Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων

2

Καταγραφικό και ειδικού ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ, το οποίο εξαντλείται γρήγορα, παρά τις πολύτιμες αφηγήσεις των πρωταγωνιστών του.

Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων κριτική

Διάσημη για πολιτιστικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς και πλείστους άλλους λόγους, η γειτονιά των Εξαρχείων υπήρξε ακόμη φιλόξενο σπίτι πολλών τεχνιτών μουσικών οργάνων, αρκετοί εκ των οποίων συνεχίζουν μέχρι σήμερα την κατασκευή λαϊκών οργάνων, βοηθώντας στη διαιώνιση μιας μοναδικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Σε εκείνους αποτίνει φόρο τιμής ο έμπειρος ντοκιμαντερίστας Νίκος Παπακώστας ("Τα Μάρμαρά μας", "Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων"), ο οποίος επιλέγει τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις για να μιλήσουν για τη μοναδική τέχνη τους.

Οι αδιαμφισβήτητα πολύτιμες εξομολογήσεις των πρωταγωνιστών δεν αρκούν για να ισορροπήσουν την απλώς καταγραφική διάθεση του ντοκιμαντέρ, το οποίο εξαντλεί γρήγορα το ειδικού ενδιαφέροντος θέμα του για να μιλήσει ευρύτερα για τα Εξάρχεια. Μια επιλογή για να εμπλουτιστεί ο αφηγηματικός χρόνος, η οποία όμως σκοντάφτει σε αναμενόμενα σχόλια και συμπεράσματα.

Ελλάδα. 2023. Διάρκεια: 61΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Οργανοποιοί των Εξαρχείων

2
  • Ντοκιμαντέρ
  • 2023
  • Διάρκεια: 61 '
  • Νίκος Παπακώστας

Κατασκευαστές λαϊκών μουσικών οργάνων εξιστορούν τα βιώματά τους και τη σχέση τους με τα Εξάρχεια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.