Η Κιβωτός του Νώε

2,5

Η παλαιότερη ιστορία καταστροφής γίνεται μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων, έμπνευση που νοστιμίζει μια τετριμμένη συνταγή – χιούμορ, περιπέτεια, χαριτωμενιές, γραφικοί χαρακτήρες – για ανήλικους σινεφίλ.

Η Κιβωτός του Νώε

Η πιο πρόσφατη κινηματογραφική εκδοχή των περιπετειών του Νώε μας έρχεται από την Βραζιλία και συμπεριλαμβάνει στους συντελεστές της διάφορους εθνικούς σταρ, από τον Βάλτερ Σάλες ("Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας") ως παραγωγό μέχρι τους Ροδρίγο Σαντόρο και Άλις Μπράγκα ως φωνητικούς πρωταγωνιστές. Ψυχή της ταινίας, όμως, είναι ένας άλλος βραζιλιάνικος θρύλος. Ο στιχουργός (και ποιητής, διπλωμάτης, μουσικός, τραγουδιστής και συγγραφέας) Βινίσιους ντε Μοράες, γνωστός μας από το πολυβραβευμένο φιλμ "Ορφέο Νέγκρο" του Μαρσέλ καμί και το έθνικ σουξέ "The girl from Ipanema".

Ο ντε Μοράες δίνει λοιπόν την έμπνευση για τα κατορθώματα των Βίνι και Τομ, δυο ποντικών μουσικών που μαθαίνουν για τον επικείμενο κατακλυσμό και επιχειρούν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε. Έτσι, η παλαιότερη ιστορία καταστροφής γίνεται μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων, έμπνευση που νοστιμίζει μια τετριμμένη συνταγή – χιούμορ, περιπέτεια, χαριτωμενιές, γραφικοί χαρακτήρες – για ανήλικους σινεφίλ. Με ανάλαφρες αναφορές στη δύναμη της αλληλεγγύης των αδυνάτων και την αδιαλλαξία της εξουσίας των ισχυρών.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Βραζιλία, Ινδία. 2024. Διάρκεια: 84΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Η Κιβωτός του Νώε

Noah's Ark
2,5
  • Animation
  • 2024
  • Διάρκεια: 84 '
  • Αλόις ντι Λέο

Δυο ποντικοί μουσικοί μαθαίνουν για τον επικείμενο κατακλυσμό και επιχειρούν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.