Γαμήλια Καταστροφή

0,5

Εξωφρενικά ασυνάρτητη ρομαντική (χοντρο)κωμωδία, σίκουελ της «Γλυκιάς Καταστροφής», η οποία διαθέτει μια πλοκή της συμφοράς, ξενέρωτο χιούμορ και ελάχιστη κινηματογραφική αξιοπρέπεια.

Γαμήλια Καταστροφή

Η Τζέιμι Μαγκουάιρ είναι μια νέας κοπής σταρ της αμερικανικής – super light – λογοτεχνίας, η οποία όταν δεν ασχολείται με την πολιτική (απέτυχε να γίνει δεκτή ως υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για την βουλή) και το κοινωνικό γίγνεσθαι (φανατική αντιεμβολιάστρια), εκδίδει μόνη της βιβλία τα οποία φτάνουν ψηλά στη λίστα των μπεστ σέλερς των New York Times. Ανάμεσά τους και το "Beautiful disaster", το οποίο διασκευάστηκε κινηματογραφικά πέρσι ως "Γλυκιά Καταστροφή" από τον Ρότζερ Καμπλ, σκηνοθέτη ο οποίος ξεκίνησε από "Ερωτικά Παιχνίδια", τις "Επικίνδυνες Σχέσεις" αλά αμερικανικά, και κατέληξε στο "Χρονικό μιας Χυλόπιτας" και το "After 2: Μετά τη Σύγκρουση". Η ταινία δεν προβλήθηκε στις ΗΠΑ, μάζεψε μόλις εφτά εκατομμύρια δολάρια από το υπόλοιπο κόσμο, να όμως που διαθέτει και σίκουελ (ετοιμαστείτε και για το "Walking disaster").

Σ’ αυτό, η Άμπι και ο Τράβις ξυπνούν ύστερα από μια τρελή νύχτα στο Λας Βέγκας και ανακαλύπτουν πως έχουν παντρευτεί μεταξύ τους. Καταλήγουν σε ένα μεξικάνικο θέρετρο για ταξίδι του μέλιτος, προσπαθώντας να καταλάβουν αν τελικά είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον, αλλά μια σειρά από αναποδιές τους φέρνει στα πρόθυρα του χωρισμού.

Όλα αυτά σε μια εξωφρενικά ασυνάρτητη ρομαντική (χοντρο)κωμωδία, η οποία διαθέτει μια πλοκή της συμφοράς, ξενέρωτο χιούμορ και ελάχιστη κινηματογραφική αξιοπρέπεια. Επίσης, μακρινή σχέση με το ύφος της προηγούμενης ταινίας, που μπροστά της μοιάζει διά χειρός… Μπίλι Γουάιλντερ.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Γαμήλια Καταστροφή

Beautiful Wedding
0,5
  • Ρομαντική κωμωδία
  • 2024
  • Διάρκεια: 100 '
  • Ρότζερ Καμπλ

Η Άμπι και ο Τράβις ξυπνούν μετά από μια τρελή νύχτα στο Λας Βέγκας και ανακαλύπτουν πως έχουν παντρευτεί μεταξύ τους. Καταλήγουν σε ένα μεξικάνικο θέρετρο για ταξίδι του μέλιτος, προσπαθώντας να καταλάβουν αν τελικά είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.