Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

1,5

Απογοητευτική μεταφορά δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού, η οποία ακυρώνει τις όποιες horror υποσχέσεις, επενδύοντας αχρείαστα σε ένα αδιάφορο οικογενειακό δράμα.

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι κριτική

Η πολύπαθη κατηγορία των ταινιών τρόμου που βασίζονται σε δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια αποκτά άλλη μία ελαττωματική μεταφορά με τις "Πέντε Νύχτες στου Φρέντι". Εν προκειμένω, κεντρικός ήρωας είναι ένας νεαρός άντρας με τραυματικό παρελθόν και εξίσου επώδυνο παρόν, καθώς κινδυνεύει να χάσει την κηδεμονία της αδερφής του που αναθρέφει μόνος. Τότε προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας σε μια εγκαταλειμμένη πιτσαρία, αγνοώντας ότι εκεί κρύβεται ένα βίαιο μυστικό.

Αυτό που ξεκινάει σαν ένα υποβλητικό θρίλερ με horror υποσχέσεις, επενδύοντας στο εσωτερικευμένο ανεπούλωτο τραύμα του πρωταγωνιστή και τη μεταφυσική αναπαράσταση του στρες, δίνει σταδιακά τη θέση του στο αδιάφορο οικογενειακό δράμα που αρχικά βρισκόταν στο φόντο του σεναρίου. Οι χρονοβόρες επεξηγήσεις της πλοκής διογκώνουν αχρείαστα τη διάρκεια, αποκλείοντας έτσι κάθε πιθανότητα ανατριχίλας και αποδυναμώνοντας σκηνή τη σκηνή ένα φιλμ που αγνοεί το σκοπό του. Εντέλει, η Έμα Τάμι τα παίζει όλα για όλα στην "ανατρεπτική" κορύφωση του φινάλε, η οποία είναι όχι απλώς απογοητευτική, αλλά μοιάζει βγαλμένη από επεισόδιο του… "Σκούμπι Ντου".

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

Five Nights at Freddy's
1,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 110 '
  • Έμα Τάμι

Ένας νεαρός άντρας με τραυματικό παρελθόν προσλαμβάνεται ως νυχτοφύλακας σε μια εγκαταλειμμένη πιτσαρία που κρύβει ένα βίαιο μυστικό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.