Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

2

Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου. Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D - εικόνα 1

H βραβευμένη με Emmy και BAFTA σειρά ντοκιμαντέρ του BBC για την εποχή των δεινοσαύρων «Walking with dinosaurs», η οποία συνδύαζε αληθινά ντεκόρ με CGI (ψηφιακό) animation, δοκιμάζει τώρα την κινηματογραφική εκδοχή της μεταφέροντάς μας στα τέλη της κρητιδικής περιόδου, περίπου πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια. Με καθαρά εκπαιδευτική διάθεση προς το νεανικό target group της, συνδυάζει κάποιες στοιχειώδεις επιστημονικές πληροφορίες με τις περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου κι ερωτευμένου δεινόσαυρου, ο οποίος από περίγελως της αγέλης θα γίνει τελικά ο σωτήρας και ηγέτης της (θα πάρει και το κορίτσι). Το καταπληκτικό 3D δίνει εντυπωσιακή αληθοφάνεια στις σκηνές δράσης, θυμίζοντάς μας πόσο έχει εξελιχτεί η τεχνολογία των οπτικών εφέ από την εποχή του «Τζουράσικ Παρκ».
Οι Μπάρι Κουκ («Μουλάν», «Ο ­Γιος του Αϊ-Βασίλη») και Νιλ Νάιτιν­γκεϊλ (παραγωγός πολλών τηλεο­πτικών ντοκιμαντέρ) όμως δεν έχουν κάποια ενδιαφέρουσα πλοκή για να εξελίξουν, ενώ τόσο το ρομαντικό όσο και το χιουμοριστικό στοιχείο (να μην πούμε για το σύγχρονο live action της αρχής και του τέλους) δυσκολεύονται να δέσουν με την περιπέτεια, σε ένα κινηματογραφικό σύνολο που μπορεί να πείσει όσους θεατές έχουν τελειώσει το δημοτικό. Γιατί για όλους τους υπόλοιπους η οπτικά­ εντυπωσιακή ξενάγησή τους στο μεσοζωικό αιώνα δεν μπορεί να τους κρατήσει το ενδιαφέρον ­περισσότερο από ένα τέταρτο – είκοσι λεπτά το πολύ.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Περπατώντας Με Τους Δεινόσαυρους: Η Ταινία (3D)

Walking with Dinosaurs 3D
2
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Μπάρι Κουκ

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.