Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

1,5

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ορφανό Πίτερ Λέικ που ταξιδεύει στο χρόνο για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την πανέμορφη Μπέβερλι, το δράμα φαντασίας θα χάσει γρήγορα την παραμυθένια του αύρα για να παραδοθεί αμαχητί στο βαρύ μελοδραματικό φορτίο του και στις σχολικού επιπέδου αλληγορίες του.

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Έχοντας ως πρωταγωνιστή τον ορφανό Πίτερ Λέικ που ταξιδεύει στο χρόνο για να κρατήσει ζωντανή την αγάπη του για την πανέμορφη Μπέβερλι, το δράμα φαντασίας θα χάσει γρήγορα την παραμυθένια του αύρα για να παραδοθεί αμαχητί στο βαρύ μελοδραματικό φορτίο του και στις σχολικού επιπέδου αλληγορίες του.

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία - εικόνα 1

Έχοντας υπογράψει τα σενάρια μεγάλων εμπορικών επιτυχιών («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Cinderella Man», «Κώδικας Da Vinci») ο Ακίβα­ Γκόλντ­σμαν επιχειρεί στα πενήντα του το παρθενικό σκηνοθετικό του βήμα. Διασκευάζει το μυθιστόρημα «Winter’s Tale» του Μαρκ Χέλπριν σε μια κινηματογραφική­ μεταφορά που προσπαθεί να συνδυάσει τους υψηλούς δραματικούς τόνους με τη δύναμη της φαντασίας και τους τρανταχτούς συμβολισμούς.
Πρωταγωνιστής στη «Χειμωνιάτικη Ιστορία» είναι ο Πίτερ Λέικ, ένα ορφανό που ξεβράστηκε μέσα σε μια λιλιπούτια βάρκα στη Νέα Υόρκη. Έχοντας γίνει πλέον επιδέξιος διαρρήκτης, ο νεαρός μπαίνει το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς­. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Πίτερ βρίσκεται τυχαία μπροστά στη φυματική Μπέβερλι Πεν, την οποία ερωτεύεται παράφορα αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων ο νεαρός περνά στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας το όραμα της αιώνιας αγάπης.
Ο Ακίβα Γκόλντσ­μαν καταφέρνει αρχικά να συνθέσει μια υπερβατικά παραμυθένια­ φωτογραφία μέσα στην οποία το μεταφυσικό λαβ στόρι δεν μοιάζει­ παράταιρο. Όμως η σχηματική απεικόνιση του κακού (εκτός ρυθμού ο Ράσελ Κρόου), η αισθητικά ασύμβατη μετάβαση στο σήμερα και τα φτηνά οπτικά εφέ ακυρώνουν την όποια καλλιτεχνική ιδιαι­τερότητα, αφήνοντας έτσι –δυστυχώς– το βαρύ μελοδραματικό φόρτο και τις σχολικού επιπέδου αλληγορίες να βγουν σε πρώτο πλάνο.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Χειμωνιάτικη Ιστορία

Winter's Tale
1,5
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 118 '
  • Ακίβα Γκόλντσμαν

Ο επιδέξιος διαρρήκτης Πίτερ Λέικ βρίσκεται το 1916 στο στόχαστρο του αρχινονού Πέρλι Σομς. Προσπαθώντας να διαφύγει, θα βρεθεί τυχαία μπροστά στην πανέμορφη Μπέβερλι που ερωτεύεται παράφορα, παρά την ανίατη αρρώστια που την ταλαιπωρεί. Μέσα από μια σειρά περίεργων γεγονότων, ο νεαρός θα βρεθεί στη σύγχρονη Νέα Υόρκη υπηρετώντας την ιδέα της αιώνιας αγάπης προς αυτήν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/05/2024

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.

5 ταινίες για τη Γιορτή της Μητέρας

Μια λίστα από φιλμ που θα σας κάνουν να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο τη μαμά σας, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας (12/5).

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο teaser του "Megalopolis" ο Φράνσις Φορντ Κόπολα καταργεί τη λογική

Ο Άνταμ Ντράιβερ ρισκάρει τη ζωή του στο πρώτο απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη.