"Κουραφέλκυθρα: The Movie" - Η πρωταπριλιάτικη φάρσα που έγινε ταινία

Τα δημοφιλή κόμικς του Αντώνη Βαβαγιάννη μεταφέρονται στο σινεμά στην πρώτη παραγωγή του Cinobo.

Κουραφέλκυθρα The Movie

Όσοι παρακολουθούν τα social media του Cinobo, σίγουρα θα γνώριζαν το σταθερό αστείο του streamer κάθε Πρωταπριλιά, όπου ανακοινωνόταν η συνεργασία της πλατφόρμας με τη δημοφιλή σειρά κόμικς "Κουραφέλκυθρα" με στόχο την ανάπτυξη μιας ταινίας. Τελικά, η φάρσα έγινε πραγματικότητα και τα στριπάκια του Αντώνη Βαβαγιάννη έγιναν μικρού μήκους!

Η πρώτη παραγωγή του Cinobo, διάρκειας πέντε λεπτών, αποτελεί κάτι μεταξύ ταινίας και αναπαράστασης σκετς με πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες και στιγμιότυπα των "Κουραφέλκυθρων", όπως ο κύριος Κλιάφας, το "τρελό μωρό", η περιφορά του Επιταφίου, καθώς επίσης η (υπαρκτή και νόστιμη) μπύρα "Η ψυχή του πάρτι". Υπό αυτήν την έννοια, το φιλμ μοιάζει με μια διασκεδαστική και αναμφισβήτητα αστεία -χάρη στο δοκιμασμένο υλικό- απόπειρα προς κάτι πιο ολοκληρωμένο, αφού δεν περιλαμβάνει μια συγκροτημένη αφήγηση με τη στενή έννοια του όρου. Εδώ που τα λέμε δε θα μπορούσε και διαφορετικά, αφού το πεδίο του ενήλικου animation είναι εν πολλοίς ανεξερεύνητο στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ενδεικτικά πως το μόνο κοντινό σε χιούμορ και αισθητική αντιπαράδειγμα είναι το προ δεκατεσσάρων ετών(!) τηλεοπτικό "Ουκ αν Λάβοις παρά του μη Έχοντος" και αμέσως μπαίνουν σε προοπτική οι συνθήκες. Ωστόσο, το "Κουραφέλκυθρα: The Movie" συνιστά ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, η οποία σίγουρα θα επωφελούνταν από ένα πρωτότυπο σενάριο του Βαβαγιάννη.

Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την άψογη διανομή των ρόλων, καθώς μεταξύ άλλων δανείζουν τις φωνές τους ο ηθοποιός και δημιουργός κόμικς Θανάσης Πετρόπουλος, ο stand up κωμικός Μιχάλης Μαθιουδάκης, η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη και ο κωμικός Μάκης Παπαδημητρίου. Φυσικά, δεν προσπερνάμε τη σχεδιαστή δουλειά της Δάφνης Ξουράφη, ενός εκ των ανερχόμενων ταλέντων στο χώρο του εγχώριου animation.

Συμπερασματικά, το "Κουραφέλκυθρα: The Movie" σίγουρα θα το απολαύσετε εκτός αν, βέβαια, είστε κλούφρηδες. Δείτε την ταινία εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
02/05/2024

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.

Η σχέση του συγγραφέα Πολ Όστερ με τον κινηματογράφο

Θυμόμαστε τα βιβλία του εμβληματικού συγγραφέα που έγιναν ταινίες αλλά και τα φιλμ που ο ίδιος σκηνοθέτησε.