστα, αναπτύσσουμε μια νέα on the go υπηρεσία που θα είναι έτοιμη τον Νοέμβριο μέσω της οποίας θα μπορείς να βλέπεις το πρόγραμμα της συνδρομητικής πλατφόρμας και από το tablet ή το κινητό σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.