4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Gagarin 205 το τριήμερο Παρ.-Κυρ. 17-19/2.

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου

Τrash από τον τόπο σου

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης είναι το φετινό τιμώμενο πρόσωπο του 4ου Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου, που θα διεξαχθεί στο Gagarin 205 το τριήμερο Παρ.-Κυρ. 17-19/2.

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου - εικόνα 1

Εκτός από το γνωστό ημι-ντοκιμαντέρ Και ξανά προς τη δόξα τραβά του Γιώργου Σταμπουλόπουλου (1980), που ανέλυε το φαινόμενο Φλωρινιώτη στην εποχή της μεγάλης δόξας του, θα προβληθούν δύο πραγματικά σπάνιες ταινίες, με τον Φλωρινιώτη σε ρόλο σεναριογράφου εκτός από πρωταγωνιστή: Ο τραγουδιστής και το κορίτσι του μπαρ (διάρκειας παρακαλώ 160΄), με τη «Μις Βόρειος Ελλάς» 1988 Νατάσα Κυρμελίδου, αλλά και τον Ζαφείρη Μελά, και Το κρίμαν (αυτό διαρκεί μόνο 150΄), γυρισμένο στα ποντιακά στη Νέα Σάντα Σερρών (μην ανησυχείτε, θα υπάρχουν υπότιτλοι!). Ο Γιάννης Φλωρινιώτης θα εμφανιστεί ζωντανά το βράδυ του Σαββάτου 18/2, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει το καθιερωμένο Pop Porn Party.

Όμως και ο Απόστολος Σουγκλάκος δίνει το δικό του live το βράδυ της Παρασκευής 17/2, με σύνθημα από τη γαλαρία «Αφού δεν τον έδειρε κανείς, έγινε τραγουδιστής!», ενώ στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνεται και η ταινία Ο πρωταθλητής με τον ίδιο σε ρόλο πρωταγωνιστή, σεναριογράφου και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Στα αξιοπερίεργα της εκδήλωσης είναι η avant premiere δύο ανεξάρτητων low budget ελληνικών παραγωγών, με trash θεματολογία: το Karate τυφλή φυγή υπογράφεται από την κινηματογραφική κολεκτίβα Cave Studioz κι είναι γυρισμένο εξ ολοκλήρου με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Canon A200, ένα δημοσιογραφικό κασετόφωνο κι έναν υπολογιστή τρίτης γενιάς!

4ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου - εικόνα 2

Όσο για το Κλισέ του Γιάννη Μποσκάκη, διαβάζουμε ότι «ένας ευφυής και τζέντλεμαν διαρρήκτης σχεδιάζει την κλοπή ενός σπάνιου κειμηλίου, ενώ δύο θανάσιμοι τρομοκράτες μηχανορραφούν για τη μετατροπή της ανθρωπότητας σε ζόμπι» - απόσπασμα που δίνει την ταυτότητα του έργου. Στα highlights του Φεστιβάλ το μεταμεσονύκτιο πάρτυ της Παρασκευής με αποσπάσματα από τις καλύτερες και χειρότερες στιγμές του ελληνικού πορνό, η συνέντευξη-ανάκριση του Κώστα Γκουσγκούνη την Κυριακή, με τη συμμετοχή του παρευρισκόμενου κοινού, αλλά και η προβολή της πορνοταινίας Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει (με σουρεαλιστικούς ερωτικούς διαλόγους σε ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο), με κλαριντζήδες στη σκηνή του Gagarin να σχολιάζουν ζωντανά το προσφερόμενο θέαμα!

INFO

Gagarin 205, Λιοσίων 205, Σταθμός Αττικής, 2108547600. Είσοδος: € 5 ανά ταινία, € 15 ανά ημέρα, € 35 κάρτα διαρκείας, € 10 βραδινό πάρτυ.

Μπάμπης Ακτσόγλου
babis@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα του Σαββατοκύριακου

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), το οποίο χόρεψε στο ρυθμό των Oasis. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τέταρτης και της πέμπτης μέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
07/09/2026

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 10/09

Ο "Κόκορας", τα "Μαγικά Φίλτρα 2" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (10-16/09)

DISFF49: 10 λόγοι που ανυπομονούμε για το Φεστιβάλ Δράμας

Το 49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF49) επιστρέφει από τις 6 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, φέρνοντας στη Δράμα νέες κινηματογραφικές φωνές. Φτιάξαμε μια λίστα με τις ταινίες που περιμένουμε να δούμε στην αγαπημένη γιορτή των μικρομηκάδων.

Φεστιβάλ Βενετίας 2026: Τα στιγμιότυπα της τρίτης μέρας

Το "α" και ο Χρήστος Μήτσης βρίσκονται στο 83ο Φεστιβάλ Βενετίας (2-12/9), στο οποίο η πολιτική και η ταινία του Μάρτιν ΜακΝτόνα "Wild Horse Nine" μονοπωλούν δηλώσεις και συζητήσεις. Ακολουθούν τα πιο ενδιαφέροντα highlights της τρίτης μέρας.

Ταινίες με μικρούς πρωταγωνιστές που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσες ταινίες με παιδιά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 3 Σεπτεμβρίου.