Ο Εξορκιστής: Πιστός

1,5

Η αύρα του πρωτότυπου «Εξορκιστή» τυλίγει για λίγο ένα ακόμα reboot του, το οποίο δεν θέλει πολύ για να καταφύγει στις φτηνές ευκολίες των «δαιμονισμένων» ταινιών τρόμου.

O exorkistis pistos11

Από υποσχόμενος ανεξάρτητος κινηματογραφιστής ("Όλα τα Αληθινά Κορίτσια"), ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν πέρασε στις mainstream κωμωδίες ("Pineapple Express", "Your Highness") με ανάμεικτα αποτελέσματα, για να καταλήξει στην καινούργια τριλογία των "Νυχτών με τις Μάσκες". Λαμβάνοντας πίστωση για την επιτυχημένη αναβίωση του θρυλικού τρομο-franchise, αναλαμβάνει τώρα να κάνει το ίδιο για τον εμβληματικό "Εξορκιστή" στην επέτειο των πενήντα χρόνων του.


Όταν λοιπόν δύο συμμαθήτριες εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες μετά χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, η ανησυχητική συμπεριφορά τους θα αναγκάσει τον πατέρα της μιας να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ. Έτσι, η πρωταγωνίστρια του αξεπέραστου horror του Γουίλιαμ Φρίντκιν ενισχύει την αύρα ενός καλοστημένου θρίλερ, το οποίο προχωρά βήμα βήμα από την ατμοσφαιρική υποβολή στον καθαρό τρόμο. Μόνο που όταν αρχίζει να τον πλησιάζει, ο "Πιστός" αλλαξοπιστεί και καταφεύγει χωρίς ενοχές στις φτηνές ευκολίες όλων σχεδόν των "δαιμονισμένων" ταινιών, οι οποίες κορυφώνονται σ’ ένα ασυνάρτητο πανδαιμόνιο – του Βελζεβούλη ο γάμος.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Εξορκιστής: Πιστός

The Exorcist: Believer
1,5
  • Τρόμου
  • 2023
  • Διάρκεια: 121 '
  • Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Όταν δύο συμμαθήτριες εξαφανίζονται στο δάσος και επιστρέφουν τρεις μέρες μετά χωρίς καμία ανάμνηση του τι συνέβη, η παράξενη συμπεριφορά τους θα αναγκάσει τον πατέρα της μιας να αναζητήσει το μοναδικό άτομο που έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο: την Κρις ΜακΝιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.