Το Τραγούδι της Καρδιάς μου

2

Χιλιοϊδωμένη feelgood συνταγή αισιόδοξων μηνυμάτων και καλοσυνάτων συναισθημάτων, εκτελεσμένη επαγγελματικά από ένα πρώτης κλάσης ερμηνευτικό επιτελείο.

Το Τραγούδι της Καρδιάς μου

Ο γκρινιάρης και μονόχνοτος Άρθουρ συμπαραστέκεται καρτερικά στην καρκινοπαθή σύζυγό του Μάριον, δεν μπορεί όμως να συμμεριστεί το πάθος της για το τραγούδι και την κοπιώδη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της τοπικής γεροντοχορωδίας. Χιλιοϊδωμένη feelgood συνταγή αισιόδοξων μηνυμάτων και καλοσυνάτων συναισθημάτων, εκτελεσμένη επαγγελματικά από ένα πρώτης κλάσης ερμηνευτικό επιτελείο.

Το Τραγούδι της Καρδιάς μου - εικόνα 1

Επειτα από τρία θρίλερ («Λονδίνο-Μπράιτον», «The Cottage», «Cherry Tree Lane»), ο 41χρονος Βρετανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πολ Άντριου Γουίλιαμς αλλάζει απότομα αφηγηματική ρότα και υπογράφει ένα τρίτης ηλικίας δράμα, το οποίο προσπαθεί να αντλήσει αισιόδοξα μηνύματα και καλοσυνάτα συναισθήματα μέσα από την οδό της απώλειας. Παράξενη απόφαση, καθώς από ένα ατμοσφαιρικό κινηματογραφικό είδος περνά σε ταινία σεναρίου και χαρακτήρων, την οποία χειρίζεται προσεκτικά μεν, απρόσωπα και μάλλον προβλέψιμα δε. Βασικός ήρωας είναι ο γκρινιάρης και μονόχνοτος Άρθουρ, ο οποίος συμπαραστέκεται στην καρκινοπαθή σύζυγό του Μάριον, δεν μπορεί όμως να συμμεριστεί το πάθος της για το τραγούδι και την κοπιώδη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της τοπικής γεροντο-χορωδίας.
Η αντίθεση του δύστροπου Άρθουρ με τους αντισυμβατικούς χορωδούς (που τραγουδούν μέχρι hip hop και «Let’s talk about sex»), η ψυχρή σχέση με τον γιο του, η γλυκόπικρη κληρονομιά της Μάριον κι ένας διαγωνισμός τραγουδιού θα γεννήσουν αστείες, δραματικές και συγκινητικές στιγμές, ελάχιστες εκ των οποίων δεν τις βλέπουμε να έρχονται από μίλια μακριά. Η συγκεκριμένη feelgood συνταγή αποδεικνύεται χιλιοϊδωμένη, εκτελείται όμως από ένα πρώτης κλάσης ερμηνευτικό επιτελείο, το οποίο χειρίζεται τους σχηματικά γραμμένους ρόλους του με συναισθηματικό ρεαλισμό – τουλάχιστον αυτόν ο Πολ Άντριου Γουίλιαμς τον προστατεύει ως κόρη οφθαλμού.
Μ. Βρετανία. 2012. Διάρκεια: 93΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Τραγούδι της Καρδιάς μου

Song for Marion
2
  • Δραματική
  • 2012
  • Διάρκεια: 93 '
  • Πολ Άντριου Γουίλιαμς

Ο γκρινιάρης και μονόχνοτος Άρθουρ συμπαραστέκεται καρτερικά στην καρκινοπαθή σύζυγό του Μάριον, δεν μπορεί όμως να συμμεριστεί το πάθος της για το τραγούδι και την κοπιώδη συμμετοχή της στις δραστηριότητες της τοπικής γεροντοχορωδίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.