Μινόρε

1,5

Η ρεμπέτικη κομπανία συναντά τον Εντ Γουντ σε μια χαβαλετζίδικη σάτιρα των b-movies εξωγήινης εισβολής των 50s, προσαρμοσμένη τσαπατσούλικα, αλλά με περίσσιο κέφι, στην ελληνική πραγματικότητα.

Μινόρε

Με θητεία υπεύθυνου ειδικών εφέ σε χολιγουντιανές παραγωγές, ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας δεν κρύβει, ως σκηνοθέτης, την αγάπη του για τις ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας ("Ο Χειμώνας", "The Fear of Looking Up"). Άλλη μία είναι αυτή που περιμένει τον ναύτη Γουίλιαμ, ο οποίος καταφθάνει, μαζί με το μπουζούκι του, σε μια ελληνική παραθαλάσσια κωμόπολη στην οποία αρχίζουν να συμβαίνουν μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων και φόνων. Κάτω από αυτή την πίεση, μια ομάδα ετερόκλητων χαρακτήρων συνασπίζεται για να αντιμετωπίσει τη μυστηριώδη απειλή.

Η ρεμπέτικη κομπανία συναντά τον Εντ Γουντ σε μια χαβαλετζίδικη σάτιρα των b-movies εξωγήινης εισβολής των 50s, προσαρμοσμένη τσαπατσούλικα, αλλά με περίσσιο κέφι, στην ελληνική πραγματικότητα. Η "Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά" έρχεται αμέσως στο νου, μαζί με τον Λάβκραφτ και με μια αλληγορική αναφορά στην Ελλάδα, η οποία, ενωμένη, μπορεί να αντισταθεί σε κάθε λογής επίβουλους του τρόπου ζωής της. Χμ… ως απενοχοποιημένη cult παρωδία η ταινία λειτουργεί σίγουρα καλύτερα. Αν διέθετε και πιο πειστικά εφέ και λιγότερο γυμνασιακό χιούμορ…

Ελλάδα, Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Μινόρε

1,5
  • Επιστ. Φαντασίας
  • 2023
  • Διάρκεια: 111 '
  • Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας

Ένας ναύτης με ένα μπουζούκι καταφθάνει σε μια παραθαλάσσια κωμόπολη, στην οποία αρχίζουν να συμβαίνουν μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων και φόνων. Υπό την πίεσή τους, μια ομάδα ετερόκλητων χαρακτήρων συνασπίζεται για να αντιμετωπίσει τη μυστηριώδη απειλή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.