Ύποπτος

2,5

Ο βιρτουόζος σκηνοθέτης του «Σημείου Βρασμού» υπογράφει ακόμη ένα αγωνιώδες θρίλερ αδιάκοπης έντασης με εύστοχα όσο και διδακτικά καταγγελτικά μηνύματα.

Ύποπτος

Πρώην σεφ και ηθοποιός ο οποίος από το 2019 πέρασε πίσω από την κάμερα, ο γεννημένος στο Λίβερπουλ Φίλιπ Μπαραντίνι έκανε διεθνή αίσθηση με το προ τριετίας "Σημείο Βρασμού", ένα γαστριμαργικό δράμα καταιγιστικής δράσης κι ακατάπαυστης έντασης γυρισμένο με ένα και μόνο πλάνο. Λιγότερο εντυπωσιακός, αλλά πάντα πιστός σε μια αγωνιώδη αφήγηση που δεν αφήνει το θεατή να πάρει ανάσα, υπογράφει τώρα ένα πολιτικοκοινωνικά επίκαιρο θρίλερ, το οποίο ξεκινάει με μια βομβιστική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου. Ο εικοσάχρονος, πακιστανικής καταγωγής Χάρι μόλις έχει φύγει από το σταθμό για το σπίτι των γονιών του στην εξοχή, στο οποίο θα διανυκτερεύσει μόνος. Εκεί, όμως, θα διαπιστώσει έντρομος πως μέσα από το διαδίκτυο έχει "ταυτοποιηθεί" ως ο καταζητούμενος τρομοκράτης και έχει γίνει στόχος οργισμένων εκδικητών, οι οποίοι φτάνουν οπλισμένοι στην πόρτα του.


Πατώντας σε μια μινιμαλιστική, σχεδόν προσχηματική πλοκή, ο Μπαραντίνι κουρδίζει με ακρίβεια το σασπένς και εντυπωσιάζει με τη βιρτουοζιτέ του. Λιτός και άμεσος, αποφεύγει τις εξόφθαλμες υπερβολές, όχι όμως και τα εύστοχα, αλλά διδακτικά καταγγελτικά μηνύματα ενάντια στη μισσαλόδοξη αυθαιρεσία των social media.   

Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Ύποπτος

Accused
2,5
  • Θρίλερ
  • 2023
  • Διάρκεια: 88 '
  • Φίλιπ Μπαραντίνι

Καθώς ταυτοποιείται διαδικτυακά ως ύποπτος τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου, ο εικοσάχρονος Χάρι θα γίνει στόχος οργισμένων εκδικητών, οι οποίοι φτάνουν στην πόρτα του σπιτιού του με οργισμένες διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης για τα "Φτηνά Τσιγάρα"

"Έκλαιγα μόνος μου έξω από τις αίθουσες, εγκατέλειψα τα σχέδια μου" σχολίασε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.