Παπούλια-Μουρίκης, μυστικά και ψέματα στο πρώτο τρέιλερ του "Arcadia"

Ο Γιώργος Ζώης καταδύεται σε έναν αιματηρό και νουάρ κόσμο στη δεύτερη μεγάλου μήκους που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Βερολίνο. Το αθηνόραμα πάει Μπερλινάλε, powered by Uber.

Arcadia2

Κάτι λιγότερο από δύο βδομάδες προτού πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 74ο Φεστιβάλ Βερολίνου (15-15/2), το "Arcadia" του Γιώργου Ζώη αποκαλύπτει το πρώτο εντελώς νουάρ τρέιλερ του.

Στο απόπασμα τον κύριο λόγο έχουν οι, για πρώτη φορά συμπρωταγωνιστές, Αγγελική Παπούλια και Βαγγέλης Μουρίκης, οι χαρακτήρες των οποίων μπλέκονται σε μια αιματηρή υπόθεση μυστηρίου. Στη διανομή των ρόλων βρίσκουμε ακόμα, μεταξύ άλλων, τους Έλενα Τοπαλίδου, Νικόλα Παπαγιάννη και Βαγγέλη Ευαγγελινό.

Το "Arcadia" διαγωνίζεται στο τμήμα Encounters της Μπερλινάλε και έρχεται οκτώ χρόνια μετά το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ζώη ("Interruption") ο οποίος στο ενδιάμεσο έχει γυρίσει τέσσερις μικρού μήκους. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως εν προκειμένω ο Ζώης συνεργάζεται με την εξαιρετική σκηνοθέτρια Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στο σενάριο και πως το τρέιλερ της ταινίας δημοσιεύτηκε πρώτα αποκλειστικά στο Variety.

Arcadia1

Ακολουθεί η επίσημη σύνοψη του "Arcadia":

"Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα, καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους".

Θυμίζουμε πως στη φετινή Μπεριλάνε θα βρίσκεται ακόμα ένας Έλληνας, ο Δημήτρης Αθυρίδης, ο οποίος παρουσιάζει το διάρκειας 14 ωρών ντοκιμαντέρ "exergue - on documenta 14".

Διαβάστε όλα τα νεότερα για την 74η Μπερλινάλε εδώ.

Δείτε το τρέιλερ του "Arcadia" εδώ:

Το αθηνόραμα πάει Μπερλινάλε, powered by Uber! Τα συνεργαζόμενα ταξί με την Uber ξεκινούν από την Αθήνα και φτάνουν Βερολίνο, στηρίζοντας το σινεμά από όπου κι αν προέρχεται. Ως βασικός χορηγός της 74ης Μπερλινάλε, η Uber υποστηρίζει την μεταφορά των κινηματογραφικών ομάδων και των φεστιβαλικών καλεσμένων στο Κόκκινο Χαλί, οργανώνει ένα μεγάλο πάρτι στο ιστορικό Cafe International (aka Cafe Moskau) και συνεργάζεται με το αθηνόραμα για να σας φέρει με ταχύτητα και αξιοπιστία κριτικές για τις πρεμιέρες που ανυπομονούμε να δούμε στη μεγάλη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.