Το 7ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας

Το φετινό θέμα είναι η "Κλιματική κρίση", επιδιώκοντας να προωθήσει τον διάλογο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτιστική έκφραση.

σινεμά

Το Balkan Can Kino ανακοινώνει την ανοιχτή πρόσκληση υποβολής ταινιών για το 7ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024 στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο.

Το φετινό θέμα είναι η "Κλιματική κρίση" και μέσα από μια σειρά προβολών, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, εργαστηρίων και παράλληλων εκδηλώσεων το Συμπόσιο θα επικεντρωθεί στην προσβασιμότητα των πράσινων πρακτικών, από πολιτιστικούς οργανισμούς και άτομα -ιδιαίτερα όταν τα άτομα αυτά είναι οικονομικά εξαντλημένα- αλλά και στην ευθύνη που φέρουν οι μεγάλες εταιρείες και οι κυβερνήσεις. Φέρνοντας μαζί ειδικούς, οργανώσεις και καλλιτέχνες, το Συμπόσιο επιδιώκει να προωθήσει τον διάλογο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτιστική έκφραση.

Το 7BCKFS είναι ανοιχτό σε όλα τα είδη - μυθοπλασία, ντοκιμαντερ, πειραματικός κινηματογράφος, βιντεοτέχνη και animation- που εντάσσονται στη φετινή θέματική. Η υποβολή ταινιών γίνεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας FilmFreeway, έως τις 28 Ιουνίου του 2024. Οι επιλεγμένες ταινίες θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".