Οι Αναλώσιμοι 4

Η φτήνια της παραγωγής, ο σεναριακός αχταρμάς και η αφηγηματική αναληθοφάνεια βγάζουν μάτι, μιας και η συνταγή της χαβαλεδίτζιδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον ανυπόφορα βασανιστική.

Oi analosimi 4

Μπορεί οι Ρόκι Μπαλμπόα και Τζον Ράμπο να έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ο Μπάρνι Ρος, όμως, χρωστάει ακόμα μερικά σινε-ένσημα. Το τρίτο κινηματογραφικό alter ego του Σιλβέστερ Σταλόνε επιμένει να δηλώνει μάχιμο, λοιπόν, αν και πλέον μοιάζει ώριμο να παραδώσει τα ηνία στον Τζέισον –Κρίστμας– Στέιθαμ. Αλλά προτού το κάνει, τον παίρνει μαζί του σε μια αποστολή προστασίας πυρηνικών πυροκροτητών, η οποία όμως θα εξελιχθεί με απολύτως απρόβλεπτο τρόπο. Προδομένοι, συντετριμμένοι και διχασμένοι, οι Αναλώσιμοι θα πρέπει τώρα να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να εκδικηθούν…


Πιο ερασιτεχνικά εκτελεσμένη από κάθε άλλη φορά και με τις περισσότερες σκηνές να βγάζουν μάτι πως γυρίστηκαν σε μεταχειρισμένο green screen, η συνταγή της χαβαλετζίδικης κλοτσοπατινάδας με πατίνα βιντεοκασέτας των 80s έχει καταντήσει πλέον βασανιστική. Κάθε ίχνος αληθοφάνειας και αφηγηματικής συνέπειας μας έχει χαιρετήσει, οι ανατροπές της πλοκής δεν ξεγελούν ούτε πεντάχρονα, ενώ ακόμα και το απόλυτο τρολάρισμα (η Μέγκαν Φοξ αρχηγός των Αναλώσιμων) η ταινία το μεταχειρίζεται ως σεναριακό εύρημα με… φεμινιστικό μήνυμα.

ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: THE FILM GROUP

Περισσότερες πληροφορίες

Oι Αναλώσιμοι 4

Expend4bles
  • Περιπέτεια
  • 2023
  • Διάρκεια: 103 '
  • Σκοτ Γουό

Οι Μπάρνι Ρος και Κρίστμας αναλαμβάνουν μια αποστολή προστασίας μερικών πυρηνικών πυροκροτητών, η οποία όμως θα εξελιχθεί με απολύτως απρόβλεπτο τρόπο. Προδομένοι, συντετριμμένοι και διχασμένοι, οι Αναλώσιμοι θα πρέπει τώρα να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να εκδικηθούν…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.