Το 7ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου περιμένει τις ταινίες σας

Το φετινό θέμα είναι η "Κλιματική κρίση", επιδιώκοντας να προωθήσει τον διάλογο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτιστική έκφραση.

σινεμά

Το Balkan Can Kino ανακοινώνει την ανοιχτή πρόσκληση υποβολής ταινιών για το 7ο BCK Συμπόσιο Κινηματογράφου το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2024 στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο.

Το φετινό θέμα είναι η "Κλιματική κρίση" και μέσα από μια σειρά προβολών, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, εργαστηρίων και παράλληλων εκδηλώσεων το Συμπόσιο θα επικεντρωθεί στην προσβασιμότητα των πράσινων πρακτικών, από πολιτιστικούς οργανισμούς και άτομα -ιδιαίτερα όταν τα άτομα αυτά είναι οικονομικά εξαντλημένα- αλλά και στην ευθύνη που φέρουν οι μεγάλες εταιρείες και οι κυβερνήσεις. Φέρνοντας μαζί ειδικούς, οργανώσεις και καλλιτέχνες, το Συμπόσιο επιδιώκει να προωθήσει τον διάλογο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολιτιστική έκφραση.

Το 7BCKFS είναι ανοιχτό σε όλα τα είδη - μυθοπλασία, ντοκιμαντερ, πειραματικός κινηματογράφος, βιντεοτέχνη και animation- που εντάσσονται στη φετινή θέματική. Η υποβολή ταινιών γίνεται αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας FilmFreeway, έως τις 28 Ιουνίου του 2024. Οι επιλεγμένες ταινίες θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.