Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής

3

Ο Αλμοδόβαρ υπογράφει το δικό του «Μυστικό του Brokeback Mountain». Ένα queer, απολύτως σινεφιλικό γουέστερν μικρής διάρκειας και περιορισμένου βεληνεκούς.

oi paraxeni dromi tis zois

Έχοντας αρνηθεί επανειλημμένα να δουλέψει σε αγγλόφωνες ταινίες, ανάμεσά τους και το "Μυστικό του Brokeback Mountain", ο Πέδρο Αλμοδόβαρ γύρισε την πρώτη του ταινία στα αγγλικά πριν τρία χρόνια. Μετά την τριαντάλεπτη "La Voz Humana" με την Τίλντα Σουίντον, λοιπόν, ο Ισπανός auteur επιστρέφει τώρα στην αγγλική γλώσσα και τη μικρής διάρκειας φόρμα με ένα μοντέρνο γουέστερν.


Σ' αυτό ο Σίλβα επισκέπτεται είκοσι πέντε χρόνια μετά τον παλιό του φίλο και σερίφη πλέον Τζέικ. Γιορτάζουν τη συνάντηση, περνούν το βράδυ μαζί, αλλά το επόμενο πρωί εκείνος θα αποκαλύψει στον εκπρόσωπο του νόμου τον πραγματικό λόγο της επανεμφάνισής του. Έτσι, μια μελοδραματική συνθήκη θα εισβάλει στον κωδικοποιημένο κόσμο της (κινηματογραφικής) Άγριας Δύσης και ο Αλμοδόβαρ θα υπογράψει το δικό του "Μυστικό του Brokeback Mountain". Ένα queer, απόλυτα σινεφιλικό, ανατρεπτικά τρυφερό και εντυπωσιακό στις οπτικές λεπτομέρειές του (κοστούμια από τον Άντονι Βακαρέλο του οίκου Saint Laurent) γουέστερν μικρής διάρκειας, εύπεπτης σημειολογίας και περιορισμένου βεληνεκούς.

Η ταινία προβάλλεται μαζί με μια μισάωρη συνέντευξη του σκηνοθέτη.

Ισπανία, Γαλλία. 2023. Διάρκεια: 31΄. Διανομή: FEELGOOD

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής

Extraña Forma de Vida / Strange Way of Life
3
  • Γουέστερν
  • 2023
  • Διάρκεια: 31 '
  • Πέδρο Αλμοδόβαρ

Έπειτα από είκοσι πέντε χρόνια, ο Σίλβα επισκέπτεται τον παλιό του φίλο και σερίφη πλέον Τζέικ. Γιορτάζουν τη συνάντηση, περνούν το βράδυ μαζί, αλλά το επόμενο πρωί εκείνος θα αποκαλύψει στον εκπρόσωπο του νόμου τον πραγματικό λόγο της επανεμφάνισής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά της Αθήνας! Δείτε την αναλυτική λίστα

Ξεκινά επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος για τους υπαίθριους κινηματογράφους της πόλης που ανάβουν αυτήν την εβδομάδα τους προβολείς τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/05/2024

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.