Κολύμπα Μικρό μου Ψαράκι, Κολύμπα

2,5

Η τυχαία και σύντομη συνάντησή τους θα αλλάξει τη ζωή και των δύο με αναπάντεχο τρόπο. Ανεξάρτητη, casual και αυτοσχεδιαστική κομεντί με φρέσκια ματιά αλλά κι εκβιαστική feelgood διάθεση.

Κολύμπα Μικρό μου Ψαράκι, Κολύμπα

Η Λιλάς, μια νεαρή Γαλλίδα video artist που αναζητά την τύχη της στη Νέα Υόρκη, καταλήγει στο διαμέρισμα του Λίγουορντ, ενός παντρεμένου και πατέρα μιας μικρής κόρης, αντισυμβατικού μουσικού. Η τυχαία και σύντομη συνάντησή τους θα αλλάξει τη ζωή και των δύο με αναπάντεχο τρόπο. Ανεξάρτητη, casual και αυτοσχεδιαστική κομεντί με φρέσκια ματιά αλλά κι εκβιαστική feelgood διάθεση.

Κολύμπα Μικρό μου Ψαράκι, Κολύμπα - εικόνα 1

Αντλώντας εν πολλοίς έμπνευση από την προσωπική τους ιστορία, οι γαλλικής καταγωγής Ρουμπέν Αμάρ και Λολά Μπεσίς συν-σκηνοθετούν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία, μια γυρισμένη στη Νέα Υόρκη δραματική κομεντί σχέσεων και καλλιτεχνικών ονείρων. Τουλάχιστον για δύο από τους τρεις βασικούς χαρακτήρες του φιλμ, καθώς η νοσοκόμα Μέρι, παντρεμένη με τον αιθεροβάμονα Λίγουορντ και μητέρα ενός μικρού κοριτσιού­, ονειρεύεται μια νοικοκυρεμένη­, μεσοαστική ζωή στα προάστια, μακριά από την κοινοβιακή καθημερινότητα του μικροσκοπικού τους διαμερίσματος στην Τσάιναταουν.
Ο άντρας της, αντίθετα, είναι ένας αντισυμβατικός μουσικός ο οποίος συνθέτει τραγούδια που παίζει με τα… μουσικά όργανα-παιχνίδια της κόρης του, δεν τα έχει ηχογραφήσει ποτέ και διστάζει να δουλέψει ένα διαφημιστικό τζινγκλάκι για να μην τραυματίσει την καλλιτεχνική του ακεραιότητα. Ανοιχτός και καλόκαρδος όμως, δέχεται έπειτα από ένα αυτοσχέδιο πάρτι να φιλοξενήσει στον καναπέ τους τη Λιλάς, μια νεαρή Γαλλίδα video artist που ­αναζητά την τύχη της στη Νέα Υόρκη, μακριά από τη σκιά της διάσημης –θρύλου για το χώρο– μητέρας της.

Κολύμπα Μικρό μου Ψαράκι, Κολύμπα - εικόνα 2

Πρόκειται για μια τυχαία και σύντομη συνάντηση, που θα αλλάξει τη ζωή και των τριών με αναπάντεχο τρόπο, τον οποίο οι Αμάρ και Μπεσίς προσπαθούν να περιγράψουν όσο πιο χαριτωμένα και σπιρτόζικα γίνεται. Ένα μάλλον εκβιαστικό ζητούμενο, το οποίο ουσιαστικά εμποδίζει το ανάλαφρα γλυκόπικρο φιλμάκι τους να δαγκώσει τη νεοϋορκέζικη πραγματικότητα λίγο πιο βαθιά, λίγο πιο «επώδυνα». Γιατί η αφηγηματική ελευθερία και η casual ατμόσφαιρά του διαθέτουν αμεσότητα και μια ζωογόνα κινηματογραφική ενέργεια. Εικόνες του Μεγάλου Μήλου που ξεγλιστρούν από τη γραφικότητα, έξυπνες ατάκες, ζεστά συναισθήματα και αδέξια ειλικρινείς χαρακτήρες αναβιώνουν το πνεύμα των αυτοσχεδιαστικών κομεντί του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά των ’90s, θυμίζοντας από πρώιμο Τζάρμους και Κέβιν Σμιθ μέχρι Μιράντα Τζουλάι και «Frances Ha». Κάτι πολύ φρέσκο και ταυτόχρονα ελαφρά ξεπερασμένο, στοιχείο της άνισης γοητείας αυτού του καλοδεχούμενου, ελπιδοφόρου ντεμπούτο.

ΗΠΑ, Γαλλία. 2013. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: MIKROKOSMOS.

Περισσότερες πληροφορίες

Κολύμπα Μικρό μου Ψαράκι, Κολύμπα

Swim Little Fish Swim
2,5
  • Κομεντί
  • 2013
  • Διάρκεια: 95 '
  • Ρούμπεν Αμάρ

Η Λιλάς, μια νεαρή Γαλλίδα video artist που αναζητά την τύχη της στη Νέα Υόρκη, καταλήγει στο διαμέρισμα του Λίγουορντ, ενός παντρεμένου και πατέρα μιας μικρής κόρης, αντισυμβατικού μουσικού. Η τυχαία και σύντομη συνάντησή τους θα αλλάξει τη ζωή και των δύο με αναπάντεχο τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Κλείνουν οριστικά οι κινηματογράφοι Πάλας και Αλεξάνδρα;

Δυσοίωνες ειδήσεις που αφορούν δύο ιστορικές αίθουσες της Αθήνας θορύβησαν τους κατοίκους της πόλης τελευταία με τα δεδομένα, ωστόσο, να μην είναι τελεσίδικα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Ο Χρήστος που δε μένει πια εδώ παρουσιάζει το ασύγκριτο "Μαζί, Ποτέ!"

Το ανατρεπτικό φιλμ του Φατίχ Ακίν αφηγείται μια hardcore ερωτική ιστορία στα άκρα που συνδυάζει τρυφερότητα, ανθρωπιά, ασυμβίβαστη τρέλα και rock’n’roll ρομαντισμό.

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.