Γιορτάστε τον Άγιο Βαλεντίνο στο σινεμά με αυτές τις ταινίες

Επιλέξαμε για εσάς τα καλύτερα φιλμ για να γιορτάσετε τη μέρα των ερωτευμένων στη σκοτεινή αίθουσα.

Πεσμένα Φύλλα 4 «Πεσμένα Φύλλα»

Βράδυ, σινεμά, το αγαπημένο πρόσωπό σας και μια καλή ταινία πριν ή μετά το ποτό, αποτελούν τα ιδανικά συστατικά για να περάσετε άψογα τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Για αυτό και εμείς συντάξαμε την παρακάτω λίστα με τις καλύτερες ρομαντικές, μελαγχολικές, συναισθηματικές κινηματογραφικές επιλογές που παίζονται απόψε, ώστε να γιορτάσετε τη μέρα των ερωτευμένων σε μια σκοτεινή αίθουσα.

Λατρεύω να σε Μισώ

Η Μπέα και ο Μπεν μοιράζονται ένα άψογο πρώτο ραντεβού, ωστόσο αμέσως μετά η επικοινωνία τους ψυχραίνεται απροσδόκητα. Ύστερα από καιρό, οι δύο τους συναντιούνται ξανά σε ένα γάμο στην Αυστραλία, όπου η συγκυρία τους υποχρεώνει να υποκριθούν πως είναι ζευγάρι. Το "Λατρεύω να σε Μισώ" αποτελεί το κινηματογραφικό σουξέ των τελευταίων ημερών, κόβωντας 13.131 εισιτήρια πανελλαδικά το πρώτο τετραήμερο προβολών του, χάρη και στη χημεία του πρωταγωνιστικού διδύμου του που αποτελείται από τη σταρ του "Euphoria" Σίντνι Σουίνι και τον Γκλεν Πάουελ ("Top Gun: Maverick"). Δείτε εδώ πού παίζεται η ταινία.

Πεσμένα Φύλλα

Ο αθεράπευτα μελαγχολικός Άκι Καουρισμάκι με τα "Πεσμένα Φύλλα" πρόσθεσε ακόμα ένα ρομαντικό διαμάντι στη φιλμογραφία του. Η υπόθεση αφορά έναν αλκοολικό οικοδόμο και μια υπάλληλο σουπερμάρκετ οι οποίοι αποφασίζουν, έπειτα από μια σειρά τυχαίων συναντήσεων, να πάνε μαζί σινεμά. Θέλουν να ανανεώσουν το ραντεβού τους, αλλά εκείνος θα χάσει το τηλέφωνό της. Λιτά, αλλά πολύχρωμα πλάνα, σινεφιλία, χιούμορ, πολλά πολλά τραγούδια και η πιο μελαγχολική αλλά και αισιόδοξη ιστορία αγάπης: μια χαμηλόφωνη σινε-μπαλάντα για όλες τις φθινοπωρινές καρδιές. Δείτε εδώ πού παίζεται η ταινία.

Η Ανατομία μιας Πτώσης

Ο περσινός Χρυσός Φοίνικας μπορεί να συστήνεται ως ένα δικαστικό δράμα με έντονα στοιχεία μυστηρίου, αφού αφορά μια συγγραφέα που κατηγορείται για τη δολοφονία του συζύγου της, ωστόσο, κατά βάθος αφηγείται το χρονικό ενός έρωτα που εξαϋλώνεται. Πότε ένας καβγάς παύει να αφορά τη ρουτίνα και εκδηλώνει κάτι άρρητο; Πώς διαβρώνεται η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Καίρια ερωτήματα που απαντώνται δεξιοτεχνικά από τη σκηνοθέτρια Ζιστίν Τριέ και σωματοποιούνται σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς από την πρωταγωνίστρια Σάντρα Χίλερ. Δείτε εδώ πού παίζεται η ταινία.

Το Μπλε Καφτάνι

Ο Χαλίμ και η Μίνα διατηρούν ένα παραδοσιακό κατάστημα με καφτάνια στο Σαλέ του Μαρόκου. Για να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς πελάτες, προσλαμβάνουν ως μαθητευόμενο έναν ταλαντούχο νεαρό, η παρουσία του οποίου αναστατώνει τον Χαλίμ. Γλυκόπικρο δράμα πολλαπλής απελευθέρωσης (συναισθηματικής, γυναικείας, σεξουαλικής) με δεξιοτεχνική σεναριακή ισορροπία, αφηγηματική ευαισθησία και πλήθος φεστιβαλικών διακρίσεων (Κάννες, Αθήνα, Σικάγο, Μαρακές, βραχεία λίστα διεθνούς Όσκαρ). Δείτε εδώ πού παίζεται η ταινία.

Poor Things

Εάν ακομα δεν έχετε δει την υποψήφια για έντεκα Όσκαρ και κάτοχο Χρυσού Λέοντα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία μάλιστα πλησιάζει τα 400.000 εισιτήρια στην Ελλάδα, τώρα είναι η ώρα. Βρισκόμαστε στη Γλασκόβη της βικτωριανής περιόδου, μια γυναίκα αυτοκτονεί μονάχα για να βρει τον εαυτό της ξανά ζωντανό, χάρη σε έναν ιδιότροπο γιατρό, ο οποίος την επαναφέρει. Ωστόσο πλέον δεν θυμάται το παραμικρό, έτσι ο επιστήμονας τη θέτει υπό την προστασία του, αγνοώντας πως εμπόδιο στα σχέδιά του πρόκειται να μπουν ο νεαρός βοηθός του, ένας ερωτύλος δικηγόρος, αλλά και η βούληση της ίδιας της Μπέλα. Εκστατικό, ατρόμητο, συναρπαστικό σινεμά, που καταθέτει μια ρηξικέλευθη κινηματογραφική πρόταση, αποθεώνοντας τις απελευθερωτικές διαστάσεις της ηδονής, και διαθέτει τη δυναμική να γίνει σημείο αναφοράς για το μέλλον. Δείτε εδώ πού παίζεται η ταινία.

Τα Παιδιά του Χειμώνα

Εκ πρώτης όψεως η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν μπορεί να μη μοιάζει με προφανή επιλογή για τον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, αποτελεί μία από τις πιο "ζεστές" κυκλοφορίες των τελευταίων μηνών, με την ικανότητα να σας φέρει πιο κοντά με όσους αγαπάτε. Και αυτό, καθώς τα Χριστούγεννα του 1970 ένας δύστροπος καθηγητής φιλολογίας ενός πρωτοκλασάτου κολεγίου είναι αναγκασμένος να περάσει τις γιορτές στο έρημο σχολείο, παρέα με την Αφροαμερικάνα μαγείρισσά του και έναν ατίθασο έφηβο. Πέντε οσκαρικές υποψηφιότητες και δύο Χρυσές Σφαίρες ερμηνείας για μια συνταγογραφημένη, αλλά υποδειγματικά εκτελεσμένη δραμεντί, με συγκινητικό άρωμα ανεξάρτητου σινεμά των 70s. Δείτε εδώ πού παίζεται η ταινία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τα ευρωπαϊκά βραβεία animation Emile Awards στο Animasyros 2024

Η μεγάλη γιορτή των ευρωπαϊκών βραβείων κινουμένων σχεδίων έρχεται ξανά για να βραβεύσει τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Το ντοκιμαντέρ "Εκείνη τη μέρα" των Στρατή Βογιατζή και Δημήτρη Κούρτη στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα φιλμικό δοκίμιο πάνω στη σχέση ανθρώπινου και μη ανθρώπινου κόσμου με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021.

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.