4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Gagarin 205 το τριήμερο Παρ.-Κυρ. 17-19/2.

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

Τrash από τον τόπο σου

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Gagarin 205 το τριήμερο Παρ.-Κυρ. 17-19/2.

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου - εικόνα 1

Εκτός από το γνωστό ημι-ντοκιμαντέρ Και ξανά προς τη δόξα τραβά του Γιώργου Σταμπουλόπουλου (1980), που ανέλυε το φαινόμενο Φλωρινιώτη στην εποχή της μεγάλης δόξας του, θα προβληθούν δύο πραγματικά σπάνιες ταινίες, με τον Φλωρινιώτη σε ρόλο σεναριογράφου εκτός από πρωταγωνιστή: Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ (διάρκειας παρακαλώ 160΄), με τη «Μις Βόρειος Ελλάς» 1988 Νατάσα Κυρμελίδου, αλλά και τον Ζαφείρη Μελά, και Το κρίμαν (αυτό διαρκεί μόνο 150΄), γυρισμένο στα ποντιακά στη Νέα Σάντα Σερρών (μην ανησυχείτε, θα υπάρχουν υπότιτλοι!). Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα εμφανιστεί ζωντανά το βράδυ του Σαββάτου 18/2, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Pop Porn Party.

Όμως και ο Απόστολος Σουγκλάκος δίνει το δικό του live το βράδυ της Παρασκευής 17/2, με σύνθημα από τη γαλαρία «Αφού δεν τον έδειρε κανείς, έγινε τραγουδιστής!», ενώ στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνεται και η ταινία Ο πρωταθλητής με τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή, σεναριογράφου και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Στα αξιοπερίεργα της εκδήλωσης είναι η avant premiere δύο ανεξάρτητων low budget ελληνικών παραγωγών, με trash θεματολογία: το Karate τυφλή φυγή υπογράφεται από την κινηματογραφική κολεκτίβα Cave Studioz κι είναι γυρισμένο εξ ολοκλήρου με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon A200, ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο κι έναν υπολογιστή τρίτης γενιάς!

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου - εικόνα 2

Όσο για το Κλισέ του Γιάννη Μποσκάκη, διαβάζουμε ότι «ένας ευφυής και τζέντλεμαν διαρρήκτης σχεδιάζει την κλοπή ενός σπάνιου κειμηλίου, ενώ δύο θανάσιμοι τρομοκράτες μηχανορραφούν για τη μετατροπή της ανθρωπότητας σε ζόμπι» - απόσπασμα που δίνει την ταυτότητα του έργου. Στα highlights του Φεστιβάλ το μεταμεσονύκτιο πάρτυ της Παρασκευής με αποσπάσματα από τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές του ελληνικού πορνό, η συνέντευξη-ανάκριση του Κώστα Γκουσγκούνη την Κυριακή, με τη συμμετοχή του παρευρισκόμενου κοινού, αλλά και η προβολή της πορνοταινίας Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει (με σουρεαλιστικούς ερωτικούς διαλόγους σε ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο), με κλαριντζήδες στη σκηνή του Gagarin να σχολιάζουν ζωντανά το προσφερόμενο θέαμα!

INFO

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Σταθμός Αττικής, 2108547600. Είσοδος: € 5 ανά ταινία, € 15 ανά ημέρα, € 35 κάρτα διαρκείας, € 10 βραδινό πάρτυ.

Μπάμπης Ακτσόγλου
babis@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.