Η Εκδίκηση του Ender

2

Μιλιταριστική ιστορία ενηλικίωσης, διχασμένη ανάμεσα σε ένα εφηβικής κοπής δράμα χαρακτήρων και μια θεαματική περιπέτεια φαντασίας.

Η Εκδίκηση του Ender

Μισόν αιώνα έπειτα από μια εξωγήινη επίθεση με εκατομμύρια θύματα, ένα χαρισματικό παιδί αποστέλλεται σε μια διαστημική στρατιωτική σχολή για να προετοιμαστεί ως ο ηγέτης που θα αντιμετωπίσει μια μελλοντική εισβολή. Μιλιταριστική ιστορία ενηλικίωσης, διχασμένη ανάμεσα σε ένα εφηβικής κοπής δράμα χαρακτήρων και μια θεαματική περιπέτεια φαντασίας.

Η Εκδίκηση του Ender - εικόνα 1

Τ ο επόμενο χολιγουντιανό σχέδιο για ένα αλά «The Hunger Games» franchise νεανικής φαντασίας ακούει στο όνομα «Ender’s Game» και αφορά τη μεταφορά του πολυβραβευμένου (Hugo, Nebula) μπεστ σέλερ του Όρσον Σκοτ Καρντ, το οποίο μετά την πρώτη έκδοση του 1985 γνώρισε έξι λογοτεχνικά σίκουελ και δύο σειρές κόμικς. Ήρωάς του ο ικανότατος νεαρός Έντερ Γουί­γκιν, ο οποίος αποστέλλεται σε μια διαστημική στρατιωτική σχολή και αναγνωρίζεται από τον πλοίαρχο­ Γκραφ ως η πολεμική ιδιοφυΐα που θα σώσει την ανθρωπότητα.
Βρισκόμαστε στο μέλλον, όπου η Γη, έχοντας αποκρούσει πριν από μισόν αιώνα μια εξωγήινη εισβολή με βαρύ τίμημα, περιμένει τώρα την επόμενη. Ο βραβευμένος με ξενόγλωσσο Όσκαρ Νοτιοαφρικανός Γκάβιν Χουντ, που από το «Tsotsi» έφτασε στο «X-Men Η Αρχή: Γούλβεριν», διασκευάζει το μυθιστόρημα του Καρντ σαν ένα εφηβικό δράμα χαρακτήρων, συγκρατώντας εν μέρει τις μιλιταριστικές κορόνες και κρατώντας τη δράση κλεισμένη σε ένα μηδενικής βαρύτητας πεδίο ασκήσεων και μια αίθουσα μάχης. Έτσι το θέαμα παραμένει μέχρι την κορύφωση κολοβό, ενώ η ψυχολογική ανάλυση-κατανόηση του Έντερ και των ηθικών διλημμάτων του, παρά τη σεναριακή επιμονή, παραμένει στο επίπεδο νεανικού αναγνώσματος. Ένα σινε-λίγο απ’ όλα δηλαδή, που αφήνει τον θεατή μετέωρο, όπως και τον προβληματισμένο ήρωα στο αμήχανης κλιμάκωσης φινάλε.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Η Εκδίκηση του Ender

Ender's Game
2
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2013
  • Διάρκεια: 114 '
  • Γκάβιν Χουντ

Μισόν αιώνα έπειτα από μια εξωγήινη επίθεση με εκατομμύρια θύματα, ένα χαρισματικό παιδί αποστέλλεται σε μια διαστημική στρατιωτική σχολή για να προετοιμαστεί ως ο ηγέτης που θα αντιμετωπίσει μια μελλοντική εισβολή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.