Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα

2

Μια γλυκύτατη υδρόβια οδύσσεια η οποία, ωστόσο, δεν τολμά να ξεφύγει από τις συμβάσεις των περιπετειών ενηλικίωσης ώστε να γίνει αξιομνημόνευτη.

Κατάκ Η Γενναία Φάλαινα

Ένα μικρό γκρι φαλαινάκι θέλει να αποδείξει ότι έχει πια μεγαλώσει και μπορεί να ακολουθήσει την υπόλοιπη αγέλη, παρότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα του είδους του. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι προς τον Βορρά με σκοπό να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία της γιαγιάς του, αγνοώντας ότι στη διαδρομή θα αντιμετωπίσει απροσδόκητους κινδύνους, αλλά θα γνωρίσει και νέους φίλους.

Μια γλυκύτατη υδρόβια οδύσσεια, η οποία, βέβαια, εκπληρώνει το σκοπό της ακολουθώντας κατά γράμμα τους αφηγηματικούς κανόνες της περιπέτειας ενηλικίωσης, περιορίζοντας έτσι σημαντικά τα περιθώρια πρωτοτυπίας, με εξαίρεση λιγοστά αστεία στιγμιότυπα. Ακόμα μία αδυναμία η φτωχή εικονογραφία (ελλείψει υψηλού προϋπολογισμού;), η οποία αφαιρεί σημαντικά από τη γοητεία της ταινίας, θυμίζοντας έντονα τηλεοπτική παραγωγή. Κάτι που, πάντως, πολύ δύσκολα θα προβληματίσει τους θεατές προσχολικής ηλικίας στους οποίους και απευθύνεται (αυστηρά) η ταινία, οι οποίοι μάλλον θα διασκεδάσουν με το θαρραλέο φαλαινάκι.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Καναδάς. 2023. Διάρκεια: 82΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Κατάκ: Η Γενναία Φάλαινα

Katak: The Brave Beluga
2
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 82 '
  • Νικολά Λεμά

Ένα μικρό φαλαινάκι, θέλοντας να αποδείξει ότι έχει μεγαλώσει, ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι με σκοπό να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία της γιαγιάς του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
17/05/2024

Το "Λώξη" δεν είναι μόνο ένα ντοκιμαντέρ για την πρώτη ηθοποιό με σύνδρομο Down

Οι σκηνοθέτες της ταινίας για την Λωξάνδρα Λούκας που έγραψε ιστορία παίζοντας στο Εθνικό Θέατρο, μιλούν στο "α" για το πολύτιμο φιλμ τους.

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.